FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - DANEMARCA, 26 MARTIE, 21:45, TVR 1, GSP

Daum, într-o conferință de presă atipică: "Nu aleg cei mai buni 11 jucători" » Dezvăluie cum îi pregătește pe jucători: "Contează puterea mentală"

Articol de GSP - Publicat marti, 21 martie 2017 13:33

Christoph Daum, selecționerul României, a susținut azi o conferință de presă și a oferit informații din lotul tricolorilor, a prezentat cum îi pregătește pe jucători, dar nu a vorbit și despre Danemarca.

"Este un program încărcat. Sunt foarte bucuros să văd cum reacționează jucătorii. Este foarte important să fim tot mai buni. Avem o problemă că jucătorii dispar după meciuri și nu avem timp să analizăm meciul și să dăm un feedback. Ieri am analizat partida cu Polonia și am prezentat cerințele pentru noii jucători. Este important să avem o anumită disciplină.

Folosim un sistem de monitorizare GPS, care ne arată nivelul de formă al fiecărui jucător. Facem o analiză a ceea ce un jucător face bine și le spunem ce pot îmbunătăți.

Vrem ca jucătorii să fie cât mai buni, atât individual, cât și ca echipă. Am lucrat la automatisme și sincronizare. Suntem convinși că avem campioni, jucătorii care vor trofee. Eu stau și mă gândesc cum pot face un jucător să-și vadă și atingă potențialul. Discut cu ei și este o comunicare în două sensuri. Nu mă urc pe masă și zic «Suntem campioni. Gata, ieșiți pe teren». Puterea mentală este foarte importantă. Dacă jucăm la capacitate maximă, rezultatele vor veni.

Locurile în primul 11 nu sunt stabilite. Ușa este deschisă pentru oricine. Eu nu trebuie să aleg cei mai buni 11 jucători. Voi alege jucătorii care fac cea mai bună echipă.

Le spun jucătorilor că trebuie să fie ofensivi, dar să nu se deschidă. Trebuie să fie un echilibru. Trebuie să avem o mentalitate ofensivă din prima secundă. Am spus că trebuie să atacăm și când nu avem mingea. Dacă pierdem mingea e un semnal că trebuie să înceapă să facă pressing și să recupereze mingea", a spus Daum la conferința de presă.

 

  • România - Danemarca se joacă duminică, 26 martie, de la ora 21:45, și va fi în direct pe TVR 1 și liveTEXT pe GSP.RO.

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 10
2. Muntenegru 7
3. Danemarca 6
4. România 5
5. Armenia 3
6. Kazahstan 2

URMEAZĂ SĂ SE JOACE:

26 martie 2017: Armenia- Kazahstan, Muntenegru- Polonia, România- Danemarca

10 iunie 2017: Kazahstan- Danemarca, Muntenegru-Armenia, Polonia-România; 1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România- Armenia

4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan

5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia

8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
endervisa
endervisa  •  21 Martie 2017, 20:57
Postat de dan2010 pe 21 Martie 2017, 15:45

Correct! Stie Neamtul! Vom castiga! spre dezamagirea multora, din pacate!

Exact la asta ma gandeam eu. Abia astept meciul retur cu Polonia. Este peste tot ce a avut nationala in ultimii 15 de ani in materie de antrenor. Este nevoie de timp si rabdare. Avem jucatori care au inceput sa evolueze in campionate mai puternice decat Liga 1 si asta este foarte bine. Li se schimba si mentalitate, iar in scurt timp vor intelege ce li se cere.

dan2010
dan2010  •  21 Martie 2017, 15:45

Correct! Stie Neamtul! Vom castiga! spre dezamagirea multora, din pacate!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează