FOTBAL  »  NATIONALA  »  PETROLUL - VIITORUL, LUNI, 21:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Cosmin Contra e varianta cea mai facilă şi necostisitoare pentru succesiunea lui Piţurcă: ”Naţionala nu se refuză”

Articol de - Publicat sambata, 23 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 22 noiembrie 2013 22:57

Cosmin Contra, 37 de ani, spune că se simte capabil să conducă reprezentativa, dacă va fi solicitat: devine liber la vară. ”Echipa are acum antrenor şi de ce să discutăm de selecţioneri străini?”, lansează Contra provocarea


Piţurcă nu demisionează, Popescu plănuieşte schimbarea selecţionerului dacă preia şefia FRF, Petrescu e foarte scump, iar lui Hagi i se va prepara mai degrabă un post de director tehnic al loturilor naţionale. Iar în acest lanţ al calculelor pentru posibila succesiune a lui Piţi apare pregnant şi antrenorul Petrolului, Cosmin Contra, un nume tot mai vehiculat în mediile de decizie.

"De ce antrenor străin?"
Iar Guriţă intră în joc cu două atuuri. Primo: îşi termină în vară contractul cu ploieştenii, ceea ce ar scuti federaţia de plata unei clauze consistente, cum s-ar întîmpla în cazul lui Petrescu, pentru eliberarea căruia ar trebui achitaţi circa 2,5 milioane de euro. Secondo: nu ar avea, probabil, pretenţii salariale exagerate, venind, în schimb, cu un potenţial de performanţă dovedit deja pe banca "lupilor".

Contra a punctat ieri că "nu mi s-a propus din nici o parte varianta echipei naţionale. Cu Popescu, de exemplu, m-am văzut şi la returul cu grecii, ne-am salutat şi atît. Oricum, România are acum selecţioner şi mă deranjează teribil cînd văd că se aduc în discuţie eventuale soluţii de tehnicieni străini, de parcă n-ar exista printre antrenorii români nume capabile să-şi asume cu responsabilitate acest post".

"Aş şti cum să muncesc"
Te-ai simţi pregătit să treci la conducerea "tricolorilor"? "Sigur, echipa naţională nu se refuză!", vine răspunsul deschis al lui Contra.

Şi completarea: "Nu ştiu dacă am experienţa necesară pentru reprezentativă, dar ştiu ce aş avea de făcut şi cum să muncesc".


"Aştept să se termine turul şi abia apoi mă voi gîndi la negocieri pentru un nou contract din vară încolo"
Cosmin Contra, antrenor Petrolul


48 de partide are Contra pe banca unei formaţii din L1, la Poli Timişoara şi Petrolul: linia e completată cu 11 jocuri în Cupa României şi 6 în Europa League

73 de selecţii a strîns Contra la echipa naţională în perioada 1996-2010: a marcat 7 goluri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (59)
gymd
gymd  •  25 Noiembrie 2013, 15:04

Din Contra :))) noua ne trb un selectioner strain la nationala, si sa-i spuna cineva lui COntra dc ar fi bun, pai nu ar fi influentat de anumite clanuri, ar veni cu idei noi,scheme la fel de noi, si nu in ultimul rand ar schimba mentalitatea jucatorilor romani care in acest moment este la pamant, am zis cumva ca ar face si o selectie pe bune, si nu ca ZDURCA akum ?????

ricco
ricco  •  24 Noiembrie 2013, 09:38

Mai baieti de la Gazeta, IAR BATETI CIMPII... contra la nationala....

reddog27
reddog27  •  24 Noiembrie 2013, 04:34

bai nici reghe, nu are ce sa caute la nationala,in afara de un prep.fizic bun si banii lui ciobanasu nu stie nimica.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează
Close