FOTBAL  »  NATIONALA  »  POLONIA - ROMÂNIA, 10 IUNIE, PRELIMINARII CM 2018

Daum a luat prin surprindere pe toată lumea: "Poate ar trebui să renunțăm la el"

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat marti, 06 iunie 2017 14:44

Problema "decarului" de la națională, extrem de mediatizată în ultimul timp în fotbalul românesc, a fost dezbătută și de selecționerul Christoph Daum, în cadrul conferinței de presă de azi.

În opinia selecționerului neamț, calitatea unui fotbalist nu ar trebui să fie determinată de numărul de pe tricou și nu ar vedea o problemă dacă numărul 10 ar dispărea, pentru o perioadă, de la națională. 

"Poate ar trebui să renunțăm la numărul 10, nu supraevaluăm un număr, gândiți-vă că dacă realitatea este așa cum o spuneți, o să dezavantajeze un fotbalist.

Hagi a fost un fotbalist grandios, un nume important în România, dar să ne gândim la olandezi care nu au mai avut un jucător mare de la Cruyff încoace sau Germania, unde a fost Beckenbauer. Noi, în Germania, nu legăm un fotbalist de numărul de pe tricou", a spus Daum, în cadrul unei conferințe de presă. 

Declarațiile lui Daum vin să contrazică filozofia despre fotbal a lui Hagi. 

"Decarul a dispărut. A dispărut, fraților! A dispărut! Pentru că el a dispărut. Nu mai era important. Nu mai știa care e rolul lui. Nu se mai știe. Noi nu putem fi nordici, olandezi, belgieni, nemți. Suntem latini. Dragilor, învățați că suntem latini. Suntem creativi. Trebuie să jucăm fotbal creativ. Fantezie!", spunea Hagi la finalul anului trecut. 

Citește și: Daum, despre o demisie de la națională: "Credeți că jucătorii voștri vor deveni mai buni dacă plec?" » Ce ofertă colosală a primit

Accidentare de ultim moment a unui titular înainte de Polonia » Daum: "Aș zice că nu joacă sâmbătă"

  • Meciul dintre Polonia și România se va juca pe 10 iunie, de la ora 21:45, la Varșovia, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TVR 1

LOTUL COMPLET:

Portari: Tătărușanu (Fiorentina, 43 meciuri/0 goluri la națională), Pantilimon(Watford, 24/0), Niță (FCSB, 0/0), Lung Jr. (Astra, 3/0)

Fundași: Benzar (FC Viitorul, 5/0), Țîru (FC Viitorul, 1/0), Chiricheș (Napoli, 45/0), Săpunaru (Astra, 21/0), Gardoș (Southampton, 13/0), D. Grigore (Al Sailiya, 28/0), Toșca (Betis, 5/0), Latovlevici (Karabukspor, 11/0), C. Ganea (FC Viitorul, 0/0)

Mijlocași: Hanca (Dinamo, 0/0), R. Marin (Standard Liege, 5/1), Bicfalvi (FC Ural, 3/0), Pintilii (FCSB, 34/1), Stanciu (Anderlecht, 12/5), Băluță (CSU Craiova, 0/0), Chipciu (Anderlecht, 27/4), Stancu (Bursaspor, 48/12)

Atacanți: Rotariu (Club Brugge, 3/0), Grozav (Terek Groznîi, 13/3), F. Andone(Deportivo, 13/1), Alibec (FCSB, 7/1), Ivan (CSU Craiova, 4/0)

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 13p
2. Muntenegru 7
3. Danemarca 7
4. România 6
5. Armenia 6
6. Kazahstan 2

URMEAZĂ SĂ SE JOACE:

10 iunie 2017: Kazahstan- Danemarca, Muntenegru-Armenia, Polonia-România

1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România- Armenia

4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan

5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia

8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
sakamoto
sakamoto  •  06 Iunie 2017, 21:49

Croitoru de la Poli Timisoara, este un numar 10 veritabil. Toate mingile care ajung la dinsul, le pierde in driblinguri interminabile. Un fotbalist de care mucalitul Ionutz Popa, nu se lipseste nici sa-l pici cu ceara! Halal antrenor, halal fotbalist!Hai Romania! Potzi cistiga in Polonia. Atentzi in aparare si...contraatac. Acel 0-3 a fost un accident nefericit.

haideusicfr
haideusicfr  •  06 Iunie 2017, 21:25

Mai bine ar fi sa avem de unde schimba toata echipa. Fara valori nu poti face nimic. Stanciu ,vedeta echipei, este un jucator mediocru. Daum nu convine unora ca le incurca socotelile. Smecherilor si afaceristilor nu le iese pasenta. E neamt nu e roman. Celor care il critica le plac masinile nemtesti cu care se plimba.Dar nu le plac nemtii.

calinescu_
calinescu_  •  06 Iunie 2017, 17:09

UNDE ESTE BUDESCU ???? DAR MAXIM ?????? DAR FILIP ?????? DAR NISTOR ....?????? SA RENUNTAM LA ACEST INDIVID CARE ARE CU TOTUL ALTE PREOCUPARI DECAT FOTBALUL ....!!!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează