FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

DATORI VÂNDUȚI! Coșmar pentru FRF! Câți bani trebuie să plătească pentru deciziile greșite ale lui Burleanu!

Articol de - Publicat marti, 29 noiembrie 2016 00:00

Pentru FRF, procesele cu foștii angajați din mandatul lui Mircea Sandu, eliberați din funcții la scurt timp după instalarea lui Burleanu, au devenit un adevărat coșmar.

Iar ultimii doi care au câștigat litigiile de muncă sunt Dumitru Mihalache, ex-director de competiții, și Alexandru Stici, șeful departamentului de transport.

Primul a obținut recent o victorie definitivă în instanță, la Curtea de Apel București, după ce, inițial, pierduse în primă fază. Dar judecătorii i-au dat finalmente dreptate lui Mihalache, care va trebui repus în funcție, iar FRF va fi obligată să-i achite "despăgubiri egale cu drepturile salariale şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul în lipsa emiterii deciziei anulate". Adică, în traducere, salariul, primele și diurnele din iulie 2014 până în prezent. Ar fi vorba despre circa 150.000 de euro brut! "I se va cuveni inclusiv potențiala recompensă pentru calificarea României la Euro 2016 aferentă postului său", au explicat surse GSP.

Salariul plus spor de muncă nenormată

La rândul său, Alexandru Stici a câștigat momentan la Tribunalul București, dar verdictul poate fi atacat cu apel. Și el trebuie repus pe funcție, cu compensațiile financiare de rigoare.

La momentul înlăturării din federație, el avea un salariu lunar brut de 4.900 de lei și beneficia de un spor de muncă nenormată în procent de 25%, potrivit informațiilor aflate pe portalul instanței. În total, lui Stici ar urma să i se achite echivalentul în lei a circa 36.000 de euro.

Campionul absolut e Prunea

Cei doi reprezintă doar cel mai actual val de procese pierdute de FRF pe legislația muncii. În lunile precedente, alți patru foști oficiali au obținut hotărâri civile favorabile sau au parafat convenții financiare separate cu federația:

  • Florin Prunea (fost director internațional) 480.000 euro
  • Marcel Paraschiv (fost referent protocol) 23.000 euro
  • Dan Bărgăoanu (ex-departament media) 14.000 euro
  • Marian Bucurescu (fost referent competiții) 32.000 euro.

Practic, pe toate aceste segmente, FRF a fost ușurată de aproximativ 735.000 de euro, ceea ce ar echivala cu bugetele anuale a cinci Centre de Excelență!

9.500 de leie suma pe care FRF va trebui s-o suporte pentru cheltuielile de judecată în procesele pierdute cu Mihalache și Stici

"Eu nu am vrut să se ajungă aici. Banii pe care i-am câştigat puteau să fie folosiţi de cei din FRF pentru copii şi juniori, dar dacă atât l-a dus capul pe Burleanu, atunci să plătească! O să vedeţi că mai au o grămadă de procese cu mulţi oameni din fotbal pe care o să le piardă"
Florin Prunea, fost director FRF, în octombrie 2016

"I-am acţionat în instanţă pe cei de la FRF, pentru aceşti bani, din cauza felului în care au ales să ne despărţim. N-aş fi cerut nimic dacă aveau curajul să-mi spună în faţă că nu mai au nevoie de mine. Şi tocmai terminasem proiectul pentru Euro 2020, cu care se laudă ei acum"
Dumitru Mihalache, fost director Competiţii FRF

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
dl.axinte
dl.axinte  •  29 Noiembrie 2016, 23:28

...burleanu este un habarnist care n-are ce cauta in fruntea federatiei romane de fotbak ...

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  29 Noiembrie 2016, 22:58
Postat de haideusicfr pe 29 Noiembrie 2016, 19:15

Prunea merita atatia bani pentru ce ? Ca a fugarit antrenorul Iasului cu politia ? *** curata ! Banditi de drumul mare . Asa a fost si la CFR. Jucatori care au jucat mai mult sau mai putin ,sau chiar deloc au bagat clubul in insolventa. Maftei ,Stana , etc .

***, invata legislatia muncii si apoi comenteaza! Toti *** isi dau cu parerea *** ... de pomana!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dtdr
dtdr  •  29 Noiembrie 2016, 20:29

Asa-i cand conduc ibovnicii ***, *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează