FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA - ROMÂNIA, MÎINE, ORA 20:15, PRO TV ŞI LIVETEXT GSP.RO

Chivu nuanţează: "Probabil mă retrag de la naţională, nu ştiu încă, voi vedea"

Articol de , - Publicat vineri, 25 martie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 25 martie 2011 16:15

UPDATE // Cristi Chivu a vorbit într-o conferinţă de presă înaintea meciului cu Bosnia şi spune că în funcţie de şansele României de a juca la CE va decide dacă se retrage sau nu de la echipa naţională: "Mă simt mai bine ca ieri, dar nu ştiu dacă voi juca. Dacă voi mai bine, o să fiu în teren, dacă nu, nu. Nu se pune problema să risc dacă simt că nu pot juca. Cred că în ultimul timp s-a vorbit prea mult de mine şi de Mutu, iar aici este vorba de un întreg colectiv. Cred că acest meci este meciul generaţiei noastre şi orice rezultat negativ ne scoate din lupta pentru calificare. Trebuie să jucăm la victorie aşa cum nu am făcut-o în meciurile de pînă acum", a spus Chivu.

Acesta a continuat: "Vom cîştiga dacă vom avea următoarele: atitudine, dăruinţă, ambiţie. Sîntem foarte motivaţi de faptul că încă ne putem califica, aceasta este şi miza meciului de mîine. Dacă voi apt 80%, voi intra în teren, sînt suficient de matur să realizez dacă îmi pot ajuta echipa sau nu. Pentru mine poate fi ultimul tren spre un turneu final şi de aceea mă încarcă un sentiment de dezamăgire că sînt sub semnul întrebării cu o zi înainte de acest meci

Din respect pentru meciul de mîine nu voi vorbi despre retragere, dar probabil voi renunţa la echipa naţională după această campanie"

*Cristi Chivu are 30 de ani şi a bifat 75 de selecţii în echipa naţională!

Fundaşul central a mai spus: "Inter nu are nici o influenţă asupra mea şi nu poate decide dacă să joc sau nu la echipa naţională. Nu ştiu dacă ar veni Hagi la naţională dacă pierdem. El e la Galatasaray şi îi dorim tot binele din lume. Nu pot nominaliza vreun jucător al bosniacilor ca fiind un pericol pentru noi. Au fotbalişti importanţi la echipa cu nume în Europa"

 

UPDATE // În cazul în care Cristi Chivu nu va fi pe teren contra Bosniei, căpitanul echipei va fi mai mult ca sigur Adrian Mutu: "Nici nu ne-am gîndit la acest subiect, dar în mod normal căpitan va fi Mutu", a dezvăluit un federal. Dacă nici acesta nu va putea fi recuperat pînă la ora meciului, al treilea căpitan este Răzvan Raţ.

EXCLUSIV UPDATE 12:45 // Cristian Chivu a ieşit la o plimbare în jurul hotelului şi a declarat pentru GSP.RO că mîine află dacă joacă împotriva Bosniei: "Duminică, în timpul meciului, am simţit un cîrcel la gamba dreaptă, iar zilele următoare s-a întărit. Pot spune că acum mă simt mai bine ca ieri, dar abia mîine dimineaţă voi afla dacă pot juca. Mor de ciudă pentru că nu m-a durut piciorul în viaţa mea, dar v oi face tot posibil să fiu pe teren contra Bosniei", a spus căpitanul naţionalei.

UPDATE 12:15 // "Tricolorii" au ieşit la plimbare în această după-amiază, iar Mutu nu se află printre ei

UPDATE // Tratamentul cu antibiotice pare să dea rezultate în privinţa lui Adrian Mutu. Atacantul a coborît cu un tonus mult mai bun la micul dejun şi a lăsat senzaţia că nimic nu-l poate opri să joace contra Bosniei.  Amigdalita nu i-a mai provocat frisoanele din ziua precedentă, dar Mutu nu se va antrena diseară.

În privinţa lui  Cristi Chivu lucrurile sînt mult mai complicate. Pompiliu Popescu evită să dea un verdict, anunţîndu-l pe Răzvan Lucescu că abia sîmbătă după-amiază va putea spune sigur dacă selecţionerul îl poate folosi pe jucător fără probleme.

UPDATE // Jucătorii au o jumătate de zi liberă, timp în care vor merge la o plimbare prin oraş şi la un mall din apropierea hotelului în care tricolorii stau la Zenica. Oficialii care au însoţit echipa vor juca o miuţă.

"Briliantul" şi căpitanul nu vor face nici antrenamentul oficial de astăzi, o decizie în privinţa folosirii lor urmînd să fie luată în ziua meciului


Delegaţia tricoloră a aterizat îngrijorată aseară, în jurul orei locale 17:45 (18:45, în România), pe Aeroportul Internaţional din Sarajevo. Nu atît din cauza zborului, care a durat aproape două ceasuri, cît din pricina stării medicale a celor mai importanţi "tricolori": Cristi Chivu şi Adrian Mutu.

Starurile "naţionalei" au devenit prioritate de gradul zero pentru doctorul lotului, Pompiliu Popescu.

Injecţii din 8 în 8 ore
"Il Fenomeno" s-a trezit cu temperatură mare, la ora 05:00, şi l-a căutat de urgenţă pe medic. L-a implorat: "Fă-mi ceva doctore, să fiu bine sîmbătă!". Pompi l-a trecut imediat pe un tratament intensiv cu injecţii din opt în opt ore. Suspect de amigdalită, Mutu a zăcut în camera lui de la Mogoşoaia pînă la plecarea lotului spre aeroport, ratînd ultima şedinţă condusă în ţară de Răzvan Lucescu, pe stadionul Dinamo.

Îmbrăcat gros la 15 grade Celsius
"Briliantul" a încercat să-şi mascheze, pe cît posibil, starea. Ochii umflaţi şi broboanele de transpiraţie de pe faţă, pe care şi le ştergea din cînd în cînd cu palma, i-au trădat frisoanele. Deşi atît la Bucureşti, cît şi la Sarajevo au fost în jur de 15 grade Celsius, iar majoritatea "tricolorilor" erau în tricouri cu mînecă scurtă, Mutu s-a îmbrăcat gros, cu trening, pe sub care mai avea un tricou şi o bluză. În avion staff-ul medical a cerut să nu fie pornit aerul condiţionat pe toată durata zborului.

S-a culcat în autocar
Cînd a ieşit din aeroport, Mutu s-a urcat direct în autocarul care i-a transportat pe jucători la Zenica. Era slăbit. Cum s-a aşezat pe scaun, a şi pus capul jos. A închis ochii, încercînd să adoarmă. Chivu l-a ajutat să scape de blitzurile fotoreporterilor şi a tras perdeaua din dreptul locului pe care stătea moleşit colegul său.

Chivu are inflamaţie musculară
Surprinzător, Mutu pare să aibă însă mai multe şanse de a juca împotriva Bosniei decît Chivu. Fundaşul lui Inter acuză dureri la piciorul drept, din cauza unei miozite cu acumulare de lichid. Mai exact, o inflamaţie musculară. Nici Cristi nu s-a antrenat ieri, efectuînd, practic, o singură şedinţă de pregătire completă, cea de miercuri.

Răzvan nu-i va avea la dispoziţie pe Mutu şi pe Chivu nici la antrenamentul oficial de astăzi, urmînd ca decizia titularizării lor să fie luată în ziua meciului. În cazul în care cei doi nu vor fi apţi, Răzvan îi are pregătiţi ca variante de rezervă pe D. Goian, pentru Chivu, şi pe Zicu, pentru Mutu.

Fiorentina îi prelungeşte contractul pînă în 2013
Mutu a primit o veste bună ieri. Potrivit cotidianului italian "La Republica", Fiorentina ar fi dispusă să fie de acord cu dorinţa lui "Il Fenomeno" de a-i prelungi cu încă un an înţelegerea scadentă în vara lui 2012.


„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (46)
imperator
imperator  •  26 Martie 2011, 00:50

Chivule? Da dute vere, dute cu tot cu familie in italia si mai lasa-ne cu futzele tale. Esti mai tare si decat pretena mea...

ghitza_dinamo
ghitza_dinamo  •  25 Martie 2011, 19:24

naspa daca se retrage sper sa castige romania sa dea 1-2goluri torje:D

tavi_c
tavi_c  •  25 Martie 2011, 17:51

kivule,80-90% din titularii nationalei nu aveau loc acu' 20-30 de ani in divizia A.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează