FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19

Derbedeii U19 » Sancţiuni fără precedent după episodul Novi Sad al "tricolorilor" mici

Stîngă a acoperit puştii care la Novi Sad au făcut prăpăd
Stîngă a acoperit puştii care la Novi Sad au făcut prăpăd

Articol de - Publicat marti, 19 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 19 iunie 2012 02:07

Ieri, CEx al FRF a pedepsit fotbalişti, antrenori şi coordonatori: raportul lui Mihail Marian vorbeşte despre chefuri, beţii, mofturi şi violenţă de la cei care trebuiau să fie viitorul "naţionalei" mari şi care au fost acoperiţi de Stîngă şi staff-ul său!

Ratarea calificării "naţionalei" U19 la CE 2013 după 0-3 cu Serbia a fost doar bomboana de pe colivă. La turneul de elită din Serbia, "tricolorii" i-au speriat chiar pe reprezentanţii UEFA, care l-au anunţat pe Stîngă: "Beau în oraş! Fac mizerie la vestiare şi la antrenament!". Comisia Tehnică a FRF a demarat o anchetă, iar concluziile anunţate ieri sînt crunte: comportamentul jucătorilor este execrabil, antrenorii şi conducătorii îi acoperă!

Naşu' a înăsprit pedepsele
Raportul lui Mihail Marian a fost devastator: fotbaliştii au băut şi în cantonamentul de la Mogoşoaia, şi la Novi Sad, n-au respectat recuperarea şi programul nocturn, mofturi la mîncare şi chefuri cu pagube la hotel! Pe Stanciu (FC Vaslui) şi Iancu (Viitorul) cluburile i-au dat "loviţi", dar după un consult la lot au rămas şi au evoluat în toate partidele.

Jucătorilor li s-a permis să bea bere la masă, deşi UEFA interzice asta la competiţiile de juniori. Deşi Comisia Tehnică a propus suspendarea vinovaţilor pentru 3 luni, Mircea Sandu a fost categoric: "Nu! Un an nu mai au ce căuta la loturi".

Ce spune raportul lui Mihail Marian

ACUZAŢII JUCĂTORI:
- consumul de alcool în ultimele două zile ale cantonamentului de la Mogoşoaia şi în mai multe rînduri în Serbia
- nerespectarea programului echipei şi chefuri soldate cu pagube la hotelul din Novi Sad
- Buzbuchi a reacţionat violent şi a produs pagube, Puţanu nu a respectat meniul sugerat de medic
- fotbaliştii s-au fotografiat în compania controversatului Buturovici

ACUZAŢII SELECŢIONER:
- nu i-a selecţionat din motive subiective pe Morar (U Cluj) şi Iancu (Viitorul), ultimul convocat ulterior
- permisiv cu jucătorii indisciplinaţi şi care au consumat alcool
- a uitat să-l treacă pe Stănescu (Dinamo) pe foaia de joc în meciul cu Ungaria

CE SANCŢIUNI AU PRIMIT:
- suspendare de la loturile naţionale timp de un an pentru Gavra, Puţanu (Viitorul), Vaştag (Săgeata), Popescu (Cesena), Brănescu (Juventus), Dobrosavlevici (Dinamo II), Ioniţă (Rapid) şi 6 luni pentru Iancu, Buzbuchi (Viitorul), Manole (Argeş)
- neprelungirea contractului lui Stîngă, scadent în august
- 50% reducere din diurnă pe un an pentru medicul Bârsan, masorul Bucuroaia, antrenorul coordonator Iovan şi 6 luni pentru directorul tehnic Belodedici şi managerul Chihaia

"Nu s-au îmbătat, altfel nu mai ajungeau la hotel. Au greşit, probabil am greşit şi eu. Nu cred că s-a depăşit limita" (Ovidiu Stîngă, antrenor U 19)

"La 14-15 ani, apar 2-3 şmecheraşi la loturi, devin lideri şi-i trag pe ceilalţi după ei. La 17-18 ani, mai sînt doar 3-4 jucători de calitate umană la lot" (Mihail Marian, director Comisia Tehnică FRF)

"O să schimbăm toţi antrenorii în timp. Ei trebuie să aibă în primul rînd calitate morală. Asta le lipseşte şi fotbaliştilor români, nu talentul sau pregătirea" (Mihail Marian, director Comisia Tehnică FRF)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
robert1205
robert1205  •  19 Iunie 2012, 22:31

Daca aveau valoare jucau la echipe in LIGA 1 STEAUA, DINAMO, CFR si la NATIONALA lui PITURCA, asa au jucat in LIGA 2 in miniblaturi.HAGI trenuie sa ia masuri la VIITORUL.

apoca
apoca  •  19 Iunie 2012, 17:20

ha ha ha ... pai ce va mira nu de-aia s-au facut fotbalisti? sa chefuiasca cu femei si bauturi scumpe pe care nu si le permit acum ... practic oamenii se antrenau ... sau credeti ca la baut si fu**t nu e nevoie de antrenamente? ;)

zarqa
zarqa  •  19 Iunie 2012, 14:27

S-a ajuns pana aici din cel putin doua motive : - nu mai sunt antrenori de calitate, tehnica, pedagogica, cultura sportiva, cultura generala si calitate umana; - nu mai sunt copii dispusi (predispusi) sa faca sport, sa depuna efort, sa faca sacrificii iar (aflati) in aceasta situatie antrenorii, de la copii si juniori, primesc in "curtea" lor pe orisicine numai din dorinta de a-si castiga existenta.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează