FOTBAL  »  NATIONALA  »  ESTONIA - ROMÂNIA, VINERI, 21:00, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Citeşte prezentarea pericolului numărul unu pentru România » S-a căsătorit în careu!

Articol de - Publicat miercuri, 05 septembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 05 septembrie 2012 10:57

Konstantin Vassiljev (28 ani), cel mai bun fotbalist al Estoniei în ultimii doi ani, e omul-cheie în angrenajul gîndit de Tarmo Rüütli: toţi colegii îl caută cu pase, iar "ghiulelele" sale le dau fiori portarilor adverşi. Are şi un alt fel de avantaj al terenului: s-a căsătorit chiar pe stadionul unde va întîlni România!

A îngenuncheat Belgia în 2009. Apoi, în preliminariile CE 2012, a produs şocul. A început în Serbia, locul unde România pierduse, cu un an înainte, cu un ruşinos 0-5! A marcat, victorie cu 3-1. N-a fost foc de paie! I-a taxat pe plavi şi în retur, a dat gol la victoria din Slovenia, 2-1. Iar cireaşa de pe tort a fost în Irlanda de Nord: "dublă" fantastică, victorie (2-1) şi calificare la baraj!

Frate cu rîul şi ramul
A înscris şi în "dubla" cu Irlanda, decisivă pentru un loc la Euro, dar Estonia nu s-a calificat. Chiar şi aşa, o performanţă uriaşă pentru un jucător care, pînă în 2011, jucase doar în Slovenia şi în ţara natală! Acolo unde, parcă, este înfrăţit cu toată lumea. Colegul său din "naţională", Dmitriev, îi este cumnat, iar nunta şi-a făcut-o "în iarbă", pe A. le Coq Arena. Chiar stadionul pe care va primi vizita "tricolorilor"!

Omul fazelor fixe
În teren, Vassiljev este vedeta Estoniei. Execută penaltyuri, lovituri libere, cornerele de pe partea dreaptă. A dat şi ultimul gol al balticilor, la 1-0 cu Polonia, lovitură liberă executată grandios, în poarta "tunarului" Szczesny. "A bătut perfect. Ştiam că şutează bine de la distanţă, am fost avertizat. Dar el nimereşte vinclul în nouă din zece încercări", s-a plîns portarul lui Arsenal.

CV Konstantin Vassiljev

Născut: 16 august 1984 (Tallinn)
Post: mijlocaş
Echipe: Tallinna (2000-2002), Levadia (2003-2007), NK Nafta (2007-2010),  FC Luka Koper (2011), Amkar Perm (2011-)
Meciuri / goluri la naţională: 53m / 15g

"Marea mea problemă este că, uneori, colegii au aşteptări mult prea mari de la mine"
Konstantin Vassiljev, mijlocaş Estonia

15 goluri a marcat Vassiljev la "naţională", cu şase mai mult decît cei 8 mijlocaşi ai României

Părtaş la blat fără să vrea
În februarie 2011, Estonia a jucat un amical în Antalya, împotriva Bulgariei. S-a terminat 2-2, toate cele patru goluri fiind marcate din penalty. Pentru baltici a punctat Vassiljev, de două ori. Pînă la urmă, s-a demonstrat că meciul a fost influenţat, pentru mafia pariurilor, de brigada de arbitri din Ungaria. Maghiarii au fost suspendaţi pe viaţă, iar meciul a fost şters din palmaresul Estoniei!

Au jucat împotriva tuturor!
Echipa împotriva căreia debutăm în calificările pentru CM deţine un record continental. Deşi "naţionala" Estoniei a dispărut în timpul ocupaţiei sovietice (1940-1991), balticii au evoluat împotriva fiecărei selecţionate afiliate UEFA! În cei 41 de ani de existenţă, estonienii au înfruntat toate "naţionalele" din Europa, caz unic.

Despărţiţi de limbă, uniţi de fotbal
În ultimii ani, ruşii din Estonia se confruntă cu mari probleme. Limba lor nu mai este predată în şcoli, iar mulţi părăsesc ţara. Echipa naţională uneşte cele două părţi. De exemplu, portarul Pareiko, reprezentant al minorităţii ruse, vorbeşte mereu în estonă cînd apare în faţa jurnaliştilor. Deşi e căsătorit cu o rusoaică şi a jucat nouă ani la Rotor Volgograd şi Tom Tomsk!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
mario_99
mario_99  •  05 Septembrie 2012, 23:15
Postat de gabrynane pe 05 Septembrie 2012, 09:39

cine a scris articolu e praf!

Razvan Lutac, dai un beep

gabrynane
gabrynane  •  05 Septembrie 2012, 09:39

cine a scris articolu e praf!

caine_
caine_  •  05 Septembrie 2012, 09:12

Articol gsp.cum e posibil sa nu se aminteasca echipa de club la care joaca?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează