FOTBAL  »  NATIONALA  »  DANEMARCA - ROMÂNIA 1-1

Emoții mari pentru debutul unui fotbalist al naționalei: "Am stat numai în picioare!"

Foto: Raed krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2017 14:16

Ionel Bancu a povestit cum a trăit debutul fiului său, Nicuşor, la naţională: "N-am dormit deloc, am stat să văd meciul şi în reluare".

În minutul 66 al partidei cu Danemarca, printre "tricolori" avea să debuteze şi Nicuşor Bancu (25 de ani), introdus pe teren să refacă linia de 4 fundaşi, după eliminarea lui Cristi Ganea.

Nu doar că şi-a făcut treaba în defensivă, dar jucătorul Științei a urcat cu curaj şi în atac. De la el, din banda stângă, a şi venit centrarea care a dus la golul egalizator al României.

"Mi-au dat lacrimile!"

În micuţa localitate Crâmpoia (40 de km de Slatina), locul de naştere al lui Bancu, părinţii acestuia, Ionel şi Rădiţa, au urmărit jocul cu mari emoţii. Fuseseră să-şi încurajeze fiul şi la Ploieşti, la meciul cu Muntenegru, unde Nicuşor a rămas pe banca de rezerve.

Tatăl fotbalistului, Ionel, povesteşte: "Am văzut meciul acasă, cu rude, cu prieteni. Simţeam eu că o să intre. A fost visul lui, dar de ce să nu recunosc, mi-am dorit şi eu enorm să-l văd jucând la naţională. Din momentul în care a intrat, n-am mai putut să stau jos, am văzut restul partidei din picioare. Iar când a dat centrarea aia din care a ieşit gol, mi-au dat lacrimile.

A doua zi, prin comună, toată lumea mă oprea pe stradă să mă felicite. La fel şi prin Slatina, că toţi îl cunosc pe Nicuşor. Sunt mândru de el, e un copil de excepţie, a muncit enorm să ajungă aici. Abia aştept să vină acasă, să-mi aducă tricoul pe care l-a purtat duminică seara. Cred că o să-l îmbrac şi eu". 

Fratele în L4

Nicuşor Bancu are un frate, Marinel (28 de ani), care joacă atacant la Valea Mare, formație de Liga a 4-a, din Vâlcea. "Am jucat împreună la Crâmpoia, în Liga a 5-a, când s-a apucat Nicu de fotbal. Pe atunci nu credeam că va ajunge aici, dar a muncit enorm şi a reuşit. E mândria noastră, va ajunge departe", a spus Marinel. 

"Pentru cei din Crâmpoia e o mare mândrie că unul de aici a reuşit să ajungă să joace la echipa naţională"
Ionel Bancu, tatăl lui Nicuşor Bancu

"Când am primit vestea convocării, prima dată mi-am sunat părinţii. Nu se auzea nimic din partea cealaltă, de emoţie au întrerupt apelul. Cred că au şi plâns. Au revenit ei după 10 minute, m-au felicitat"
Nicuşor Bancu

"Mă bucur că am debutat la echipa naţională şi că acest lucru a coincis şi cu un rezultat bun. Voi veni mereu la lot cu aceeaşi ambiţie şi determinare"
Nicuşor Bancu

3 jucători au ajuns la naţională de la promovarea lui CSU Craiova în L1: Ivan, Băluţă şi Bancu

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  10 Octombrie 2017, 18:08

...articol excelent ...asemenea articole vrem sa citim despre debutantii la nationala ...sa cunoastem si noi deunde au plecat cine le sunt parintii ...ce ambitii au ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează