FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA, SÎMBĂTĂ, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE TVR 1, LIVETEXT PE GSP.RO

După 20 de ani! » Un puşti român cu origini maghiare scrie istorie în săptămîna meciului România - Ungaria

Puştiul (stînga), alături de Belo şi antrenorul Lazăr (dreapta)
Puştiul (stînga), alături de Belo şi antrenorul Lazăr (dreapta)

Articol de - Publicat miercuri, 08 octombrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 07 octombrie 2014 22:07

Narcis Nergyes, 14 ani, e primul covăsnean ajuns la "naţională" de la Selymes încoace, indiferent de nivel. S-a apucat de fotbal acum un an, ajungea la antrenamente după 25 km parcurşi pe jos.

"Anul trecut nu juca nicăieri organizat. L-am luat la echipa mea, Steaua Atletico. A fost un pariu. Noi sîntem înscrişi în două campionate, al Braşovului şi al Covasnei. A ieşit golgeter în amîndouă, cu 35, respectiv 29 de goluri!".

Antrenorul Mihail Lazăr e entuziasmat de Narcis Nergyes, un băiat de doar 14 ani din Valea Mare, Covasna. Născut din părinţi români, cu origini maghiare după un bunic din Tîrgu Mureş. "În această toamnă a ajuns şi la preselecţii, fiind păstrat în lotul U15!", afirmă Lazăr.

25 km pe jos
Conform antrenorului, Nergyes este primul fotbalist covăsnean ajuns la "naţională" indiferent de nivel de la Tibor Selymes încoace! "Între ei, cel mai cunoscut a fost Hadnagy, dar el n-a fost selecţionat la vreun lot".

Micul Narcis are poveşti incredibile din timpul primului an de fotbal: "Fără să ne zică, pleca 25 de kilometri pe jos! Programul lui începea la 5:00 dimineaţa, ajungea acasă la unu şi jumătate noaptea. A tras mult, dar acum se vede!".

Băiatul a fost transferat recent la Ardealul Cluj, de unde au ieşit nume ca Vlad Chiricheş şi Alex Maxim.

"Băiatul este urmărit de Lazio Roma, ar putea ajunge în Italia. La lot a ajuns după o selecţie numeroasă" (Mihai Lazăr, antrenorul lui Narcis)

ALTE ŞTIRI DESPRE NAŢIONALĂ:

"Ungurii nu vor rezista atmosferei"
Fost selecţioner atît al României, cît şi al Ungariei, Emeric Ienei îi vede favoriţi clar sîmbătă pe elevii lui Piţurcă: "Maghiarii nu au calitatea de a rezista unei asemenea atmosfere şi de a estompa dorinţa uriaşa de victorie a românilor. România e mult mai valoroasă decît Ungaria. Avem jucători talentaţi, cu mai multe calităţi decît ai lor, chiar dacă şi ungurii sînt legitimaţi la cluburi de prin Occident", a declarat Ienei pentru DigiSport.

"E ca şi cum ar dribla Pintilii!" :)
Reîntors la "naţională" după o pauză de trei ani, Lucian Sînmărtean a oferit cîteva declaraţii savuroase la conferinţa de presă de ieri. Întrebat dacă ar putea evolua la închidere, mijlocaşul a replicat: "Sînt multe discuţii vizavi de jocul meu defensiv. Recunosc, nu e principala mea calitate. Am început să o fac mai mult din creier, nu din calităţi. Dar e ca şi cum l-ai pune pe Pintilii să dribleze ca mine!".

"Piţi? Un troglodit!"
Fostul şef LPF, Dumitru Dragomir, a comentat selecţia făcută de Victor Piţurcă, insinuînd că tehnicianul l-a chemat pe Sînmărtean la lot doar pentru că a fost forţat de împrejurări: "Piţurcă e un troglodit! Moare de ciudă pentru că a fost nevoit să-l convoace pe Sînmărtean. Nu l-a mai putut ignora! Dacă nu-l bagă, nici că o să facă mare lucru cu Ungaria!", a spus Dragomir pentru Fanatik.

Citește și:

Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Csikszereda - Dinamo » Momente uluitoare la Miercurea Ciuc: „Plecați cu toții, lăsați-ne!”
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Csikszereda - Dinamo » Momente uluitoare la Miercurea Ciuc: „Plecați cu toții, lăsați-ne!”
Presa din Ungaria, reacție devastatoare după Csikszereda - Dinamo: „Nu au existat”
Superliga
Presa din Ungaria, reacție devastatoare după Csikszereda - Dinamo: „Nu au existat”
Vrea să scape imediat de la FCSB » Jucătorul transferat pentru 400.000 de euro nu mai suportă și se pune la masa negocierilor cu Gigi Becali
Superliga
Vrea să scape imediat de la FCSB » Jucătorul transferat pentru 400.000 de euro nu mai suportă și se pune la masa negocierilor cu Gigi Becali

La fel ca Ionel Ganea! Un nou fotbalist de legendă a reacționat dur după ce nu a fost invitat la meciul de adio: „Eu am construit această Generație de Aur! ”

O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”


Comentarii (21)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Octombrie 2014, 02:10
Postat de daccian pe 08 Octombrie 2014, 09:32

Bai, bucurestenilor. Un transilvanean care e pe sfert maghiar, sau chiar pe jumate', nu mai poate fi numit maghiar decat daca se considera el asa. Familia mixta iti da dreptul sa alegi ce vrei sa fii, dar nu da celorlalti dreptul sa te numeasca ungur daca tu te simti roman si ai numele mic romanesc. Ce darnici suneti voi cu noi romanii transilvaneni, cum ne dat pe toti la unguri sau la nemti de cum avem un nume mai putin neaos. Asta in timp ce ungurii ii considera maghiari si pe romanii, slovacii, nemtii sau evreii ce nu au nicio picatura de sange unguresc, doar s-au nascut in Unguria si eventual au facut ceva pentru sportul sau cultura lor. Dupa voi si Matei Corvin era ungur.

tu esti frustrat rau, amigo. da frustrat tare de tot.. serios.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Octombrie 2014, 02:09
Postat de mihai231 pe 08 Octombrie 2014, 09:58

MA SIMT NEAMT CA AM LOCUIT CU NEMTII LA UN LOC....si am invatat de le ei destule lucruri bune!

cum sa fii ma neamt, ce, esti iohanis ?..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Octombrie 2014, 02:09
Postat de valachorum pe 08 Octombrie 2014, 16:08

'Steaua Atletico' , pentru ca o denumire de tipul FC 'orasul' este prea mainstream.

..)

Vezi toate comentariile (21)
Comentează