FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ANDORRA, MÂINE, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Chiricheş îi vrea din nou pe suporteri de partea naţionalei: ”Dacă fanii vor spectacol cu Andorra, o să-l aibă!”

Vlad Chiricheș a strîns pînă acum 11 selecții la echipa națională, pentru care a debutat anul trecut, la victoria chinuită din
Vlad Chiricheș a strîns pînă acum 11 selecții la echipa națională, pentru care a debutat anul trecut, la victoria chinuită din "amicalul" cu San Marino (1-0)

Articol de - Publicat luni, 10 septembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 09 septembrie 2012 20:04

Fundaşul Stelei explică de ce România a avut o primă repriză discretă la Tallinn şi confirmă episodul de la pauza partidei cu Estonia, cînd Marica şi Raţ au ridicat tonul în vestiar spre a-şi mobiliza colegii.

- Vlad, după victoria din Estonia, lumea aşteaptă spectacol contra Andorrei şi măcar un 5-0, scorul cu care Ungaria a bătut vineri!
- Important e să cîştigăm, nu mai contează dacă e 1-0 sau 5-0! Cred că e foarte bine că am început această campanie cu două partide mai uşoare, ca să putem acumula moral în aşteptarea meciurilor grele cu Turcia şi cu Olanda, din octombrie. Iar dacă fanii vor spectacol cu Andorra, poate îl şi vor vedea!

"Am vrea ca fanii să vină pentru noi, nu pentru adversar"

- S-au vîndut pînă duminică doar în jur de 3.000 de bilete.
- E cam puţin! Suporterii mai au însă timp să meargă să cumpere tichete şi sperăm ca victoria din Estonia să le dea un motiv în plus să vină pe stadion. Ştiu că, de multe ori, lumea e prezentă la partidele României pentru a vedea adversarul, atunci cînd jucăm împotriva unor nume mari, dar ar fi extraordinar să simţim că fanii îşi doresc să urmărească în primul rînd echipa naţională!

- Entuziasmul e mare după succesul de la Tallinn, dar a fost acolo o primă repriză foarte discretă a României. Rămîn şi episoade îngrijorătoare în analiza debutului către Mondiale?
- Sigur, Estonia a început cu un pressing agresiv, au alergat foarte mult şi au arătat ca o formaţie foarte proaspătă. Am înţeles însă la pauză ce trebuie să corectăm şi am speculat pînă la urmă punctele lor slabe.

"Era normal să discutăm la pauză, în vestiar"

- Cît a contat intervenţia mai dură pe care au avut-o între reprize Marica şi Raţ, la vestiar, unde au sunat trezirea întregii echipe?
- E normal să existe discuţii, să-şi motiveze colegii. Sînt jucători mai cu experienţă, ca Marica, Goian sau Raţ, care au trecut prin multe momente în cariera lor şi realizează mai repede ce e bine pentru echipă. Nu ştiu însă dacă putem vorbi de un lider anume al reprezentativei în acest moment, forţa e a grupului.

- Piţurcă a părut foarte încordat înaintea partidei cu Estonia, miza victoriei era esenţială, l-aţi simţit mai relaxat după succesul de la Tallinn?
- Era foarte fericit pentru victorie. Iar înaintea partidei l-am văzut foarte încrezător că putem să batem. Nu stresat! Meciul de acolo a fost greu, într-adevăr, presiunea rezultatului exista, însă faptul că am obţinut cele trei puncte demonstrează că am gestionat cu toţii corect meciul din debutul acestor preliminarii.

"Turcii puteau scoate o remiză în Olanda"

- Partida cu Andorra va fi o formalitate, urmează marele hopuri cu Turcia şi cu Olanda, în octombrie. Dar "naţionala" n-a mai învins un nume mare în deplasare de 13 ani, de la acel 1-0 din Portugalia. Va fi şi acesta un handicap în faţa granzilor grupei?
- S-au schimbat multe generaţii de atunci la echipa naţională, cei de acum n-am ajuns încă la nivelul celor care au obţinut acea victorie. Am văzut meciul turcilor cu Olanda, au avut destule ocazii, puteau să obţină măcar o remiză. Au o echipă solidă, însă vom merge la Istanbul să încercăm victoria.

"Au fost rezultate normale în primele partide din grupa noastră. Olanda rămîne în continuare principala favorită, asta e realitatea!" (Vlad Chiricheş)

98% a fost procentajul paselor reuşite ale lui Chiricheş şi 91% cel al acţiunilor reuşite, cei mai buni parametri dintre fundaşii "tricolori"

0 faulturi a comis stelistul, care a pierdut un singur balon în jumătatea proprie

3 dueluri din cele 6 la nivelul solului a cîştigat stoperul, sub Măţel (7 din 8) şi Goian (6 din 8)

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
harison
harison  •  10 Septembrie 2012, 16:18
Postat de williamfaulkner pe 10 Septembrie 2012, 11:38

Nu, nu vrem specatcol cu Andorra. Vrem spectacol cu Turcia si cu Olanda. Si n-o sa-l avem.

Cu Olanda si Turcia nu am facut spectacol niciodata in istoria noastra si nici nu o sa facem vreodata

williamfaulkner
williamfaulkner  •  10 Septembrie 2012, 11:38

Nu, nu vrem specatcol cu Andorra. Vrem spectacol cu Turcia si cu Olanda. Si n-o sa-l avem.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează