FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ANDORRA, MÂINE, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Cu Niculae la atac! » Selecţionerul pregăteşte o echipă ofensivă împotriva Andorrei

Ultimul meci în care Marius Niculae a apărut printre titulari la echipa națională a fost contra Uruguayului (1-1, 29 februarie 2012): are în total 43 de selecții și 15 goluri pentru
Ultimul meci în care Marius Niculae a apărut printre titulari la echipa națională a fost contra Uruguayului (1-1, 29 februarie 2012): are în total 43 de selecții și 15 goluri pentru "tricolori"

Articol de - Publicat luni, 10 septembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 09 septembrie 2012 21:40

Piţurcă le-a transmis jucătorilor mesajul că aşteaptă de la ei obţinerea unei victorii consistente contra liliputanilor andorrezi. Goian a plecat ieri din cantonament, fiind irecuperabil după accidentarea suferită la Tallinn.

Victoria cu Estonia a rămas în spate, primele trei puncte au fost deja bifate în clasament, urmează partida de serviciu cu Andorra. Care a pornit cu un 0-5 pe teren propriu în faţa Ungariei, una dintre contracandidatele "tricolorilor" în drumul spre CM 2014. Iar Piţurcă e gata să schimbe macazul: miza pe ofensiva totală contra bucătarilor din Principat!

De la 4-2-3-1 la 4-4-2
Şi măsura cea mai aşteptată e aceea a titularizării lui Marius Niculae în avanposturi, alături de Marica. Ceea ce ar duce şi la o schimbare de sistem faţă de formula utilizată la Tallinn.

Se va trece de la 4-2-3-1 la 4-4-2, pe ideea că, împotriva Andorrei, ar fi nejustificată intrarea a doi oameni la închidere.

Rusescu în locul lui Grozav
Cuplul Marica - M. Niculae ar urma să apară însă în premieră absolută printre titulari: cei doi n-au mai figurat niciodată în primul "11" al "naţionalei" din primul minut al unei partide. Cu Estonia, atacantul Vasluiului l-a schimbat în minutul 84 pe Ciprian, dar, în varianta în care vor evolua împreună, cum gîndeşte acum Piţurcă, Niculae va fi postat ca vîrf împins, iar Marica va avea rolul de a pendula pe ambele flancuri pentru a obţine oportunităţi de finalizare.

Şi încă o mutare ofensivă va veni din titularizarea lui Rusescu în locul lui Grozav, care n-a convins la Tallinn. Postura de golgeter al Ligii 1 îi va oferi, în fine, lui Raul debutul printre "tricolorii" cei mari.

Găman şi Chiricheş în centrul defensivei
Dar selecţionerul prepară două noutăţi şi în apărare. Luchin ar fi varianta de fundaş dreapta, în dauna lui Măţel, în timp ce, în centrul apărării, accidentarea lui Goian îl obligă pe Piţurcă să înceapă cu Găman contra Andorrei. Dorin s-a lovit în finalul jocului cu Estonia, a fost diagnosticat cu contractură la piciorul drept şi a părăsit ieri cantonamentul "naţionalei".

Plus un ultim semn de întrebare la portari. Piţurcă ar vrea să-l treacă rezervă pe Lobonţ şi să-l folosească între buturi fie pe Pantilimon, fie pe Tătăruăşanu. "Nu s-a decis încă asupra acestui amănunt. Abia după antrenamentul oficial va hotărî, probabil, pe mîna cui va merge marţi", a explicat un om din staff-ul selecţionerului. Care pregăteşte partida cu un singur consemn: goluri multe, victorie detaşată!

Relaxare la film
"Tricolorii" au avut ieri un singur antrenament, dimineaţa. Iar seara selecţionerul le-a oferit unicul moment de respiro din perioada petrecută la lot: echipa a mers la un film, dar fără Piţurcă. Azi e şedinţa de pregătire oficială, la Mogoşoaia, şi o sesiune de studiu video al adversarului.

Gazonul e pus, se intră pe el doar la meci!
Suprafaţa de joc de pe Naţional Arena a fost înlocuită cu succes: sîmbătă noapte, acţiunea începută vineri s-a încheiat, astfel că la partida de marţi, cu Andorra, gazonul se aşteaptă să fie în condiţii excelente. Ieri se efectuau ultimele finisaje şi s-a realizat irigarea acestuia.

Vechiul gazon a fost eliminat miercurea şi joia trecută, devenind impracticabil în urma concertului Red Hot Chili Peppers din 31 august. Cu toate acestea, pentru protejarea noii suprafeţe, antrenamentul de azi al "tricolorilor" va avea loc la Mogoşoaia, în vreme ce Andorra se va pregăti pe Stadionul Dinamo.

Echipa probabilă pentru Andorra
Pantilimon (Tătăruşanu) - Luchin, Găman, Chiricheş, Raţ - Torje, Bourceanu, Rusescu, Tănase - Marica, M. Niculae

"Am văzut că s-au vîndut doar 3.000 de bilete pentru partida cu Andorra. Poate o să ieşim cu megafonul pe stradă să invităm lumea la stadion pentru meciul de marţi!" (Gabriel Torje, mijlocaş România)

519792-clasament.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
redsef2005
redsef2005  •  10 Septembrie 2012, 13:12
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Nu, pentru fiecare convocare, fie că sunt meciuri oficiale sau amicale, la loturile naţionale de seniori, tineret şi juniori cluburile jucătorilor convocaţi primesc de la Federaţie o sumă de bani, în funcţie de numărul acestora. Nu e ceva exorbitant, dar dacă ai mulţi oameni la loturi tot se adună ceva...

dinamir
dinamir  •  10 Septembrie 2012, 12:43
Postat de blaustein pe 10 Septembrie 2012, 11:27

Nu inteleg totusi de ce joaca cu Gaman in centru si Luchin in dreapta. Cred ca ar trebui sa joace Luchin sau Papp in centru(care sunt de meserie stoperi) si sa ramana Matel in dreapta (care e de meserie fundas dreapta) sa capete experienta, daca se vrea sa se joace cu el in meciurile importante, dar poate acolo o sa ne aparam mai mult si va opta pt Luchin/Papp in dreapta-deci practic 3 centrali. A daaa...Gaman trebuie promovat pt ca Piti are cota la transfer, cum de am uitat?! Si de ce il pune pe Rusescu mijlocas central in 4-4-2? Dupa meci toata lumea o sa-l critice, probabil se asteapta de la el saa dea si gol...dar din pozitia asta...

nu te alarma si nu te consuma.asta este echipa probabila facuta de circarii de la gsp.

spartandinamovist
spartandinamovist  •  10 Septembrie 2012, 12:12

3-1 romania,golul andorei se da pe o greseala a lui chiriches gaman ,eu as juca cu pap chiriches,golurile romaniei ,2nicolae daca joaca si unu rusescu,dar vom da greu gol ,nu are cine sa paseze ,sai puna in valoare pe atacanti ,rusescu cu torje sint atacanti marica si nicolae virfuri inpunse ,bourceanu inchizator ,lazar inchizator,pintili inchizator, pacat ca voiculet nu e selectionat si sinmarten astia doi sint doi decari foarte buni ,piturca face nationala se pare cu impresarii nesimtiti si cu jiji brinzaru,,nationala nu are viitor cu gasca asta ,aducetil pe dan petrescu dorinel cornel dinu sau unul de afara ,dar asta face ca boneti si strica gasca si vinzarile lui jiji si alui condescu

Vezi toate comentariile (15)
Comentează