FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU, 4 SEPTEMBRIE, 21:45

Daum vrea prospeţime » Selecţionerul a convocat mai mulţi tineri pentru partida cu Muntenegru, dorindu-şi să facă din mers schimbul de generaţii pentru CM 2018

Articol de - Publicat luni, 15 august 2016 00:00

"Cristoph Daum nu se gândeşte doar la aceste preliminarii, ci şi, perspectivă mai largă, la Euro 2020.

După ce s-a întâmplat la turneul final din Franţa, se simţea nevoia de forţe proaspete, de tineri, la echipa naţională" este explicaţia unor federali în legătură cu lotul lărgit de 26 anunţat de noul selecţioner pentru primul meci al României în campania CM 2018, cu Muntenegru, pe 4 septembrie, pe Cluj Arena.

Au dispărut din lot 5 dintre jucătorii de la Euro, Raţ, Prepeliţă, Pintilii, Sânmărtean şi Alibec, toţi veterani, cu excepţia atacantului Astrei. Au apărut nume noi, Achim, Benzar, mezinii Răzvan Marin (20 de ani) şi Dorin Rotariu (21 de ani), dar şi alţii care au mai cochetat cu naţionala, precum Enache, Bicfalvi ori Toşca. Revine şi "neamţul" Alex Maxim, lăsat acasă în ultimul moment de Iordănescu.

Discuţii individuale

În afara celor 26 pentru Muntenegru, Daum a mai avut discuţii directe sau telefonice cu alţi 4 internaţionali. Tamaş a fost foarte aproape de a prinde lotul încă de acum. Stelistul joacă constant şi bine, iar selecţionerul i-a transmis că se află în vederile sale şi că dacă va continua pe aceeaşi linie, se va regăsi curând printre "tricolori".

Raţ e într-o situaţie incertă la Rayo Vallecano, de unde vrea să plece. În cazurile lui Sânmărtean şi Alibec, ei nu au mai jucat de la Euro. Primul abia s-a transferat la Pandurii, celălalt, accidentat în partida cu Albania din Franţa, nu a revenit încă pe gazon.

Interzis "graşilor"

Christoph Daum le-a mai trimis un mesaj fotbaliștilor: "Atenţie! Cine are kilograme în plus, indiferent de evoluţia de la echipa de club, are şanse zero să fie convocat". "Nu se va mai întâmpla ca la Euro, unde Alibec avea vreo 3-4 kilograme în plus. Daum vrea doar jucători slim, care să poată să alerge, să se încadreze în planul său tactic, care se bazează pe presing, pe agresivitate", au dezvăluit surse de la Casa Fotbalului.

Antrenament deschis

Prima ședință de pregătire a tricolorilor în "era Daum" va avea loc la baza de la Mogoşoaia, pe 29 august, de la ora 17:30. Va fi un antrenament integral deschis nu doar pentru ziarişti, dar şi pentru fanii echipei naţionale. Daum a anunţat că "vreau să fim mai deschişi, fanii să se identifice cu echipa naţională, să zică «uau, asta este echipa mea!», când ne vedem cu ei". Prima reprezentativă va continua să se pregătească la Mogoşoaia până pe 3 septembrie, când, în jurul prânzului, va urma plecarea spre Cluj.

"Sunt mândru de băiatul meu, fiindcă ştiu cât a muncit. Am vorbit cu el, l-am felicitat. Era bucuros de convocare, dar l-am simţit cu picioarele pe pământ. Asta trebuie să fie linia la echipa naţională, dacă vrem să promovăm tinerii"
Petre Marin, fost internaţional, tatăl lui Răzvan

"Sincer, îmi doream să fiu convocat. Domnul Daum m-a sunat şi mi-a spus că nu mă va lua pentru meciul cu Muntenegru, dar că «naţionala» rămâne deschisă pentru mine"
Răzvan Raţ, fundaș Rayo Vallecano

"Eu sunt bine, joc în amicale, însă e adevărat că vreau să plec. Sper ca marţi să se lămurească despărţirea mea de Rayo"
Răzvan Raţ, fundaș Rayo Vallecano

26,7 anie media de vârstă a lotului lărgit de 26 anunţat de Daum pentru Muntenegru

27,8 ani a fost media de vârstă a lotului lărgit al lui Iordănescu pentru stagiul din Italia

28,2 ania fost media lotului de 23 de jucători de la Euro

Lotul lărgit pentru partida cu Muntenegru

  • Portari: Tătărușanu (Fiorentina), Pantilimon (Watford), S. Lung jr. (Astra)
  • Fundași: Săpunaru (Astra), V. Găman (Karabükspor), Chiricheș (Napoli), Moți (Ludogoreţ), Dr. Grigore (Al Sailiya), Toșca (Steaua), Mățel (Dinamo Zagreb), St. Filip (Dinamo), G. Enache (Steaua)
  • Mijlocași: Vl. Achim (FC Steaua București), Bicfalvi (Tom Tomsk), Hoban (Hapoel Be'er Sheva), R. Marin (Viitorul), N. Stanciu (Steaua), Al. Maxim (VfB Stuttgart), Chipciu (Anderlecht), Torje (Terek), Benzar (Viitorul), Ad. Popa (Steaua)
  • Atacanți: B. Stancu (Genclerbirligi), Fl. Andone (Deportivo), Keșeru (Ludogoreţ), D. Rotariu (Dinamo)
    * Din acest lot lărgit se va renunța la 3 jucători.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  15 August 2016, 13:46

Cristi e meserias ...stie sa aleaga ...foarte bine ca vor disparea grasii si cei care nu alearga din echipa ...sunt convins ca ne vom califica...

popescu222
popescu222  •  15 August 2016, 11:54

Oricat ar comenta unii ca ala trebuia sau ala nu trebuia convocat, Daum a luat cam tot ce trebuia luat, la ce ofera acum fotbalul romanesc.

72panda
72panda  •  15 August 2016, 10:17

Daum sa faca convocarile asa cum trebuie si o sa fie bine pt toata lumea. Succes bavarezule si hai Romania !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close