FOTBAL  »  NATIONALA  »  CHIVU S-A RETRAS DIN NAŢIONALĂ

Dorin Goian e convins că abandonul căpitanului Chivu va afecta starea de spirit a ”naţionalei”: ”Ne-a zdruncinat!”

Dorin Goian va
ajunge luni în
cantonamentul
“naționalei”
Foto: MediafaxFoto
Dorin Goian va ajunge luni în cantonamentul “naționalei” Foto: MediafaxFoto

Articol de - Publicat marti, 24 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 23 mai 2011 20:52

Fundaşul de 29 de ani de la Palermo crede că, în ciuda tensiunilor din jurul lotului, România poate învinge Bosnia, pe 3 iunie se va întîlni cu Chivu, duminică, în meciul cu Inter din finala Cupei Italiei

- Dorin, cum ai perceput vestea retragerii lui Cristi Chivu de la echipa naţională?
- E decizia lui şi trebuie să i-o respectăm. El ştie cel mai bine de ce a luat această hotărîre, are motivele lui. Cristi a făcut foarte multe pentru echipa naţională, va fi o pierdere mare. Sînt mîndru că am jucat alături de Chivu.

- Aţi încercat în vreun fel să-l faceţi să se răzgîndească?
- Nu! Repet, e decizia lui şi trebuie să i-o respectăm.

- În ce măsură crezi că retragerea lui Chivu va afecta starea de spirit a echipei în perspectiva meciului cu Bosnia?
- Ne-a cam zdruncinat, şi aşa nu eram noi pe roze! De acum înainte ne va fi şi mai greu. Trebuie să recunoaştem că e o pierdere importantă, dar ce putem face? Viaţa merge înainte!

"Pe viaţă şi pe moarte cu Inter"

- Se reface cuplul de stoperi Tamaş - Goian, cu care "naţionala" s-a calificat la Euro 2008.
- Nu ştiu exact, poate Răzvan Lucescu va miza pe alţi jucători. Vom vedea, mai e destul pînă la meciul cu Bosnia.

- Duminică te întîlneşti cu Chivu în finala Cupei Italiei, Palermo - Inter. Cine e favorită?
- Inter, clar. Dar într-o finală se poate întîmpla orice. Sînt 90 de minute în care se joacă pe viaţă şi pe moarte. Noi sperăm să producem surpriza şi să cucerim primul trofeu din istoria clubului Palermo. Ne dorim să profităm de această şansă.

"Să legăm două-trei victorii şi apoi să facem calcule!"

- Meciul cu Bosnia deschide seria celor cinci finale pe care trebuie să le cîştigaţi pentru a prinde «barajul». Vă luaţi revanşa după înfrîngerea de la Zenica?
- E clar că toate meciurile pe care le mai avem de disputat în aceste preliminarii sînt ca nişte finale, dar hai să legăm două-trei victorii la rînd şi pe urmă să începem să facem calcule de calificare. Noi tot calculăm înaintea fiecărui joc. Bosnia e puternică, dar o putem bate fără probleme.

- Chiar şi în condiţiile astea tensionate de la lot?
- Presiune e tot timpul la nivelul ăsta, cu atît mai mult acum, cînd nu sînt rezultate. Cine nu ţine la presiune să se lase de fotbal şi să facă altceva.

"Rezist pe două fronturi"

- Incertitudinea care planează asupra selecţionerului vă apasă?
- Nu mă priveşte, fiindcă orice aş spune s-ar interpreta. Cît timp e Răzvan antrenor trebuie să ascultăm de el şi să facem tot ce ne spune.

- În decembrie vei împlini 30 de ani. Mai rezişti pe două fronturi, echipa de club şi "naţională"?
- Nu e nici un fel de problemă pentru mine. Atît timp cît se va considera că pot ajuta echipa naţională vin cu cea mai mare plăcere la lot. Cînd nu voi mai fi chemat, nici o supărare. Tot timpul am venit cu sufletul deschis.

Chivu ar părăsi Italia
Cotidianul La Stampa scrie că la Inter se pregăteşte o curăţenie masivă în această vară, iar Chivu se află pe lista neagră: "Contractele a cinci fundaşi expiră în 2012 şi conducerea va reflecta doar în privinţa lui Samuel şi a lui Lucio. Cordoba şi Materazzi sînt aşteptaţi să se retragă, iar Chivu va părăsi Italia".

Giurgiu: "Condamnaţi să cîştigăm"
Proaspăt campion cu Oţelul, Gabriel Giurgiu, 29 de ani, dă semnul revenirii tricolorilor chiar la debutul pentru reprezentativă: "Învingem Bosnia şi reintrăm în cărţi! Va fi greu, dar aşa a fost şi în campionat, nimeni nu ne dădea şanse şi am reuşit. Nici prin minte nu mi-a trecut că voi fi chemat la lot. Eu mă gîndeam să îmi fac treaba cît mai bine la Oţelul. Convocarea a venit ca un bonus pentru cîştigarea titlului". (Vlad Ispas)

Lucescu stă pe bancă
Mircea Sandu l-a convins pe Răzvan Lucescu să stea pe banca "naţionalei" la meciul cu Bosnia. Preşedintele FRF l-a sunat pe selecţioner după ce GSP dezvăluise duminică intenţia lui Lucescu jr. de a-şi rezilia contractul în următoarele zile. Lotul se reuneşte azi, ora 13:30, la Mogoşoaia. Vor fi prezenţi doar 14 dintre cei 24 de jucători convocaţi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
s.flrn
s.flrn  •  24 Mai 2011, 10:26

Bine ca s-a retras ca in ultimele meciuri cand a jucat ne-a ingropat. Cel mai slab "capitan" din istoria nationalei.

mircea_deca
mircea_deca  •  24 Mai 2011, 08:02

chivu saracul, e praf.....urmeaza decaderea totala....cu capul rablagit,nimic nu se mai poate....

hashishu_boy
hashishu_boy  •  24 Mai 2011, 04:18

Dedicatie speciala pentru blegul de Chivu: ....................../´¯/) ....................,/¯../ .................../..../ ............./´¯/'...'/´¯¯`·¸ ........../'/.../..../......./¨¯\ ........('(...´...´.... ¯~/'...') .........\.................'...../ ..........''...\.......... _.·´ ............\..............( ..............\.............\...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează