FOTBAL  »  NATIONALA  »  

Daniel Niculae: "Nu mă retrag pînă nu voi mai juca măcar un meci în Giuleşti"

Articol de - Publicat luni, 31 mai 2010 00:00

Atacantul naţionalei a declarat azi în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în cantonamentul reprezentativei României din Austria că vrea să-şi încheie cariera la Rapid.

"Nu pot să reneg faptul că am plecat din campionatul românesc. Momentan nu se pune problema să mă întorc, însă n-o să mă retrag pînă n-o să mai joc măcar un meci în Giuleşti. Din respect pentru fanii Rapidului nu mă voi duce să joc niciodată la Dinamo sau la Steaua, rivalele Rapidului. M-am despărţi de Auxerre şi trebuie să-mi aleg cu cap viitorul. Sînt în discuţii cu anumite cluburi, dar nu e nimic concret", a precizat Daniel Niculae.

Tricolorul a mai afirmat: "Nu e greu că altii sînt în vacanţă, iar noi în cantonament cu echipa naţională. Pentru noi este o onoare, chiar daca a devenit  deja un sablon aceasta expresie. Speram ca aceste amicale, cu Ucraina, cu Macedonia si cu Honduras sa ne ajute în viitor.

Conteaza si rezultatele, însa scopul principal este jocul. Trebuie să gasim o formula de joc, sa lucram la automatisme. E adevarat, victoriile aduc victorii, victoriile ne dau încredere, însă trebuie să ne gîndim în primul rînd la jocul nostru, la ceea ce am făcut bine şi mai puţin bine în partida cu Ucraina. Să rămînem cu aspectele pozitive şi să remediem cele care nu ne-au reuşit".

Niculae a acuzat şi el starea tensionată din fotbalul românesc: "Toţi avem o parte de vină, începînd cu presa, pentru că promovează anumite personaje la anumite emisiuni pentru a face rating. De aceea sunaţi aceleaşi personaje. Cînd aflaţi că vă scade ratingul cu 0,01% vă inflamaţi".

Atacantul crede că indiferent de rezultatul meciul cu Macedonia de miercuri vor fi criticaţi: "Indiferent dacă vom cîştiga sau vom pierde vom fi criticaţi, cu siguranţă. După victoria din Polonia am fost criticaţi, după înfrîngerea cu Ucraina, la fel, chiar dacă am pierdut pe fondul unuia dintre meciurile noastre mai bune".

Niculae s-a referit şi la valoarea lotului: "Trebuie să fim optimişti, dar şi realişti în acelaşi timp. N-am cîştigat Campionate Mondiale sau alte trofee la nivel de echipă naţională. Am avut o generaţie foarte bună, însă
uitîndu-ne acum pe lotul naţionalei vedem că avem doar un singur jucător care evoluează la o echipă cu adevărat mare, Chivu la Inter.

În rest, ceilalţi sîntem buni, valoroşi, dar activăm la echipe bune din campionate puternice, dar nu la echipe mari. Ăsta e adevărul, asta e realitatea! Nu putem să ne comparăm la nivelul ăsta nici cu sîrbii, nici celelate naţionale care ne-au bătut în campania precedentă. Doar dacă vom forma un grup unit, dacă vom avea linişte, putem ajunge din nou la un turneu final. Ne-am calificat la Euro 2008 după o perioadă foarte lungă de aşteptare, iar după ce am fost eliminaţi dintr-o grupă cu Franţa, Italia şi Olanda am fost aspru criticaţi".

Nico îi acordă circumstanţe atenuante lui Lobonţ pentru golul primit  de la 40 de metri în meciul cu Ucraina: "Nu vrem să-i iau apărarea lui Bogdan, dar a contat foarte mult faptul că mingea Jabulani ia traiectorii ciudate. Această minge cred că e făcută pentru spectacol, pentru suporteri, mai puţin pentru portari. Sînt meciuri amicale, nu trebuie să tăiem capete şi să acuzăm".

"La fel ca şi Chivu, toţi ne dorim să participăm la un Campionat Mondial, dar pentru asta trebuie să le luăm pe rînd", a concluzionat Daniel Niculae.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (7)
 •  31 Mai 2010, 17:23

sau simti nevoia de sustinere acum?

jucatoruln1
jucatoruln1  •  31 Mai 2010, 17:19

ale niko ale ale niko aleee :X::X:X oooo

 •  31 Mai 2010, 17:19

tata,mai bine taceai din gura ca sigur erai mai destept ...toti stiu de ce!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează