FOTBAL  »  NATIONALA  »  STRANIERI

EXCLUSIV Condiția ESENȚIALĂ a lui Edi Iordănescu pentru a-l convoca pe Boloca » Ce trebuie să facă fotbalistul

Edi Iordănescu și colaboratorii lui așteaptă o reacție din partea lui Daniel Boloca, mijlocașul din Serie A care a bifat șapte minute pentru „tricolori” înainte să anunțe că nu i-a plăcut deloc să fie în naționala noastră.
Edi Iordănescu și colaboratorii lui așteaptă o reacție din partea lui Daniel Boloca, mijlocașul din Serie A care a bifat șapte minute pentru „tricolori” înainte să anunțe că nu i-a plăcut deloc să fie în naționala noastră.

Articol de , , - Publicat vineri, 29 septembrie 2023 15:24 / Actualizat vineri, 29 septembrie 2023 16:10

Edi Iordănescu și colaboratorii lui așteaptă o reacție din partea lui Daniel Boloca, mijlocașul din Serie A care a bifat 7 minute pentru „tricolori” înainte să anunțe că nu i-a plăcut deloc să fie în naționala noastră.

Etapele recente din Serie A au readus în atenție o problemă pe care o uitaserăm: cum ar trebui să procedeze selecționerul și Federația cu Daniel Boloca?

De ce românul care le-a învins pe Inter și Juventus nu va fi convocat de Edi Iordănescu: „Sub nicio formă”
NAȚIONALA
De ce românul care le-a învins pe Inter și Juventus nu va fi convocat de Edi Iordănescu: „Sub nicio formă”

Mesajul naționalei pentru Boloca: „Mai vrei să joci pentru România?”

Mijlocașul defensiv pe care Sassuolo l-a adus în vara aceasta de la Frosinone a fost integralist în victoriile surprinzătoare cu Juventus, 4-2, și cu Inter, 2-1. Pe finalista Champions League, Boloca și colegii lui au bătut-o chiar la Milano.

Daniel nu doar că s-a impus deja ca titular la Sassuolo, el a fost unul dintre fotbaliștii remarcați în ambele succese pe care le-a obținut formația lui în întâlnirile cu „granzii”.

Daniel Boloca a jucat 7 minute pentru România

Ascensiunea lui Boloca formulează încă o dată întrebarea: ar trebui să-l roage Iordănescu să revină în echipa națională? Edi l-a convocat o singură dată, în noiembrie anul trecut, pentru două meciuri amicale, cu Slovenia și cu Moldova. Daniel a prins doar șapte minute spre finalul jocului cu slovenii, pierdut cu 1-2, și s-a supărat fiindcă se aștepta să fie folosit mai mult, să fie verificat cu ocazia acelor amicale.

Jucătorul a fost testat pe urmă într-o acțiune a naționalei Italiei, una pentru care Roberto Mancini chemase jucători din afara lotului obișnuit. După selecția aceea a italienilor, Boloca a declarat în presa din Peninsulă că își dorea să evolueze pentru „squadra” și că nu se simțise deloc bine atunci când făcuse parte din lotul României.

Născut în Italia, Daniel are dublă cetățenie și încă mai poate fi luat de Italia, acele șapte minute în care a îmbrăcat tricoul nostru nu-l blochează exclusiv pentru FRF.

Surse GSP din Federație: „L-am tratat cu grijă pe Boloca și tot degeaba!”

În presa italiană a circulat în zilele acestea informația că Boloca ar fi din nou interesat să joace pentru români. Iordănescu și ceilalți din Federație așteaptă ca jucătorul să exprime un punct de vedere clar în privința aceasta, să arate că revine asupra intenției pe care o pronunțase spre finalul anului trecut și că a redevenit interesat de o convocare.

Edi și asistenții lui evită să-l roage pe mijlocașul de la Sassuolo fiindcă el i-ar fi enervat pe alți jucători din lot ca urmare a comentariilor pe care le-a avut după singura acțiune a naționalei la care a participat. „Toți au căutat să-l ajute să se integreze, să nu se simtă stingher, iar el a spus imediat cum a plecat de aici că s-a simțit nebăgat în seamă”, povestesc surse din Federație. 

Născut în Italia, Boloca nu cunoaște limba română, iar acesta a fost un motiv pe care l-au pomenit după aceea și el, și Iordănescu atunci când au căutat să explice sursele neadaptării lui Daniel.

5 meciuria jucat Boloca din primele șase etape consumate în Serie A. El s-a impus instantaneu la Sassuolo, imediat cum a fost achiziționat de la Frosinone. Vedeta noii formații a românului e Domenico Berardi, campion european cu Italia

E cel mai bun român din Serie A

Boloca joacă la Sassuolo ca mijlocaș defensiv într-un sistem 4-2-3-1. El a jucat în sezonul trecut pentru Frosinone, în Serie B, o formație cu care a câștigat campionatul și a obținut promovarea.

După aceea a trecut la Sassuolo, un club în care s-au mai aflat Chiricheș, Marius Alexe. Vlad a evoluat în 62 de meciuri pe parcursul a trei sezoane pentru echipa negru-verde. Ex-dinamovistul Alexe s-a accidentat grav la genunchi și a fost trimis înapoi în România, Sassuolo doar îl împrumutase și nu l-a luat definitiv. 

Boloca se descurcă mai bine decât reușesc alți mijlocași centrali români din Italia. Marius Marin a rămas în Serie B, la Pisa, iar Răzvan Marin e la Empoli, penultima în clasament, cu numai 3 puncte din șase etape. 

Sassuolo a lui Boloca e a opta, înaintea unor formații cu bugete și cu pretenții mai mari: Lazio, Roma, Torino.

VIDEO. Ciprian Marica: „Ne calificăm la Euro”

Mai multe articole despre națională: 

Andrei Burcă s-a accidentat. Emoții pentru Edi Iordănescu
Arabia Saudită
Andrei Burcă s-a accidentat. Emoții pentru Edi Iordănescu
Pompiliu Popescu, atac dur la adresa lui Edi Iordănescu: „De ce trebuie să ținem toți cu naționala României? Eu nu mai țin! E incredibil cât noroc poate să aibă acel copil bătrân”
ROMÂNIA
Pompiliu Popescu, atac dur la adresa lui Edi Iordănescu: „De ce trebuie să ținem toți cu naționala României? Eu nu mai țin! E incredibil cât noroc poate să aibă acel copil bătrân”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
paolo12
paolo12  •  30 Septembrie 2023, 10:27
Postat de northwestern pe 29 Septembrie 2023, 18:18

Baiatul nu are nici o treaba cu Romania, si nu-l condamn in nici un fel, il inteleg sunt plecat de multi ani din RO si fiecare isi alege destinul. Ce as avea de comentat, e pacat ca parintii lui n-au catadicsit sa-l invete un pic limba romana. De-a lungul anilor, am intalnit multi romani in diaspora, din tot spectrul social care nu si-au invatat copii limba materna. La multi este generata de teama ca, copiii lor sa nu "blend in the landscape". Chestia asta e absurda, copiii imigrantilor invata invariabil mult mai bine limba locului decat parintii, si ajung in scurt timp sa fie vorbitori nativi. A sti o limba straina in plus decat ceilalti va fi intotdeauna un atu pe care il vor avea mereu la indemana, iar viata iti ofera oportunitati sa le foloseti pe ambele. Ca o paranteza si cumva un paradox: o anume minoritate din RO se pare ca urmeaza si ei calea (gresita a) majoritatii, chiar si in afara.

De acord cu tine. Băiatul a fost educat în așa fel încât sa nu fie roman și asta de la început. Au vrut să-și piardă originile, băiatul și le-a pierdut.

oase92
oase92  •  29 Septembrie 2023, 19:38

Dacă articolul reflectă, cu adevărat, intențiile de revenire ale lui Boloca trebuie să ne întrebăm ce l-a făcut pe acesta să-și modifice opțiunile...patriotismul, conștientizarea faptului că poate a greșit în aprecieri, semnalele venite din țară, rezultatele trialului din Italia, poate a reușit să impresioneze pilele lui Drăgușin (care, ce să vezi, e titular la națională și joacă în serie A și culmea, se simte și bine în naționala noastră)...n-avem de unde să știm. Oricum, cred că nemulțumirile lui au fost legate de influența, la națională a lui Gigi și a PSD-ului (altfel, nu-mi explic nemulțumirea lui inițială, sic!). De râsu-plânsu!

pain89
pain89  •  29 Septembrie 2023, 19:26

avem destui vorbitori de italiana la nationala asa ca scuza asta cu adaptarea nu este valabila

Vezi toate comentariile (34)
Comentează