FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU, AZI, 21:45, TVR1 ȘI GSP.RO

Daum pregătește câteva mutări-surpriză în formula de start » Cuplu neașteptat la închidere: cu cine va face pereche Hoban

Săpunaru are marele avantaj că dă randament pe mai multe posturi +1   FOTO
Săpunaru are marele avantaj că dă randament pe mai multe posturi

Articol de , - Publicat duminica, 04 septembrie 2016 00:00

Daum pregătește câteva mutări-surpriză în formula de start, iar una dintre ele se anunță posibila titularizare a jucătorului Astrei în linia mediană, în cuplu cu Hoban.

"Bună ziua!". Așa a început Christoph Daum conferința de presă dinaintea meciului cu Muntenegru, care marchează debutul său pe banca tehnică. Apoi, discursul lui în limba engleză a revărsat același tonus pozitiv, pe care l-a promis încă din primele sale zile ca selecționer.

"Nu vreau să implementez modelul spaniol, belgian sau german. Există o cale românescă, pentru că dispunem de jucători de calitate, cu potențial și cu experiență, inclusiv la nivel internațional", a punctat Daum.

"Nu va fi ceva ce nu s-a mai văzut"

Și a avertizat: "Duminică nu vom vedea o generație nouă a fotbalului românesc, dar știu sigur că vom face un pas spre noua generație. Am reușit multe lucruri împreună în ultimele zile, însă nu mă aștept ca împotriva Muntenegrului să facem ceva ce nu s-a mai văzut în lumea fotbalului. Important e să ne concentrăm pe punctele noastre forte, care sunt foarte multe".

Cum va arăta însă formula de start a lui Daum la început de drum spre Mondiale? Neamțul a testat 4-5 module de echipă la Mogoșoaia în zilele de pregătire, dar, finalmente, s-ar fi decis să rămână la formula 4-2-3-1, folosită și de anteriorii selecționeri. Se vor schimba însă abordarea și curajul, cu miza pe jocul ofensiv.

Mățel ajunge titular

Iar marea surpriză ar urma să fie titularizarea lui Săpunaru ca mijlocaș defensiv, în cuplu cu Hoban! Asta l-ar aduce pe Mățel în primul "11" ca fundaș dreapta, în timp ce locul lăsat liber de accidentatul Chiricheș va fi ocupat, aproape sigur, de Cosmin Moți, omul fără nicio secundă jucată în campania trecută, dar integralist la convocări.

Jolly-Andone

Mijlocul ar fi pe mâna trioului Popa - Stanciu - Stancu, aflat în spatele unicului vârf, Florin Andone. Aici există încă o dilemă, plecată din faptul că atacantul lui Deportivo a fost menajat în ultimele zile din cauza unei leziuni musculare, iar disponibilitatea sa la 90 de minute intense e sub semnul întrebării. Daum va lua decizia finală în cursul dimineții de azi.

Dacă va hotărî să-l lase totuși pe bancă pe Andone, am putea avea o altă surpriză: Stancu avansat vârf, post pe care evoluează și în Turcia, unde a pornit sezonul cu două goluri în două partide.

Indiferent cum vor arăta însă echipa și terenul, o spune neamțul, "trebuie să câștigăm! Iarna sau când plouă suprafețele de joc nu sunt nici atunci foarte bune. Așa că trebuie să ne adaptăm. Importantă e atitudinea cu care vom aborda întâlnirea!".

Plimbare matinală pe "Cluj Arena"

În această dimineață, Christoph Daum îi va aduce pe jucători pe stadionul pe care se va disputa partida cu Muntenegru după ce antrenamentul oficial de aseară s-a desfășurat pe terenul lui CFR Cluj spre a proteja suprafața de joc deteriorată de pe "Cluj Arena". Nu va fi un antrenament propriu-zis, ci selecționerul și "tricolorii" vor veni pentru a testa la pas gazonul pe care vor debuta în campania pentru CM 2018.

"Aş vrea să evidenţiez toată echipa pentru pregătirea din aceste zile. Toţi jucătorii au muncit din greu. Am multe opţiuni şi îmi place când se întâmplă asta. S-au prezentat fantastic toată săptămâna"
Christoph Daum, selecționer România

"Am avut discuții despre starea terenului, dar nu putem schimba cu nimic gazonul. Și noi, și România vom juca pe același teren și sper că lucrurile se vor ameliora până la ora meciului"
Stevan Jovetici, mijlocaș Muntenegru

 

Save

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (14)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  04 Septembrie 2016, 12:06
Postat de geo.b. pe 04 Septembrie 2016, 09:35

"....Cosmin Moți, omul fără nicio secundă jucată în campania trecută, dar integralist la convocări".ASTA SPUNE TOTUL,cat de corect "au jucat" fostii selectioneri.N-au jucat cu cei mai in forma jucatori,ca au jucat cele mai bune interese."Au jucat",cei care au avut telefoanele cele mai performante,ca au stiut sa convinga fostii selectioneri,pe cine sa baje.Asta s-a intamplat inclusiv pe timpul "generatiei de aur".Dar......nu "a vazut" nimeni.

trebuie sa intelegi ca macar la nationala Chirihes trebuia sa fie titular..altfel ramanea fara meciuri in picioare tot sezonul. nou europeanul l-am ratat din moment ce s-a facut selectia annapoda cu Rat care nu era complet refacut, cu Keseru care a dat de cand joaca la nationala un gol cu Andora si unul cu Feroe, cu Stancu bun doar sa bata penalty, cu Keseru mort, cu Torje iesit din forma, cu Chiriches rezeva tot sezonul si in plus de parca nu era de ajuns le-a mai comis si Tatarusanu. Asta in timp ce statistic cei mai buni jucatori din sezonul trecut au fost lasati acasa sau adusi la lot doar ca sa care echipamentul. Stanciu in loc sa joace toata campania a fost debutat la nationala cu 2 luni inainte de Euro..intr-un amical cu Lituania...si toti se asteaptau ca in 2 luni, la primele lui meciuri oficiale sa castige singur meciurile.

ion2010
ion2010  •  04 Septembrie 2016, 09:55

Cand dati echipele probabile, voi nu stiti ca sunt 12 rezerve si nicidecum 7 ????

redshow
redshow  •  04 Septembrie 2016, 09:38

Romania 0-4 Muntenegru

Vezi toate comentariile (14)
Comentează