FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA 4-0

Diferenţa dintre Reghecampf şi Piţurcă » Unul e prăpăstios, altul e optimist

Reghecampf e mai încrezător și mai îndrăzneț în mesajele pe care le transmite decît oricare antrenor din istoria recentă a Stelei, în vreme ce Pițurcă anticipează mereu dezastre
Reghecampf e mai încrezător și mai îndrăzneț în mesajele pe care le transmite decît oricare antrenor din istoria recentă a Stelei, în vreme ce Pițurcă anticipează mereu dezastre

Articol de - Publicat vineri, 29 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 28 martie 2013 20:12

Steaua a jucat deschis cu Ajax, aşa cum antrenorul ei anunţase, şi s-a calificat. ”Naţionala” a plecat în Olanda convinsă că n-are cum să obţină nimic bun.

Gigi Becali a povestit discuţia avută cu Piţurcă pe marginea terenului înainte de Olanda-România. "Cum să-i batem p-ăştia, eşti nebun? Au prea mare calitate" a fost ideea de la care Piţi a pornit jocul cu liderul grupei. Şi a continuat după meci să se justifice: "Nu promisesem nimănui că batem Olanda!".

Optimist şi cu Ajax, şi la Londra
Reghecampf, pomenit ca posibil înlocuitor al actualului selecţioner, a surprins de cînd se află în funcţie la Steaua cu declaraţii încrezătoare şi cu discurs optimist faţă de jucători, indiferent de forţa adversarului pe care urma să-l întîlnească.

A pierdut la Londra clar, 1-3 cu Chelsea, dar echipa a jucat deschis, aşa cum el anunţase dinaintea partidei. Procedase la fel şi la 1-5 cu Stuttgart la Bucureşti, dar şi la 2-0 cu Ajax pe Naţional Arena, cînd a obţinut o calificare triumfală în "optimile" Europa League.

A pariat pe un succes împotriva campioanei Olandei după 0-2 la Amsterdam şi într-un moment în care nici Becali nu mai credea c-ar fi posibil ca formaţia lui să meargă mai departe: "Îi zisesem lui Reghe că doar vreun înger ne-ar mai putea califica şi că e nebun dacă el mai crede că întoarcem noi acel 0-2 din deplasare. Mi-a zis: "Înseamnă că tu mă consideri un înger, fiindcă eu o să te calific"".

Piţi aşteaptă dezastrele
Atitudinea avută de Piţurcă în Olanda n-a constituit o excepţie pentru el. Şi-a creat faima unui tip extrem de pesimist de-a lungul carierei de antrenor, dar şi un tip care crede în coincidenţe şi superstiţii. Se comporta la fel cînd antrena în Ghencea.

Colaboratori ai săi povestesc cum îi uimea pe bancă în timpul meciurilor: "Indiferent cît de bine juca echipa, dacă adversarul recupera mingea şi trecea cu ea de centru, Piţurcă nici nu mai putea să privească faza, se întorcea către secunzi şi către jucătorii de rezervă: "Uitaţi-vă că luăm gol! Gata, ne dau gol la faza asta sigur!".

Becali a povestit că a mai văzut alături de Piţi unele meciuri, din tribună: "Şi dacă Steaua avea 2-0 în minutul 90, cînd arbitrul arăta trei-patru minute de prelungiri, el devenea disperat: "Nu se poate aşa ceva! Întorc ăştia, ne egalează sigur!".

Mai mulţi pesimişti
Pesimismul lui Piţurcă nu e singular la echipa naţională. Predecesorul lui, Răzvan Lucescu, a intrat într-un conflict cu Hagi după ce a apreciat că nici n-ar trebui să ne mai gîndim o perioadă la calificări la turneele finale, fiindcă "venim din lumea a treia a fotbalului". "Poate Răzvan e din lumea a treia, eu nu mă simt în lumea a treia!", a reacţionat "Regele".

"Inventez conflicte"
Reghecampf crede că e nevoie de intervenţia lui pentru ca Steaua să continue parcursul bun din campionat, unde e lider detaşat. "Niciodată nu-mi pregătesc dinainte discursul pe care-l ţin în faţa jucătorilor, nu cred că merge să scriu ceva şi apoi să citesc de pe o foaie. În funcţie de starea pe care sesizez c-o are echipa, uneori inventez eu un conflict, mă iau de un jucător doar ca să-i fac atenţi pe toţi ceilalţi", a dezvăluit antrenorul în emisiunea "Ca-n filme", de la Digi24.

Unul îşi impune singur presiune, altul vrea relaxare!
Reghecampf l-a alimentat pe Becali, deşi patronul Stelei e oricum, în majoritatea situaţiilor, exagerat de încrezător. Gigi a povestit cum îşi imaginează antrenorul sezonul următor: "Mi-a zis că vrea să cîştige primele zece etape din campionatul următor, ca să avem linişte în Champions League, unde trebuie să ajungem în primăvară! La ce se gîndeşte nebunul!".

Cînd a fost contactat pentru a prelua "naţionala", Piţurcă a obţinut o clauză incredibilă: nu are obiectiv să se califice la următorul Mondial, ci abia la Euro 2016, acolo unde vor merge oricum 24 de echipe!

"Aşa cum Steaua a demonstrat în acest sezon că se poate, că există români capabili să aibă rezultate bune, eu spun că s-ar putea şi la echipa naţională" (Anghel Iordănescu, fost selecţioner)

Reghecampf după 1-0 cu Chelsea la Bucureşti:
"Am cîştigat pe merit, mi s-a părut chiar că presiunea a fost mai mică decît la meciul cu Ajax. Mergem la Londra să jucăm fotbal, niciodată nu le-am spus altceva jucătorilor mei"

Piţurcă după Steaua-St. Gall (1-1), din 2001, şi eliminarea din Cupa UEFA
"Cine sîntem noi să ne considerăm favoriţi în faţa unei echipe din Elveţia? Nu ne putem compara cu fotbalul de acolo, e mult mai bun!"

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Superliga
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (17)
radianu
radianu  •  29 Martie 2013, 18:36

Daca discutia cu privire la meciul cu Olanda este adevarata atunci rezultatul este partial explicabil! Nu avem nevoie de superoptimisti dar nici de superpesimisti! Echipa trebuie motivata sa joace la victorie,indiferent de adversar!

cristimcl
cristimcl  •  29 Martie 2013, 14:45
Postat de weedoo pe 29 Martie 2013, 08:03

Cu asa o selectie, asa performante. Tin sa va anunt ca avem jucatori romani mai buni decat cei ai stelei, selectia a fost facuta intr-o maniera incredibil de proasta. Unde-i Sapunaru, Stefan Radu? Hai sa facem si noi o echipa cu Pantilimon (Manchester City) in poarta, in aparare pe stanga cu Rat (Shaktar), pe centru cu Tamas (WBA) si Stefan Radu (Lazio Roma), pe dreapta cu Sapunaru (Real Zaragoza), in mijloc pe stanga cu Adrian Cristea (Standard Liege), pe centru cu Alexandru Maxim (Vfb Stuttgart), pe dreapta cu Torje (Granada), in atac pe stanga cu Mutu (Ajaccio), pe centru Marica (Schalke) si pe dreapta Stancu (Orduspor)... Nu arata mai bine o asemenea echipa oare? (4-3-3)

Radu Ștefan mi s-a părut foarte slab cu Ungaria.

cristimcl
cristimcl  •  29 Martie 2013, 14:43
Postat de romanderoman pe 29 Martie 2013, 12:22

Bayern,Lyon,Fiorentina,Rromania. Atletico Madrid,Totenham,Viktoria Plzen,Rromania. Real Madrid,PSG.Dinamo Kiev,Rromania. Prinde locul 4 RegheNcampf ?

Ai postat de mai multe ori mesajul ăsta, dar n-am reușit să pricep ce înseamnă.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează