FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SLOVACIA 1-1

Discurs furtunos al lui Piţurcă la DigiSport: "Mutu ţine de trecut!" » Ce spune despre Grozav şi Rusescu

Mutu are 77 de selecţii la echipa naţională, pentru care a reuşit 36 de goluri
Mutu are 77 de selecţii la echipa naţională, pentru care a reuşit 36 de goluri

Articol de - Publicat vineri, 16 august 2013 00:00 / Actualizat joi, 15 august 2013 20:32

Victor Piţurcă l-a atacat pe vîrful lui Ajaccio, subiect închis la "naţională": e ultimul episod dintr-un lung şir de momente care au adîncit rîpa dintre antrenor şi jucător. N-a scăpat nici Grozav, "Piţi" a comentat şi subiectele Rusescu şi Maxim.

Peste doar o săptămînă, Victor Piţurcă va anunţa lista preliminară a stranierilor pentru "dubla" cu Ungaria şi Turcia, decisivă pentru barajul CM 2014. Iar Adi Mutu, cea mai dezbătută absenţă de la amicalul cu Slovacia, va lipsi, cu siguranţă, şi în septembrie!

Şansele "Briliantului" de a juca, extrem de mici, au fost spulberate aseară de selecţioner, la DigiSport: "El nu mai e viitorul echipei naţionale. E trecutul. Trageţi voi concluziile de aici. A fost un jucător mare, dar nu mai e viitorul. Nu mă interesează declaraţiile lui. Am trecut cu vederea peste unele lucruri în trecut, pentru că era jucătorul care era. Acum nu mai e la nivelul ăla!".

Conflict, sfidare şi anturaj
Deşi a revenit mai tîrziu la sport.ro, "Îl bag titular dacă face 2-3 meciuri senzaţionale", şansele ca Mutu să fie chemat sînt nule. Declaraţiile lui Piţurcă vin în urma unui întreg şir de momente care au alterat relaţia dintre cei doi: mai întîi, Mutu s-a arătat nemulţumit că este chemat la "naţională" şi rămîne pe banca de rezerve.

Apoi, "Briliantul" a intrat în colimatorul antrenorului prin relaţia sa cu tabăra Anamaria Prodan - Reghecampf. În plus, selecţionerul a considerat că vîrful l-a sfidat în multe momente. Ultimul, în iulie, cînd Mutu s-a pozat cu Edan, fiul lui Piţurcă şi al Vicăi Blohina!

" Grozav se crede mare jucător!"
Pe lîngă Mutu, o altă ţintă pentru selecţioner a fost şi Gicu Grozav. Şeptarul Petrolului l-a schimbat la pauză pe Maxim, însă a fost o fantomă pe teren, remarcîndu-se doar printr-un şut trimis pe lîngă poartă.

"Cînd îl chemam la lot şi nu juca la club era mai motivat. Probabil golul cu Vitesse l-a făcut să se simtă un jucător foarte mare. N-a fost deloc concentrat! Comportamentul din a doua repriză trebuie să-i dea de gîndit", a tunat "Piţi", care a tras şi concluzia: "N-accept o astfel de atitudine de la nici un jucător. S-a văzut că a intrat pe vîrfuri!".

Piţurcă despre....

1. MAXIM. "Viitorul e reprezentat de jucători ca Maxim şi alţii care vin din urmă. Ei trebuie să ducă greul echipei naţionale"

2. RUSESCU. "Raul face parte din lotul de perspectivă. El va trebui să joace cel puţin şase-şapte ani la echipa naţională"

3. GENERAŢIA DE AUR. "A fost o echipă bună, cu jucători valoroşi, modeşti. Băieţii de acum nu înţeleg că nu se poate fără modestie. Uitaţi-vă la Messi!"

Două argumente ANTI Mutu

- REZISTENŢA: Piţurcă nu-l mai consideră pe Mutu apt pentru a juca 90 de minute. A făcut-o doar o dată în ultimii doi ani, cu Ungaria (2-2)

- FORMĂ: nici evoluţiile "Briliantului" la "naţională" n-au fost din cele mai apreciate, un singur gol, tot la 2-2 cu Ungaria, şi momente în care a părut ieşit din joc

Două argumente PRO Mutu

- EXPERIENŢA: de-a lungul timpului, a demonstrat că poate decide un meci printr-o execuţie aparte

- LIDER: "Naţionala" nu are un jucător care să motiveze grupul, Piţurcă încercînd nenumărate variante, precum Marica, Raţ sau, mai nou, Chiricheş

Naşu' întăreşte că nu rămîne
După ce Gazeta Sporturilor a titrat, ieri, "Surpriza dinspre Casa Fotbalului. Se răzgîndeşte Naşu’ şi-l lasă pe Popescu cu ochii-n soare?!", FRF a reacţionat prin intermediul site-ului oficial.

"Fără sens şi fără fundament", s-a arătat în comunicatul frf.ro, "Nu transferaţi, vă rugăm, obiceiul de a nu vă respecta promisiunile către cei care-şi ţin cuvântul!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
masim
masim  •  16 August 2013, 07:54

eu pun pariu ca o sa-l cheme iar pe Grozav si zice ca se crede mare.... pai in primul rand el l-a facut asa prin convocari fara acoperire ca si pe altii vai de noi cu Pisurca asta

Vezi toate comentariile (1)
Comentează