FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Dinu îl demolează pe Daum și știe ce trebuie să pună în loc la națională! Interviu EXCLUSIV pentru GSP.RO: "Doi antrenori români știu să construiască"

Articol de - Publicat luni, 14 noiembrie 2016 09:44

Într-un interviu pentru ediția tipărită a Gazetei Sporturilor, Cornel Dinu critică dur mandatul lui Daum la "naţionala" României, după meciul pierdut cu 3-0 în faţa Poloniei.

  • În acelaşi timp, "Procurorul" dezvăluie ce ar trebui să lucreze România din punct de vedere tactic;
  • Dinu spune că Hagi și Boloni sunt singurii care știu să construiască echipe.

- Mister, ce părere aveţi de partitura tactică compusă de Christoph Daum în jocul cu Polonia?
- Daum nu e un antrenor care să aibă o partitură tactică compusă în amănunt, cu scheme de apărare şi de construcţie bine exersate. Noi, oamenii care am activat şi activăm în fotbal, ne dăm imediat seama de asta. La primul gol al Poloniei am fost în situaţie de doi contra cinci, dar fundaşii noştri erau cu spatele sau întorşi într-o parte faţă de adversar, ceea ce este inacceptabil la acest nivel.

- Pe ce se bazează strategia selecţionerului?
- Jocul României nu are nicio legătură cu premeditarea ofensivă, Daum se bazează strict pe inspiraţia de moment a jucătorilor. În cele patru meciuri pe care le-am văzut până acum cu acest neamţ pe bancă, asta a dominat, imaginaţia şi capacitatea jucătorilor, nicidecum vreo idee de coeziune între blocurile echipei.

- Cum ar fi trebuit pregătită România?
- Pe posesie prelungită cu combinaţii în axul central şi pe benzile terenului, dar eu am văzut într-un singur moment o fază de «Doamne-ajută», când Stanciu i-a pasat pe culoar lui Andone. Atât. Se spune că sunt antrenori care pregătesc echipe şi antrenori care pregătesc ultimii 30 de metri, la finalizare, cei din urmă fiind cu adevărat tehnicieni. Daum e departe de aşa ceva. La naţionala noastră, după anul 2000, singurii care au ştiut să lucreze în acest mod au fost Boloni şi Hagi.

- Programul de pregătire impus de Christoph Daum ce impresie v-a lăsat?
- Pornind de la încălzirea de copii şi juniori şi ajungând la încălzirea de dinainte de etapa de Turul Franţei, totul a fost făcut de suprafaţă, generalist. Echipa nu a fost aşezată tactic în teren, n-a fost desenat niciun traseu de pase, nimic.

- Ce trebuia lucrat?
- O simbioză între fundaşii şi mijlocaşii de bandă cu un joc ofensiv în margini, demarcări încrucişate în axul central sau lansări pe culoare. Lansări cu vârf fals la primire pentru a elibera celălalt jucător de atac. Aceste lucruri sunt obligatoriu de studiat şi nu sunt elemente complicate pentru nişte fotbalişti de nivelul pe care îl au cei prezenţi la lot.

Interviul complet poate fi citit în ediția tipărită de azi și pe platforma digitală!

Alte subiecte exclusiv print:

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (26)
869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  14 Noiembrie 2016, 21:10

Trebuie găsit şi un înlocuitor pr Milițică.Mai are un pic şi nu va mai putea da interviuri! :)

doze
doze  •  14 Noiembrie 2016, 21:00

cornel vinu stie. Kosice

cainelup
cainelup  •  14 Noiembrie 2016, 15:57

Bai gesepepistilor, nu v-ati ales deloc bine specialistul. Asta, sarmanul, nu mai are de mult timp neuronii pe acasa, cat despre antrenorat, n-a excelat niciodata. la fel si astia din televiziuni, care au prostul obicei de a aduce in studio antrenori romani cu palmares-zero, meserie, la fel si care fac spume pe acolo ca ei freaca mangalul, in loc sa fie selectioneri unici ! Nu-s mare fan de-al lui Daum, dar asta de acum e cea mai slaba generatie fotbalistica din Romania ultimilor 80 de ani.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează