FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTER MILANO

Chivu a abandonat ”naţionala” după ce a fost făcut ”groparul fotbalului românesc”: ”Mi-au pus tricoul pe cruce în cimitir!”

Articol de - Publicat duminica, 27 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 26 ianuarie 2013 19:16

Într-un interviu la Inter Channel, fundaşul român anunţă că, deşi acuzaţiile de trădare l-au rănit, se va întoarce în ţară să facă diferenţa în fotbal: ”Pe un post administrativ”! La FRF?


Nu poate uita şi nici ierta. Rana provocată de episodul retragerii din "naţională" i-a lăsat în suflet o cicatrice mai urîtă şi mai adîncă decît operaţia la cap de acum 3 ani. Frămîntat de criticile aduse, Chivu a făcut o dezvăluire şocantă în Italia, explicînd de ce nu poate reveni asupra deciziei luate.

"M-au durut tare, pentru că eu eram scos mereu responsabil. După un meci pierdut au dus tricoul meu în cimitir, pe o cruce, scriind că am îngropat fotbalul românesc. Iar pentru mine a fost prea mult. Nu mă simt un trădător, am dat totul pentru «naţională» şi a venit clipa să las locul tinerilor", a explicat fundaşul român într-un interviu acordat emisiunii "Prima Serata" difuzată de Inter Channel.

"Creierul o ia razna"
Cristi a vorbit şi despre coşmarul accidentărilor şi al operaţiilor la degetul piciorului drept: "Cînd ai o problemă ce ţine 3-4 săptămîni e una, dar cînd vezi că după o intervenţie situaţia nu se rezolvă, creierul o ia razna, începi să-ţi pui întrebări. Şi trebuie să te operezi iar şi pauza devine mai lungă, întrucît pricepi că totul a fost inutil. Noroc că veneam la antrenamente şi am rîs cu colegii, uitînd de necaz. În aceste luni, singurul lucru pozitiv este că am stat mereu cu fetele şi le-am văzut crescînd".

Mai mult lapte!
Recunoaşte că mereu a fost fragil, dar preferă să se lupte cu durerea şi să nu renunţe. "Aş fi putut rămîne acasă după operaţia la cap şi eram plătit de asigurări. Am ales să joc, pentru că niciodată nu o să fiu imoral, mai ales cu Inter. De multe ori îmi fac mea culpa, am avut atîtea accidentări şi dac-aş putea da timpul înapoi i-aş cere mamei mai mult lapte. Aşa aş fi avut oasele mai rezistente. Ştiu că nu sînt de fier, asta e slăbiciunea mea, dar Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat creier şi educaţia care m-a învăţat despre valori! Valorile mă fac să-mi respect echipa şi să dau totul pentru ea. Am dovedit-o şi o fac şi acum jucînd cu un picior ce nu este sănătos, refuzînd o altă operaţie".

Revine în ţară. La FRF?
Deşi e vexat de acuzaţiile românilor, se va întoarce acasă. "Sînt plecat de 15 ani, am călătorit în toată lumea şi abia aştept să revin. Nu ştiu dacă voi reuşi să mă adaptez, dar încerc. Aş rămîne în fotbal, probabil în rol administrativ. Învăţ să iau masterul în marketing. Nu mă văd antrenor, dar eu cred că pot face diferenţa. Pot îmbunătăţi fotbalul din ţară graţie anilor petrecuţi în Italia şi Olanda". Şi citind printre rînduri, Chivu chiar pare să ia în serios o viitoare candidatură la preşedinţia FRF!


"Am făcut un bilanţ cu tot ce s-ar fi putut spune despre mine, că eram trădător, dar persoanele mai inteligente au înţeles că nu mai rezistam. Nu doar fizic, ci şi mental era o solicitare prea importantă"
Cristi Chivu, fundaş Inter

"Am doar două goluri la Inter fiindcă azi colegii nu mă mai lasă să bat lovituri libere. Încerc, merg în careu să discut, dar n-ajung decît să vorbesc cu arbitrul, ca să verifice distanţa la care stă zidul"
Cristi Chivu, fundaş Inter

"Van Nistelrooy, cel dinaintea operaţiei la genunchi, e cel mai complet jucător pe care am încercat să-l blochez. După el vin Ronaldo, şi el pînă să fie operat, şi Ibrahimovici, teribil de greu de marcat"
Cristi Chivu, fundaş Inter

451 de minute a jucat Chivu în acest sezon la Inter în toate competiţiile, doar 4 meciuri integralist

A avut o mînă paralizată!
Chivu a rememorat drama din ianuarie 2010, cînd a suferit o fractură craniană în jocul cu Chievo: "Nu mai pot privi pozele cu capul operat. Înainte nu mă temeam că nu voi mai juca fotbal, ci că nu voi mai putea fi un om normal, să mă bucur de fetiţă! Pe lîngă toate, aveam o mînă paralizată! Cînd m-am trezit, am înţeles că puteam să mă mişc şi mi-am revenit încet-încet la 100 la sută. După acea accidentare am reuşit să depăşesc problemele mult mai uşor. Viaţa este cea mai preţioasă".

Vopseşte casca în tricolor
Sînt 3 ani de cînd nu mai lasă casca de protecţie. Cristi promite că şi-o va vopsi în tricolor dacă va cîştiga din nou titlul cu Inter: "Aşa fac toţi? Dar există alţii ce trebuie să spună mereu altceva!". El a explicat că se simte mai protejat: "Nu mă deranjează, la început mi-era un pic frică, dar acum o ţin ca să nu sufăr emoţional. Mă antrenez mereu fără cască, am jucat la fel şi-n cîteva amicale, dar cînd intru la oficiale lucrurile devin serioase şi prefer să nu fiu condiţionat deloc".

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (73)
supersolo
supersolo  •  27 Ianuarie 2013, 22:56

bravo Chivule...nu te lasa ...lumea uita ....si prietenii si dusmanii ....insa viata merge inainte ...ramai acelasi pe care al stim ...si va fi ok ...trebuie doar sa-i dai timpului........timp.

ex_pitesteanul
ex_pitesteanul  •  27 Ianuarie 2013, 22:26

gooool chivu!!!!! 1-0 pentru inter cu torino. ma bucur mult pentru el! la cate accidentari a avut baiatul asta, chiar merita sa-i mai mearga si bin. bravo, cristi!

alynpana
alynpana  •  27 Ianuarie 2013, 19:31
Postat de sibelius pe 27 Ianuarie 2013, 15:37

Bani, imagine, fanfaronada. Un individ ale carui mari "merite" sunt ca da cu piciorul in minge si ca a facut reclame la bere in tricoul Nationalei.

Si cati jucatori ROMANI nu a avut Nationala Romaniei de-a lungul timpului??? Nu e el singurul "Patriot"...si daca e vorba de patriot,hm patriot e cel care joaca din suflet pentru nationala,nu unu care negociaza la fiecare partida ptr mai mult si mai mult si daca se poate ceva mai mult...In concluzie? Chivu=BANI

Vezi toate comentariile (73)
Comentează