FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Cum s-a ajuns la varianta Contra » Șeful Comisiei Tehnice explică atuul lui "Guriță": "Toți știu să antreneze, dar el are ceva special"

Articol de GSP - Publicat marti, 19 septembrie 2017 11:02

Mihai Stoichiță, președintele Comisiei Tehnice de la FRF, a vorbit despre motivele și criteriile care au dus la numirea lui Cosmin Contra ca selecționer al României.

"Ne-am gândit la ce avem nevoie acum. Naționala este letargică, chiar dacă sunt jucători buni. Nu știu de ce este în starea aceasta. Trebuie să un antrenor care să revitalizeze echipa, să îi motiveze pe jucători. E nevoie de cineva care să știe să aducă plăcerea jucătorilor de a venit la națională și de a juca fotbal. Asta este cel mai important.

Acum, toată lumea știe tactică, toată lumea știe să antreneze. La națională, talentul trebuie să fie psihologic. Acesta este motivul principal. Restul sunt secundare.

Am discutat cu alți antrenori înainte de Contra, nu spun cu cine, pentru că s-a urmat o logică a numărului de voturi", a spus Mihai Stoichiță la TV Digi Sport.

[Citește și: 6 motive pentru care Cosmin Contra e alegerea perfectă pentru națională: modern și cu un avantaj major în trofeele câștigate]

Stoichiță a vorbit și despre convocarea lui Bogdan Lobonț, 39 de ani, pentru meciurile cu Kazahstan și Danemarca.

"De-a lungul anilor, Lobonț a fost extrem de important în motivarea și vitalizarea vestiarului. Dacă vine la lot, nu trebuie să joace. Nu îi i-a locul niciunui portar. Putem aduce patru portari. Lobonț este un catalizator în vestiar", a adăugat Stoichiță.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
bodrin
bodrin  •  19 Septembrie 2017, 16:05

Comisia tehnica crede ca la nationala sunt jucatori buni. La nationala de fotbal a Romaniei! Chiar asa?

dinamo_fan
dinamo_fan  •  19 Septembrie 2017, 12:55
Postat de steaua1986forever pe 19 Septembrie 2017, 12:00

Slobont, acest portar de mana a doua al unei generatii extrem de slabe, a fost adus doar pe post de pacalici, eventual sa "le ridice moralul" oamenilor (ca fotbalisti oricum nu sunt) din vestiar.

Lobont la vremea lui manca cate doi tataruseni la micul dejun.

daweroirl
daweroirl  •  19 Septembrie 2017, 12:00

Cam asa a juns Contra la nationala : Neputinta - alo ,alo ,domnul Dragnea ,am si eu o problema ,stiti ,vreau sa scap de antrenorul asta Impotriva ca mi-a mancat banii si suntem pe 7 , este un loc liber la nationala si scapam de el ,stiu ca sunteti in relatii bune cu domnul Burleanu ...imediat vin alegerile si stiti ,cine o sa va sponsorizeze campania electorala !? Dragnea - alo ,alo ,Burlene ,ba ,am auzit ca nu ai antrenor la nationala ,mi-a zis Neputinta ca ti-l da el pe Contra numai sa scape de el ,vezi si tu cum faci sa-l scoti antrenor , ii dai si tu un salariu maricel ca ,se stie ,din salariul ala 30 % vine la partid ,hai ,noroc si sanatate ,ne-am inteles!? Burleanu ,da sefu ,nu va faceti griji ,este ca si numit ,toti stim ca omul asta are ceva special ,atat de special incat o sa vedem vreun turneu final cand o sa ajungeti presedinte ...da nu-i stres sefu ,de asta avem bani de televizoare ,le vedem la tv si suntem multumiti ,ca si cei de la Dinamo care urmaresc an de an Steaua in cupele europene ,gata sefu , s-a facut ,o zi buna ,sa traiti !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează