FOTBAL  »  NATIONALA  »  ARMENIA - ROMÂNIA 0-5

Coniacul lui Băsescu » O fabrică de brandy din Armenia a fost vizitată de doi foști președinți ai României

Traian Băsescu a inaugurat personal butoiul ce îi poartă numele +3   FOTO
Traian Băsescu a inaugurat personal butoiul ce îi poartă numele

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2016 00:00

Printre brandurile cele mai importante ale învinșilor noștri de sâmbătă e o fabrică de brandy pe care au vizitat-o doi preşedinţi români şi care-l aproviziona pe Stalin.

"Acum aproape un secol am primit o diplomă care ne-a dat dreptul să denumim băutura aceasta magică coniac, nu brandy. În condiţiile în care coniac poate fi numit doar acela fabricat într-o regiune din Franţa", explică ghida. Armenii se mândresc cu coniacul lor, faimos mai ales în Estul Europei.

Marca Ararat a fost adăugată şi coniacului, după numele muntelui pe care armenii îl consideră sacru, deşi face parte din Turcia, nu din ţara lor. Fabrica Ararat nu face doar coniac, a deschis şi un muzeu, un fel de istorie a vizitelor pe care le-a primit Armenia de-a lungul timpului. Cele mai multe personalităţi care au vizitat Erevan au trecut şi pe la fabrică.

Platini, Clooney, Băsescu, Iliescu

Fotografiile înrămate de pe pereţi, pe deasupra butoaielor, constituie dovezi ale celebrităţii. Michel Platini, George Clooney. Traian Băsescu, Ion Iliescu.

Cei doi preşedinţi români au vizitat fabrica şi nu s-au ales doar cu poze, au şi butoaie personalizate, cadouri care au rămas în incinta distileriei cu numele Băsescu şi Iliescu, plus datele în care au fost efectuate vizitele. Primul a fost în Erevan în 2006, al doilea, cu cinci ani mai înainte.

Coniacul e produs din struguri albi, transformaţi întâi în vin, distilat de două ori şi învechit pe urmă în butoaie din stejar caucazian. Aceasta e reţeta pe scurt a băuturii.

Coniacul armenesc nu i-a atras doar pe Băsescu şi pe Iliescu. A fost băutura favorită a lui Stalin. Iosif Visarionovici l-a băut iniţial simplu. Spre finalul vieţii, când sănătatea i se şubrezise, îşi turna coniac armenesc doar în cafea.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (2)
stelistulbrasov
stelistulbrasov  •  10 Octombrie 2016, 12:23
Postat de Florin Bălănescu pe 10 Octombrie 2016, 12:15

Şi de ce ar fi "coniacul lui Băsescu", atît timp cît atîtea personalități au mai trecut pe acolo şi au mai iscălit butoaie? Numai pentru că aşa vreți voi, hiene de presă şi "jurnalişti" de gang? Încă o "ştire" proastă, între atîtea alte mii, făcută de un alt jesepist prost al celui mai prost ziar din România.

Pai asta e știrea,că Băsescu a lăsat butoiul acolo și nu l-a luat acasă,pentru consum....

1576164249379310
Florin Bălănescu  •  10 Octombrie 2016, 12:15

Şi de ce ar fi "coniacul lui Băsescu", atît timp cît atîtea personalități au mai trecut pe acolo şi au mai iscălit butoaie? Numai pentru că aşa vreți voi, hiene de presă şi "jurnalişti" de gang? Încă o "ştire" proastă, între atîtea alte mii, făcută de un alt jesepist prost al celui mai prost ziar din România.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează