FOTBAL  »  NATIONALA  »  17 ZILE MAI SÎNT PÎNĂ LA EURO 2008

Drama lui Ovidiu

Articol de - Publicat miercuri, 21 mai 2008 00:00

Stelistul ratează Euro după o accidentare stupidă, cu un cameraman, la un meci de volei. E distrus: “Mi s-a luat dreptul să particip la primul turneu final cu echipa naţională”.

Pentru Ovidiu Petre, Cam­pi­o­na­tul European s-a sfîrşit îna­inte de a începe. În pen­ul­ti­ma zi a vacanţei “tricolore” din An­ta­lya, ghinionul l-a lovit crunt pe ste­list. Pînă atunci făcuse plajă, se dăduse pe tobogane, jucase tenis de cîmp, se distrase cu colegii. Sîm­băta trecută s-a prins într-un joc de vo­lei împotriva unei echipe a jur­na­liştilor. La o minge pe fileu, s-a cioc­nit cu Cosmin Lungu, un ca­me­ra­man de la Realitatea TV. În urma contactului, fotbalistul a suferit o leziune la meniscul exterior al genunchiului drept: adio, Euro!

S-a jucat volei şi după incident

Ovidiu Petre este dărîmat. A trimis doar un comunicat pe site-ul oficial al Stelei. Nu acuză pe nimeni, nici măcar pe cameramanul respec­tiv, dar vrea linişte. Unul dintre coe­ch­i­pi­erii de volei, Dani Coman, poves­­teş­te: “La început n-am dat atenţie incidentului. Chiar glu­meam cu el. Dar după cîteva mi­nu­te ge­nun­chiul i s-a umflat. Abia atunci am re­a­lizat că poate fi ceva grav. Îmi pare rău pentru Ovidiu”. Stelistul s-a an­tre­nat a doua zi, duminică, a făcut alergare, dar a resimţit dureri. In­cre­dibil, chiar după accidentarea lui Petre, jucătorii prezenţi la Belek au continuat să joace volei pe plajă!

Se operează duminică

Ovidiu Petre se va opera la genunchiul accidentat duminică, informează site-ul www.fanatik.ro. Doctorul Pompiliu Popescu a decis să se intervină chirurgical, iar operaţia ar fi fost făcută chiar mai repede, însă genunchiul lui Petre este foarte umflat şi nu se poate interveni încă. “Aşteptăm să se dezumfle locul afectat şi atunci facem operaţia. De aceea am programat-o pe 25 mai”, au explicat surse medicale.

Cameramanul spune că nu l-a lovit

După meciul de volei în care a avut loc accidentul, cameramanul Cosmin Lungu (foto) s-a dus să-şi ceară scuze. Fotbalistul nu i-a zis nimic, însă Oana, prietena stelistului, l-a îndepărtat furioasă pe operatorul Realităţii TV. Acesta a explicat ieri că “Ovidiu a sărit la o minge şi eu am încercat să-l blochez. Am căzut sub fileu, iar el s-a prăbuşit peste mine, fără să-l ating. S-a ridicat fără probleme, a mai jucat puţin, apoi s-a retras. Nu mi-am dat seama că s-a accidentat. Îmi pare rău, dar nu cred că am vreo vină şi îi doresc lui Ovidiu Petre să-şi revină cît mai repede”.

Variantele Moţi sau Ghionea

Ovidiu Petre era printre favoriţii lui Victor Piţurcă. Pînă aseară însă, selecţionerul nu a anunţat nici un posibil înlocuitor al acestuia. Surse apropiate “naţionalei” susţin că este posibilă şi varianta ca Piţurcă să nu mai cheme pe nimeni şi să aleagă dintre cei 25 de jucători pe care îi mai are la dispoziţie. Cum a rămas fără un închizător, el ar putea să apeleze la încă un fundaş central, pentru a-i proteja pe Rădoi şi Chivu, cei care pot juca în faţa fundaşilor. Mai ales că amîndoi au probleme medicale. Alegerea ar urma să fie făcută între stelistul Sorin Ghionea (29 de ani) şi dinamovistul Cosmin Moţi (foto, 23 de ani). Primul a fost mult timp accidentat, din februarie 2007 pînă în ianuarie 2008. Celălalt a avut cursivitate şi constanţă la club, dar are doar cîteva minute jucate la “naţională”, cu Israelul.

3 operaţii la genunchi a suferit Ovidiu Petre în ultimii 4 ani, două pentru o afecţiune congenitală a rotulelor şi una la ligamentele genunchiului stîng.

22 de selecţii a strîns pînă acum la echipa naţională, debutînd în 2002, cînd selecţioner era Anghel Iordănescu.

“Eu am pierdut parti­ci­parea la C.M. 90, dar apoi am fost la alte patru turnee fi­na­le. Ovidiu Petre trebuie să nu cedeze, capul sus!”
Dan Petrescu fost internaţional

“Mintea îl va ajuta să meargă mai departe. Cînd am păţit ca el, m-am gîndit ce drame trăiesc cei care nu au ce să mănînce sau unde să stea, nu eu. Îşi trăieşte dezamăgirea două-trei zile, apoi viaţa curge”
Ioan Ovidiu Sabău fost internaţional

“Simt un regret enorm. Este o mare deza­mă­gi­re şi sper să trec peste ea cu fruntea sus, să revin cît mai repede pe teren. Nu aveam probleme mai vechi la genunchi cum s-a scris. Eram apt sută la sută”
Ovidiu Petre mijlocaş Steaua

“În general, la astfel de dueluri la fileu, cam în 50 la sută din cazuri se lasă cu accidentări. Cel mai dese sînt entorsele. Voleiul e un sport mai periculos decît pare”
Daniel RĂDULESCU antr. echipei de volei Dinamo

Alţi ghinionişti care s-au accidentat înaintea turneelor finale

Dan Petrescu, Iovan CM 1990
Radu Niculescu CM 1994
Prodan CM 1998
Sabău CM 1994, CE 1996, CE 2000

Citește și:

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024
Nationala
România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024
Sârbii au izbucnit la adresa lui Bellingham » Gestul englezului, taxat aspru: „Rușinos! Marii fotbaliști nu fac așa ceva”
Euro 2024
Sârbii au izbucnit la adresa lui Bellingham » Gestul englezului, taxat aspru: „Rușinos! Marii fotbaliști nu fac așa ceva”
FRF, mână-n mână cu politicul și la Euro! » Burleanu n-a uitat cine l-a „uns” ca să ajungă șeful fotbalului românesc. Cadrele surprinse de reporterii GSP
Nationala
FRF, mână-n mână cu politicul și la Euro! » Burleanu n-a uitat cine l-a „uns” ca să ajungă șeful fotbalului românesc. Cadrele surprinse de reporterii GSP

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”


Comentarii (73)
 •  24 Mai 2008, 14:30

si voi stitzi fotbal ma???tacetzide fraieri. Nu e vorba ca sunt stelist...dar cn va juca la euro mijlocas central??cosin lazar de la rapid? sau adrian cristea de la dinamo? ce s-a intamplat e rau pentru nationala...si voi astia care va bucurati nu ati avut niciodata vreo treaba cu sportu de performantza

 •  21 Mai 2008, 21:22

Ovidiu, sunt alaturi de tine ... la bine si la rau dar mai ales la greu. Echipa Romaniei este mult mai saraca fara tine, noi toti am pierdut mult mai mult prin lipsa ta. Fa-te bine acum ca viata-i lunga! Te astept pe teren cu jocuri bune pentru Romania si pentru Steaua. Multa sanatate!

 •  21 Mai 2008, 17:36

Oana Nistor iar el sa stea accidentat :)) . Te pupam Oana.

Vezi toate comentariile (73)
Comentează