FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Cu Danemarca la Cluj? Arena Națională suspendată: FRF caută o nouă locație pentru următorul meci de acasă

În repriza a doua a meciului cu Polonia, 0-3, o petardă a explodat la numai un metru de Lewandowski
În repriza a doua a meciului cu Polonia, 0-3, o petardă a explodat la numai un metru de Lewandowski

Articol de , - Publicat marti, 20 decembrie 2016 00:00

FIFA a suspendat Arena Națională după incidentele de la jocul cu Polonia. Federația va putea organiza cu fani în tribune meciul cu Danemarca din 26 martie, însă pe un alt stadion.

FRF a scăpat de sancțiunea de care se temea cel mai mult în urma incidentelor de la partida cu Polonia (fumigene, artificii, petarde, joc întrerupt un minut): să primească  pedeapsa de a juca fără spectatori partida cu Danemarca, devenit crucială pentru calificarea la Mondiale 2018.

Comisia de Disciplină FIFA a adoptat însă o hotărâre mai blândă pentru români: trupa lui Daum va avea suporteri în tribune la întâlnirea cu nordicii din 26 martie 2017, dar nu pe Arena Națională, care a fost suspendată. "Decizia a venit în urma apărării argumentate realizate de departamentul juridic", a precizat federația pe portalul oficial.

Supliment suspendat

Astfel, FRF va trebui să organizeze partida pe un alt stadion, probabil la Cluj, acolo unde am remizat cu Muntenegru (1-1) în debutul campaniei pentru CM.

În plus, Arena Națională a fost interzisă de FIFA și pentru un al doilea meci al "tricolorilor", însă această sancțiune se va opera numai dacă vor exista incidente la vreo partidă a României în viitorii doi ani.

Altfel spus, dacă la următoarea întâlnire la București se vor repeta problemele existente cu Polonia, stadionul va fi apoi suspendat automat.

Cu cine mai jucăm acasă în preliminariile CM 2018

Meci Dată
România - Danemarca 26 martie
România - Armenia 1 septembrie
România - Kazahstan 5 octombrie

Clasament grupa E după 4 etape

1. Polonia 10p 10-5
2. Muntenegru 7p 9-4
3. Danemarca 6p 7-5
4. România 5p 6-4
5. Armenia 3p 4-10
6. Kazahstan 2p 3-11

98.000de franci elvețieni e amenda pe care FRF va trebui s-o achite pentru neregulile apărute la partida cu Polonia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
haideusicfr
haideusicfr  •  20 Decembrie 2016, 09:35

Ar fi o chestie ,dar trebuie sa-l informati si pe * liberalul* Boc. Care datorita *libertinajului* politic si nu numai poate va organiza inca un pokemon , Untold dintr-ala . In alianta cu USR . Mai sigur ar fi sa vorbiti cu Paskany sa va *lase* in Gruia.Ce e sigur e sigur.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează