FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

Dezvăluirile "Baciului": "M-am dat lovit pentru ca Hagi să joace la Barca" » Cum a ratat Realul, de ce a plîns în cameră cu "Bursucul"

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 05 octombrie 2012 12:19

Fostul mare jucător român şi căpitan al Barcelonei, Gică Popescu, a vorbit destins despre viaţa sa, atît cea din teren, cît şi cea din afara fotbalului.

"Baciul" a povestit cu lux de amănunte pentru Adevărul perioada de la FC Barcelona, dar şi cum este să împarţi vestiarul cu Gică Hagi sau Pep Guardiola.

...despre Dan Petrescu: "Cînd a venit la naţională, l-am luat tare, dar şi el a răspuns cu tărie. Eram un fel de tătuc. Eram la primul antrenament şi el o luase cam tare la fugă. I-am zis: "Băi băieţaş, vezi că hăţurile sînt la mine", s-a uitat la mine şi aşa, mai rău şi mi-a zis: "Hăţurile ţine-le pentru tine mă. Eu alerg pentru mine, joc pentru mine". Mi-a plăcut de el. Apoi a venit în sala de mese şi îşi căuta un loc. Era unul lîngă mine şi l-am chemat lîngă mine. De atunci am devenit prieteni"

...despre Romario: "A fost un jucător care nu avea nici o treabă cu profesionalismul. Îl acceptau cu greu olandezii, doar pentru că era Romario. Altfel, la ce făcea el cu viaţa lui... Nu mergea nici în cantonamente, avea o viaţă mai zbuciumată. Juca doar din ce i-a dat natura, explozia aceea formidabilă. Făcea două fente, dădea două goluri, la revedere! Pierdea nopţile, era agitat, dar ce jucător imens! Eram buni prieteni."

"Am avut două zile contractul cu Real Madrid pe noptieră"

...despre şansa de a juca la Real Madrid: "Am avut contractul pe noptieră două zile de la Real Madrid. Nu ştiam cine e Real Madrid. Nu am realizat. Am zis să mai aştepte. Emil Săndoi era disperat, îmi lua mîna şi o punea pe pix: "Semnează mă! Eşti nebun? E Real Madrid!", era după meciul cu URSS. "Lasă bă să mai aştepte Real Madrid ăsta!" Eu nu, nu şi nu. Plecase Ruggeri şi ei vroiau să ia imediat un libero. Au mai fost oferte de la Liverpool, Juventus..."

"M-am dat lovit ca să joace Hagi în locul meu. Aşa de mult îl iubesc"

...despre Hagi, căpitan la naţională: "Am realizat că Hagi era Hagi, că a fost înzestrat de la natură şi că era numărul 1. Eu am acceptat uşor că el trebuie să fie căpitan la naţională, chiar dacă eu jucam la club, eram căpitan la Barcelona. Nu ne-a deranjat să fim la aceeaşi căruţă, să tragem în aceeaşi direcţie"

...despre Hagi la Barcelona: "Eram cinci străini dintre care doi eram români. Eu eram singurul care jucam, restul îi schimba Cruyff cum vroia, dar Hagi nu intra atît cît merita. Jucam un meci acasă şi am simţit o jenă la picior şi Cruyff m-a întrebat dacă joc. Dacă nu, să zic, intră Hagi în locul meu. Aşa erau atunci lucrurile, dacă eu nu jucam, juca Gică. Şi aveam meci la Sevilla şi te rog să mă crezi că i-am zis lui Cruyff că nu pot să joc, aşa de mare nevoie avea Hagi să joace. M-am dat la o parte pentru Hagi, practic. Atît de tare l-am iubit şi îl iubesc pe Gică"

...despre noaptea meciului cu Suedia: "Cum să fie? Stăteam în cameră cu Dan Petrescu, ne uitam unul la altul şi plîngeam. Eram două magdalene ce plîngeam în pat. Da! Chiar plîngeam."

...despre candidatura pentru FRF din 2014: "Mă gîndesc foarte serios, dar nu vreau să o fac oricum. O fac numai dacă voi fi sigur că pot schimba anumite lucruri, că pot face ce vreau să fac. Nu mă interesează să îmi trec asta în CV, că pe mine nu mă iartă nimeni dacă mă duc şi nu se schimbă lucrurile. Or să mă toace...Mă toacă şi aşa, darămite dacă ratez! Deci eu nu vreau să îmi risc imaginea. Ţin enorm la echipa cu care voi lucra, fiindcă vreau o anumită echipă cu mine"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
mircea33
mircea33  •  23 Octombrie 2012, 15:12

Gica, daca te retrageai de la Craiova, erai DUMNEZEUL nostru(asa cum ti se spunea pe vremuri), dar asa ai ramas doar un tradator!Josnic. ....rusine gica!

r0c
r0c  •  06 Octombrie 2012, 10:07

marii fotbalisti se retragu dupa teren , tu te-ai retras dupa banca de rezeve. josnic.caracter 0

dumitruselena
dumitruselena  •  06 Octombrie 2012, 09:24

Excelent e de ajuns asocierea cu Becalosi , dar meciul cu Suedia l- a pierdut canerul de Prunea

Vezi toate comentariile (24)
Comentează