FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAŢIONALA

“E dictator!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 iunie 2008 00:00

Mai mulţi “tricolori” sînt revoltaţi de atitudinea lui Adrian Mutu faţă de ei, dar şi pentru că staff-ul “naţionalei” îi permite toate capriciile.

“Sîntem un grup unit, de a­ce­ea am avut rezultate!”. Acesta este sloganul de suprafaţă al “tricolorilor”.În spa­te­le scenei însă, lucrurile nu stau de­loc aşa. Mai mult, după par­tida cu Olan­da, situaţia a devenit una explozivă. Mai mulţi fotbalişti ai “naţionalei” s-au revoltat împo­tri­va lui Adrian Mutu. Ratarea pe­nalty-ului din partida cu Italia nu a fost decît picătura care a umplut paharul.

“Ne-am săturat!”
De fapt, nemulţumirile sînt mult mai vechi. Încă de la plecarea în Elveţia, mai mulţi fotbalişti au scrîşnit printre dinţi. “Mutu poate să vină la aeroport cu maşina personală, iar noi ceilalţi sîntem nişte fraieri şi venim cu autocarul”, s-au auzit vocile unor jucători. Aceştia sînt nemulţumiţi şi de faptul că Mutu este privit prefe­ren­ţial la echipă. “Pe el îl cheamă Mutu şi i se permite să nu vină în An­talya!”, a declarat supărat un fotbalist. “Noi dacă mai tragem o ţigară după o victorie, dar stăm în recepţie fără să ne ascundem, sîntem luaţi imediat în primire. Alţii fumează prin cameră, dar nimeni nu le reproşează nimic. Ne-am săturat să fim trataţi altfel”, a protestat un “tricolor”.

Izolat
Mutu nu a fost în apele lui în Elveţia. La plimbările “naţionalei” el apărea de cele mai multe ori singur. Doar Cosmin Contra era mult mai aproape de el. Era îngîndurat şi irascibil. “Nu-i con­venea nimic. Poate şi problemele din ultima perioadă l-au marcat, dar nu e normal să se răzbune pe alţii!”, a mărturisit un membru al staff-ului. Acelaşi insider a povestit un episod de la pauza partidei cu Olanda. Mutu le reploşa ­ jocul prestat, ţinta sa numărul unu fiind Cociş. Cei aflaţi în jurul său au răbufnit: “Mai lasă-ne în pace Tu vorbeşti, care joci la mişto?”, a răbufnit un jucător.

“Toţi alergăm, el nu vrea!”
Jucătorii sînt nemulţumiţi şi de fap­tul că Mutu s-a văitat că el a evoluat pe un post mult prea defensiv la Euro. “Păi, el e mereu nemulţumit! Ba că nu-i pasăm, ba că aleargă prea mult? Robben nu aleargă? Kuyt nu joacă la Liverpool, dar se apără şi la el în careu! Pînă şi Del Piero face faza defensivă!”, a spus un “tricolor”.

6 goluri a înscris Mutu în preliminariile pentru Euro, fiind golgeterul echipei

1 gol a marcat Mutu la Campionatul European, singurul al “naţionalei”

64 de selecţii are Mutu la echipa naţională, pentru care a marcat 29 de goluri

Schalke insistă pentru “Briliant”

Deşi italienii vorbesc de prelungirea acordului dintre Mutu şi Fiorentina pînă în 2012 pentru două milioane de euro pe sezon, nemţii de la Schalke fac presiuni în continuare să-l achiziţioneze pe fotbalist. Germanii susţin că, în maximum două zile, vor reuşi să-i convingă şi pe atacant, şi pe cei de la Florenţa de încheierea afacerii Schalke e dispusă să achite imediat 12,5 milioane de euro pentru a-l aduce pe Mutu, iar jucătorului îi oferă 2,5 milioane de euro pe an.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (103)
 •  26 Iunie 2008, 17:43

Mutu este un jucator de mare talent,caruia ii lipseste creierul.Nici Hagi nu are prea mult creier,dar el a fost un jucator de geniu,unul care se naste o data la 100 de ani.Nu pot fi comparati,nici la degetul mic nu iar ajunge Mutu lui HagiDe vina nu este el ci antrenorul care nu stie sa-i potoleasca ifosele si sa-l puna in banca lui.La Fiorentina e cuminte si face tot ce i se spune.Dar acolo au antrenor!Noi avem un barbugiu care se bate pe burta cu jucatorii.Mutu trebuie sa joace,cu alt antrenor

 •  26 Iunie 2008, 12:57

bai baiatule, mutu nu a castigat nici un trofeu la viata lui. nici unul. daca te uiti la emisiunea aia il fenomeno, la el in casa nu exista nici un trofeu. nici macar in romania nu a castigat nimic. cat despre hagi, cauta tu pe net cate goluri a marcat hagi pentru real madrid si pentru barcelona. cum sa il compari pe mutu cu hagi :)))). hagi la anii care ii are, ar juca mai bine decat mutu in nationala.

 •  26 Iunie 2008, 10:48

la acest euro si-au demonstrat valoarea,atat antrenorul cat si jucatorii,"vedetele"de hartie.Mutu a avut ocazia sa demonstreze ca este cotat pe drept un briliant,si a lovit cu piciorul sansa de a invinge Italia,sau poate nu si-a dorit sa o invinga.situatia sa si-a creato singur,nu la obligat nimeni sa se drogheze,acum plateste,nu ajunge sa fi fotbalist profesionist,ai nevoie si de creier pt performanta

Vezi toate comentariile (103)
Comentează