FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO Edi Iordănescu, conferință de presă înainte de meciul amical cu Irlanda de Nord: „Oricine are ușa deschisă la națională”

Articol de , , - Publicat joi, 21 martie 2024 12:02 / Actualizat joi, 21 martie 2024 14:50

Edi Iordănescu, selecționerul României, și Nicolae Stanciu, căpitanul naționalei, au susținut o conferință de presă înainte de meciul amical cu Irlanda de Nord.

  • România - Irlanda de Nord are loc vineri, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și la transmis pe Prima TV
  • Columbia - România, al doilea amical al naționalei, se joacă pe 26 martie, de la 21:30. Meciul de pe Metropolitano va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1
FRF a făcut anunțul: ce se întâmplă cu biletele la România - Irlanda de Nord
România - Irlanda de Nord
FRF a făcut anunțul: ce se întâmplă cu biletele la România - Irlanda de Nord

VIDEO. Declarațiile lui Edi Iordănescu la conferința de presă:

  • „O să încerc să răspund tuturor întrebărilor, deși sunt răspunsuri pe care și eu încă le aștept. E o acțiune importantă, vedem aceste jocuri ca pe niște examene. Nu luăm acum deciziile finale pentru EURO. Mai sunt pași de făcut. Știu că așteptați cu nerăbdare turneul final, dar eu văd altfel. Avem un proces de urmat”
  • „După cum președintele FRF, e posibil să avem o discuție după această acțiune. Pentru mine a fost important să ne gândim la ce avem de urmărit în continuare, să ne gândim să pregătim cât mai bine această perioadă și cantonamentul din Germani. Eu vă asigur de un singur lucru. Români are prioritate în sufletul meu. Vom vedea noua propunere, noua ofertă. Apoi voi avea și eu o poziție publică. Eu trebuie să știu ce așteptări sunt de la mine, pentru a vedea ce urmează”
  • „FRF a fost alături de noi când am avut nevoie mai mare. Am început greu mandatul, au fost critici, momente dificile. Am trecut peste împreună. Contractul meu nu e important acum, ci să gestionăm bine această acțiune. E important ce vor face băieții la cluburi. E mult de muncă, dacă vrem să fim competitivi la EURO e mult de muncă”
  • „Fiecare are dreptul la o opinie,d ar deciziile sunt la mine, pentru că responsabilitatea e a mea. S-a dublat și numărul de selecționeri, fiecare are un lot, un prim 11. E important ce se întâmplă la cluburi, ca ei să aibă minute la echipe. Vreau ca ei să fie în concurență cu propriile persoane. Vom încerca să mergem cu lotul cel mai competitiv, să încercăm să producem rezultate”
  • „Am luat cea mai logică decizie, am vorbit de omogenitate, de relații de joc. Echipa națională a făcut o campanie fabuloasă, nu știu câți credeau că vom câștiga grupa neînvinși. Românii s-au atașat de inima pe care a arătat-o echipa națională.
  • Vedem de ani de zile ce se întâmplă cu cluburile. Vedem cât de puțini stranieri prezenți în cupe europene avem. Eu am toate uneltele să fac analize și comparații. Liga 1 nu e la nivelul pe care mi-l doresc. Când jucăm în cupele europene, ne lovim de realitate. Deci de asta nu avem motive să facem schimbări acum, acești băieți s-au calificat. Asta nu înseamnă că cineva are garantat postul la EURO”
Nicolae Stanciu și Edi Iordănescu la conferința de presă dinaintea meciului amical cu Irlanda de Nord (foto: Andrei Petrescu)
Edi Iordănescu la conferința de presă dinaintea meciului amical cu Irlanda de Nord (foto: Andrei Petrescu)
Nicolae Stanciu și Edi Iordănescu la conferința de presă dinaintea meciului amical cu Irlanda de Nord (foto: Andrei Petrescu)
Edi Iordănescu la conferința de presă dinaintea meciului amical cu Irlanda de Nord (foto: Andrei Petrescu)
Edi Iordănescu la conferința de presă dinaintea meciului amical cu Irlanda de Nord (foto: Andrei Petrescu)
+10 FOTO

Edi Iordănescu: „Am discutat cu Mitriță”

  • „La EURO ne așteaptă un alt nivel, vom vedea cine va fi cu noi acolo. Toată lumea are ușile deschise. Noi trebuie să analizăm în funcție de context. Avem posturi unde avem soluții echilibrate, cu valoare, dar avem și poziții la limită. Se poate întâmpla orice. Oricine are ușa deschisă pentru echipa națională. Dar trebuie să demonstreze că are valoare și să respecte valorile grupului. Cine a arătat asta, a rămas, cine nu, nu a mai fost cu noi. Trenul e în mers, trebuie eforturi mari ca cineva să sară în tren din mers. După EURO, dacă voi mai fi aici, va fi o perioadă în care vor fi încercați jucători, va fi o perioadă puțin mai lejeră”
  • „Este important să ne păstrăm valorile, sunt lucruri care ne-au ajutat să ne calificăm. Echipa s-a apărat mult mai bine în preliminarii decât în Nations League. Am avut consistență, dar nu avem garanția că putem să mergem să producem performanță. Sunt ajustări de făcut, e mult de muncă și puțin timp la dispoziție”
  • „Eu v-am obișnuit cu faptul că focusul a fost pe grupul cu care lucrăm zi de zi. Mitriță a fost la națională, are mare calitate, e un jucător înzestrat. Faptul că nu a avut mentalitatea competitivă a făcut să nu relizeze lucruri mai mărețe la cluburile la care a fost sau să joace la cluburi mai mari, cu tot respectul pentru Universitatea Craiova”.
  • „Am avut o discuție cu Mitriță, comunic cu jucătorii. Sunt deschis la dialog. Selecția nu a fost făcută după orgolii, chiar dacă am fost supărat uneori”.

Nicolae Stanciu, declarații înainte de România - Irlanda de Nord

„Mie mi se pare că a trecut greu timpul din noiembrie, așteptam cu nerăbdare să ne revedem. De acum încolo va trece mai repede, e timpul scurt. Trebuie să profităm de antrenamente și de aceste meciuri.

Trăiesc un sentiment de mândrie, am realizat ceva pentru țara noastră. Va fi mult mai greu de acum, trebuie să ne pregătim bine, să ne ridicăm nivelul pentru a fi pregătiți pentru ce ne va aștepta la vară.

Noi ne dorim să câștigăm fiecare meci. Asta e mentalitatea grupului. Noi sperăm să facem în teren multe dintre lucrurile cerute de domnul selecționer. Rezultatele pozitive ne dau încredere. Simțeam asta după fiecare acțiune pe care o terminam neînvinși. Ne dorim două rezultate pozitive acum.

Au fost și momente dificile, dar am rămas uniți. Am trecut cu bine peste toate. Cel mai greu moment a fost după 1-1 cu Israel, dar ne-am revenit bine și apoi am câștigat cu Kosovo”, a declarat Stanciu.

Nicolae Stanciu: „E un moment în care nu mai e nevoie de multe discuții motivaționale, grupul a crescut enorm”

„Oricine din echipă poate să dea un gol frumos, dar e mai puțin important. Sincer, prefer oricând să câștig cu un gol urât.

Avem discuții mereu, aproape zilnic, nu doar când ne reîntâlnim. Aș prefera să ținem între noi ceea ce discutăm. E un moment în care nu mai e nevoie de multe discuții motivaționale, grupul a crescut enorm, știe ce vrea. trebuie doar să avem plăcerea de a juca fotbal, să rămânem ca până acum.

În 2016 abia debutasem la națională, atunci emoțiile și trăirile pe care le simțeam erau mult mai mari. Au trecut 8 ani, m-am maturizat. Vom mai avea discuții și între noi, poate le voi vorbi colegilor despre asta. EURO reprezintă un alt nivel, vom fi pregătiți.

I-am analizat pe nord-irlandezi, dar e mai important să ne concentrăm pe noi și nu cred că vom avea probleme”, a mai declarat Nicolae Stanciu.

Personal, pot spune că e cea mai bună atmosferă de la națională și cel mai unit grup de când sunt eu convocat, de 8 ani.

Calificarea i se datorează 90% selecționerului, pentru ideile cu care a venit și disciplina pe care a impus-o, pentru relația pe care o are cu noi

Noi sperăm ca mister să rămână, dar nu îi știu gândurile și nu e treaba mea să vorbesc despre asta. E treaba FRF și a lui, dar noi ne dorim să avem rezultatele dorite. Ne vom dori ca mister să rămână cu noi în continuare

- Nicolae Stanciu

Citește și:

După 28 de ani, Răducioiu a spus răspicat: „A fost o decizie proastă. Mă macină și acum”
REGRET
După 28 de ani, Răducioiu a spus răspicat: „A fost o decizie proastă. Mă macină și acum”
Cine este surpriza pregătită de Edi Iordănescu pentru amicalele din această lună » Soție franțuzoaică, are dublă cetățenie si e pasionat de golf
ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD
Cine este surpriza pregătită de Edi Iordănescu pentru amicalele din această lună » Soție franțuzoaică, are dublă cetățenie si e pasionat de golf

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
doubleti
doubleti  •  21 Martie 2024, 20:01

Selectionerul este un baiat parolist, usa este deschisa pentru oricine caruia ii place branza, in rest... numai pe competente. Baiatul asta nu este corent deloc, se contrazice la 2 fraze. Pai zici ca tii cont de cate minute joaca la echipa de club, dar tii si la omogenitate. La cum se prezinta situatia in momentul de fata, nationala Romaniei nu poate sa le imbine pe amandoua. Daca vrei omogenitate, in afara de cei din Serie B + Bancu, Screciu si Coman si cei din Turcia, restul nu joaca, deci mai mult de jumatate din lot freca banca. Apoi spune ca Liga 1 este slaba... in comparatie cu ce? Cu Europa da, dar tu imi aduci 2 jucatori care se bat la retrogradare in Orientul Mijlociu. Deci il preferi pe Tanase care joaca in cel mai slab campionat, in detrimentul lui Mitrita care este printre cei mai buni in Liga. La fel intre Alibec si Louis Munteanu. Il aducem pe Hagi, care este o adevarata petarda, in loc sa-l aduci pe MItrita care iti poate scoate adversari prin driblinguri si pase de gol. Dar asta a fost blestemul nostru, al suporterului roman.... sa fim toata viata la ceremul fcsb-istilor.

paolo18
paolo18  •  21 Martie 2024, 14:42
Postat de parachioara5 pe 21 Martie 2024, 13:47

...ne am saturat de Edy si de prietenii lui pe care ii selectioneaza mereu desi nu s buni de nimik ...zero puncte la Euro ...atata poti ...

Rau esti, bai baiete...

parachioara5
parachioara5  •  21 Martie 2024, 13:47

...ne am saturat de Edy si de prietenii lui pe care ii selectioneaza mereu desi nu s buni de nimik ...zero puncte la Euro ...atata poti ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează