FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Cea mai mare problemă a naționalei: "Nu știu ce ar trebui să facem pentru a înscrie" » Iordănescu e cel mai liniștit

Articol de GSP - Publicat luni, 05 octombrie 2015 14:30

Naționala de fotbal a României a uitat să mai marcheze în grupele preliminare pentru Euro 2016. În ultimele trei partide oficiale, "tricolorii" au terminat 0-0 și rămîn a doua echipă în Grupa F.

Jucătorii echipei naționale își fac griji pentru acest aspect, însă nu același lucru se întîmplă și cu selecționerul Anghel Iordănescu.

Alexandru Chipciu nu găsește cheia ieșirii naționalei din acest impas: "Nu știu ce ar trebui să facă naționala ca să înscrie. Eu voi juca unde voi fi folosit. În ultimele meciuri am jucat atacant la Steaua și am marcat. Cred că îmi ajutam echipa și atunci cînd evoluam la mijloc"

Bogdan Stancu e conștient că meseria sa e de a marca și recunoaște că s-ar mulțumi și dacă "tricolorii" ar cîștiga la limită: "Important e să marcă. Vreau să cîștigăm ambele meciuri cu 1-0, dar să cîștigăm. Într-adevăr nu marcăm prea mult în ultima perioadă".

Iordănescu este cel mai liniștit în privința ofensivei: "Din punctul meu de vedere nu sînt îngrijorat. Poate că n-am fost împăcat cu gîndul la meciul cu Grecia că n-am marcat. Am fost superior grecilor din toate punctele de vedere. Faptul că n-am marcat de trei meciuri nu cred că e o problemă care să ne alarmeze. Ne dorim să marcăm în fiecare joc".

După 8 meciuri jucate în Grupa F preliminară pentru Euro 2016, România ocupă locul 2, cu 16 puncte la o lungime în spatele liderului Irlanda de Nord. Băieții lui Iordănescu au șapte goluri înscrise și unul primit, fiind echipa cu cea mai bună apărare din această fază a competiției.

Primul meci al "tricolorilor" va fi cu Finlanda, pe 8 octombrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, iar pe 11 octombrie vor juca în deplasare cu Insulele Feroe.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează