FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAŢIONALĂ

"Eu sînt Răzvan!"

Articol de - Publicat sambata, 12 septembrie 2009 00:00

NICI O GLUMĂ: RELAŢIILE S-AU RĂCIT ÎNTRE LUCEŞTI » Oul supără găina

Răzvan i-a spus tatălui său să nu vină la Paris ca să nu dea senzaţia tutelei şi apoi nu l-a sunat o lună. Seniorul s-a supărat şi a criticat deschis erorile fiului la meciul cu Austria, în care am ratat siguranţa prezenţei în urna a doua valorică pentru Euro 2012

NICI O GLUMĂ: RELAŢIILE S-AU RĂCIT ÎNTRE LUCEŞTI » Oul supără găina

Răzvan i-a spus tatălui său să nu vină la Paris ca să nu dea senzaţia tutelei şi apoi nu l-a sunat o lună. Seniorul s-a supărat şi a criticat deschis erorile fiului la meciul cu Austria, în care am ratat siguranţa prezenţei în urna a doua valorică pentru Euro 2012

Nu e, desigur, o ceartă. Dar e prelungirea unei declaraţii de independenţă care a devenit vizibilă atunci cînd, la prezentarea noului selecţioner, s-a auzit: "Mă numesc Răzvan!". Nu Răzvan Lucescu. Doar Răzvan.

Atent cu imaginea sa, juniorul a dorit să se delimiteze de senior. Şi-a rugat tatăl să nu mai dea declaraţii despre naţională înaintea dublei cu Franţa şi Austria. Să nu vină în tribună la Paris.

Cunoscut pentru spiritul său paternal exacerbat, cel care consideră că o groază de jucători sau antrenori sînt creaţia sa, Mircea Lucescu s-a mîhnit. Răzvan e chiar creaţia sa. La propriu, pentru că, fotbalistic, fiul vrea să scape de sub apăsarea numelui.

Şeful de la la Şahtior dă semne de supărare. Nu l-a iertat că nu l-a mai sunat pentru fotbal. Aceasta este povestea, cu nuanţe, a uneia dintre cele mai spectaculoase şi, azi, abătute relaţii tată-fiu.

"Eu sînt Răzvan!"

Aşa se recomanda selecţionerul după numirea în funcţie. De atunci, relaţia sa cu Mircea Lucescu, în legătură cu "naţionala", s-a răcit, iar reacţia seniorului n-a întîrziat.

A doua zi după egalul cu Austria, 1-1, Mircea Lucescu a avut o intervenţie surprinzătoare la GSP TV. După valul de contestatari din rîndul patronilor, seniorul şi-a criticat vehement fiul pentru unele dintre deciziile legate de formula de start. A fost prima reacţie de acest gen. Surse din anturajul celor doi susţin că episodul n-ar fi fost întîmplător.

Nu-l mai consultă
În ultimul timp, pentru a dezlipi din percepţia publică eticheta de "fiul lui tata", Răzvan ar fi evitat să-l mai consulte pe Mircea în problemele echipei naţionale. Chiar dacă s-a spus că selecţia lui Tibi Ghioane şi a lui Ionuţ Mazilu ar fi venit la sugestia tatălui său. Astfel, de mai multă vreme, Răzvan nu l-ar mai fi sunat pe tatăl său. Iar cînd vorbesc, fiul e lapidar în explicaţii, dînd senzaţia că nu este dispus să mai asculte eventualele sfaturi ale părintelui. 

I-a sugerat să nu vină la Paris?!
Aceleaşi surse povestesc că Mircea Lucescu se hotărîse să vină la Paris pentru meciul "tricolorilor" de pe Stade de France. Brusc însă, cu numai cîteva zile înainte, el s-a răzgîndit: "Nu mai vin. Nu vreau să se interpreteze". O decizie finală care ar fi fost influenţată, spun aceleaşi personaje, de o dicuţie cu fiul său, care i-ar fi cerut să nu vină la acel meci. Răzvan Lucescu n-a putut fi contactat.

Mircea l-a certat pe Răzvan
Joi seară, în direct la GSP TV, Mircea Lucescu l-a criticat pentru prima dată pe fiul său. "Îi reproşez că s-a lăsat influenţat de declaraţiile conducătorilor de club. El nu trebuia să-l scoată pe Mara din primul «11», după ce făcuse un meci bun la Paris, mai ales că Roman e un fotbalist ce se remarcă doar prin fazele personale. Nici Săpunaru nu trebuia folosit, eu consider că trebuie introduşi pe teren doar jucătorii care evoluează meci de meci la echipele lor de club. Nu mi-a plăcut nici prestaţia lui Raţ, a avut un meci execrabil, chiar l-am certat pentru evoluţia sa!", a punctat tehnicianul lui Şahtior.

Concurenţă în familie
29 aprile 2009. Comitetul Executiv îl desemna pe Răzvan Lucescu selecţioner. "Federaţia a împuşcat doi iepuri dintr-o dată. Ne-am făcut cu doi antrenori. Răzvan o să beneficieze şi de sfaturile tatălui său, Mircea Lucescu", se comenta în lumea fotbalului. Povara "Lucescu" a început să apese dintr-o dată altfel pe umerii juniorului. "Eu sînt Răzvan", se recomanda el într-un prim amplu interviu în Gazetă.  Adică, "stop! Nu mă comparaţi cu tata!". A adăugat: "Tata are 64 de ani şi 30 de antrenorat, eu numai 5. Dacă priveşti începuturile de carieră, sînt cam la fel, cu un uşor avantaj pentru mine. S-ar spune că mi-am făcut deja un prenume".

"Nu mai vorbesc despre Răzvan şi despre «naţională». El gîndeşte cu mintea lui. Dacă am ceva să-i spun, am s-o fac numai în particular"
Mircea Lucescu, ieri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
 •  14 Septembrie 2009, 05:44

Orice ar zice presa, e o f mare prostie pt un fiu sa nu asculte si sa nu se consulte cu tatal lui. In special in cazul de fata cand seniorul Lucescu are o experienta si un palmares respectabil in fotbal. E si un semn de mandrie. Si mandria sta inainta caderii! Sper ca Razvan sa re-evalueze si sa-si revina, pt ca se poate (mult) mai bine!

 •  12 Septembrie 2009, 21:01

nici macar n am citit articolul..eu cred ca ai o problema mare domnule jurnalist. nu cred ca ai un pic de scrupule,nu cred ca meriti sa fii numit jurnalist..de ce nu mergi la can can sau alte ziare de acest profil. esti un nimic

 •  12 Septembrie 2009, 18:13

Raspuns: Ce grija aveti voi! Patetica presa si scandaloasa. Criticati tot si sunteti de rasul curcilor, luati si voi exemple de la presa din west si nu mai practicati presa de mahala!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează