FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECIZIE

Fosta mână dreaptă a lui Burleanu ratează Euro 2024 din cauza AUR » S-a autosuspendat la UEFA

Ciprian Paraschiv, alături de George Simion / Sursă foto: Facebook
Ciprian Paraschiv, alături de George Simion / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2024 10:19 / Actualizat marti, 13 februarie 2024 10:58

Ciprian Paraschiv, fostul căpitan de echipă al Politehnicii Iași, club pe care l-a și condus de la începutul lui 2020 până vara trecută, ca președinte executiv, s-a autosuspendat din funcția de delegat UEFA. Motivul este implicarea în politică. Ciprian Paraschiv a fost ales în conducerea națională a AUR.

Om de bază în echipa lui Răzvan Burleanu încă din perioada în care actualul șef al Federației Române de Fotbal nu deținea vreo funcție la FRF, ieșeanul a ratat astfel posibilitatea de a fi supervizor la turneul final al Campionatului European din acest an.

Edward Iordănescu, reacție „tăioasă” cu privire la noua regulă din fotbal: „O inepție! Unii se plictisesc în birouri”
REACȚIE
Edward Iordănescu, reacție „tăioasă” cu privire la noua regulă din fotbal: „O inepție! Unii se plictisesc în birouri”

Numit manager de dezvoltare în cadrul Federației imediat după alegerea lui Burleanu, Paraschiv a lăsat apoi FRF pentru a se întoarce acasă, la Iași, era observator internațional din 2017. 

El a oficiat la circa 50 de meciuri organizate de UEFA și FIFA, în cadrul preliminariilor Campionatului Mondial, preliminariilor Campionatului European, Nations League, Champions League, Europa League, Conference League și Youth League.

Ciprian Paraschiv, alături de George Simion / Sursă foto: Facebook
Ciprian Paraschiv, alături de George Simion / Sursă foto: Facebook
Ciprian Paraschiv, alături de George Simion / Sursă foto: Facebook
Ciprian Paraschiv, la acțiunile AUR Iași / Sursă foto: Facebook
+7 FOTO

Paraschiv a fost delegat des toamna trecută, inclusiv la partide tari, precum Irlanda – Olanda din preliminariile CE sau Celtic Glasgow – Atletico Madrid, din grupele Champions League.

Ciprian Paraschiv, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „Cine suntem noi?”

Fostul fotbalist din Copou a fost numit într-o funcție de conducere a organizației municipale AUR Iași. Paraschiv e, așadar, unul dintre oamenii de bază ai lui George Simion în zona Moldovei, o regiune importantă pentru alegerile electorale de anul viitor. 

Totul a devenit oficial pe 30 septembrie, când Paraschiv a fost învestit în funcția de coordonator al Organizației Municipale AUR Iași.

Acesta era văzut tot mai des în compania lui George Simion, liderul formațiunii politice. La scurt timp de la plecarea din conducerea lui Poli Iași, Paraschiv i-a dăruit un tricou lui George Simion, un preambul pentru colaborarea care avea să se lege între cei doi. 

„De ce acest drum nou? Din dragoste pentru tradiție, pasiune pentru fotbal și atașament față de suporterii lui!”, spunea Paraschiv în urmă cu aproape patru luni, întrebat despre alăturarea de Simion.

Paraschiv și-a asumat din plin rolul de lider și, în noiembrie 2023, a coordonat, din stradă, pe o vreme crâncenă, alături de alți membri și simpatizanți AUR, o acțiune menită să aniverseze 105 ani de la Unirea Bucovinei cu România. 

Spre finalul discursului său cu puternice accente naționaliste, un Ciprian Paraschiv înflăcărat de-a binelea s-a folosit de portavocea din dotare pentru a-i impulsiona și pe cei care-l urmăreau: „Cine suntem noi? AUUUUUUUR!”.

Ciprian Paraschiv a fost promovat de politic în toate funcţiile pe care le-a deţinut

Consilier ministerial. Director de Direcţie Judeţeană pentru Sport şi Tineret. Reprezentantul României la Comisia Europeană de la Bruxelles pe probleme de sport. Lector universitar doctor. Coordonator al Regiunii Moldova pe Sport. Director în Federaţia Română de Fotbal. Director de dezvoltare în FRF. 

Toate funcțiile se regăsesc într-un singur CV. Cel al lui Ciprian Paraschiv, fostul președintele executiv al grupării din Copou, Poli Iași. Acesta era portretul creionat acum câțiva ani în ediția tipărită a Gazetei. 

Ce calităţi l-au recomandat pe Paraschiv de a reuşit să adune atâtea funcţii importante!? Începutul se găseşte în anii 2007-2009, când a devenit consilierul europarlamentarului PDL Mihaela Popa.

După ce PDL a ajuns la guvernare, în 2009, Paraschiv a ajuns la Bucureşti în calitate de consilier al ministrului Monica Iacob-Ridzi. A stat doar două luni şi s-a întors la Iaşi, dar nu pentru că „am realizat că nu pot participa la decizie”, cum a declarat în urmă cu mai mulți ani în Gazetă, ci pentru că i s-a pregătit o funcţie mult mai frumoasă acasă. 

„Chiar dacă este vorba despre o numire politică, vă asigur că pe viitor nu voi face decât politica sportului” a fost declaraţia făcută de acesta la ceremonia de învestire a sa în funcţia de director al DJTS Iaşi, care a avut loc pe 5 mai 2009. 

În martie 2011, fosta atletă Doina Melinte îi oferă lui Ciprian Paraschiv o funcţie şi mai importantă. Cea de coordonator al Regiunii Moldova pe sport şi tineret, care cuprinde cinci judeţe. 

În tot acest timp, el devine membru în mai multe comisii naţionale, dar şi în grupul european de lucru pe probleme de sport. „Abia a reuşit noul guvern să-l scoată din Grupul de la Bruxelles. Era lipit rău de tot”, declara pentru Gazetă un angajat din MTS. Dar forţa portocalie a PDL nu l-a abandonat în totalitate pe Ciprian Paraschiv. 

În martie 2014, noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, l-a recuperat şi i-a oferit postul de director de dezvoltare.

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

VIDEO Ciprian Paraschiv, fostul căpitan și președinte de la Poli Iași, a devenit pionul lui George Simion la Iași! Omul lui Burleanu, funcție importantă în AUR

Citește și alte articole:

Antrenorul din Superligă a răbufnit la adresa propriilor suporteri: „Nu-mi aduc aminte să fi văzut meciuri de Liga Campionilor aici”
NEMULȚUMIRI
Antrenorul din Superligă a răbufnit la adresa propriilor suporteri: „Nu-mi aduc aminte să fi văzut meciuri de Liga Campionilor aici”
Primarul, necăjit de echipa din Superliga: „Mai bine juca Simionaș!” + Lui Leo Grozavu i s-a cerut insistent demisia
POLI IAȘI - FC VOLUNTARI 0-0
Primarul, necăjit de echipa din Superliga: „Mai bine juca Simionaș!” + Lui Leo Grozavu i s-a cerut insistent demisia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  13 Februarie 2024, 13:27
Postat de sportmaniac pe 13 Februarie 2024, 12:40

E decizia lui, dar a ales un partid dubios...

Și care partid ar fi altfel decât dubios? FSN-ul( PSD și PDL/PNL) care a ne-a dus unde ne-a dus? Sau USR-ul care votează constant la UE împotriva României? Noi trebuie să înțelegem un lucru: suntem o țară ocupată pe toate planurile, ai cărei stăpâni controlează totul prin serviciile subordonate lor. Mai pâlpîie pe ici pe colo câte o umbră de curaj și de patriotism, dar asta nu s-ar întâmpla dacă n-ar fi prin aceste servicii și oameni care-și justifică numele de om. Deși aceștia n-ajung la funcțiile importante niciodată.

sportmaniac
sportmaniac  •  13 Februarie 2024, 12:40

E decizia lui, dar a ales un partid dubios...

S0s0
S0s0  •  13 Februarie 2024, 10:45

Greu de scos putoarea de pe o eșarfă atinsă de hauro. Mai sigur e să o arunci direct la tomberon.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează