FOTBAL  »  NATIONALA  »  ÎN CEL MAI FERICIT CAZ, VA STA CEL PUŢIN O LUNĂ

Euro fără Tamaş?

Articol de , - Publicat luni, 05 mai 2008 00:00

Fundaşul lui Auxerre s-a accidentat grav sîmbătă la ligamentele genunchiului drept şi are şanse mici să fie recuperat pentru turneul final.

Lovitură grea pentru “naţio­na­lă”. Selecţionerul Victor Pi­ţur­că riscă să meargă la Euro fără unul dintre stoperii titulari. Gabi Tamaş (foto stînga) s-a accidentat grav sîmbătă seară, în jocul pe care Auxerre l-a cîştigat acasă (2-0) cu Valenciennes, şi poate rata primul său turneu final.

Ligamente afectate. Verdict: azi
Fundaşul român a căzut rău du­pă un duel aerian şi şi-a sucit teri­bil genunchiul drept. A ieşit pe tar­gă în minutul 52 cu dureri groaz­ni­ce, semn că i-au fost afectate se­rios ligamentele încrucişate. Ge­nun­chiul i s-a umflat şi îl durea teribil.

După meci, spre miezul nopţii, a vorbit cu tatăl său la telefon. Era dis­trus psihic şi pesimist în privinţa şanselor de a fi la Euro. Aproape că plîngea şi a luat calmante ca să doar­mă: “E incredibil ce ghi­nioane am. Am muncit atît şi să nu pot merge la turneul final!”. Ieri, la prînz, cînd s-a trezit, durerile s-au atenuat şi Gabi putea să îndoaie genunchiul, însă i s-a umflat glezna. Azi face un RMN în Franţa şi va afla cert gravitatea leziunii.

Forţat de antrenor
Tamaş n-a vrut să joace, însă oficialii lui Auxerre au insistat ca el să intre titular. Deşi nu era re­cu­­pe­rat complet după fractura fa­lan­gei degetului mic de la piciorul stîng şi insuficient de bine pregătit fizic, avînd doar 90 de minute în picioare în etapa precedentă, cu PSG. “Vreau să joc cu trei fun­daşi centrali şi de aceea am nevoie de tine. Tre­buie să cîştigăm nea­pă­rat meciul cu Valenciennes pentru a scăpa de retrogradare”, aşa l-a convins an­tre­norul Jean Fernandez.

Mereu s-a sacrificat
E prima accidentare gravă pe care o suferă în cariera sa Ta­maş, recunoscut printre “tricolori” ca un jucător foarte puternic şi am­bi­ţios.

35 de zile mai sînt pînă la primul meci al României de la Euro, cel cu Franţa: 9 iunie, la Zürich, ora 19:00

21 de zile i-au trebuit lui Mutu să se re­cupereze şi să fie apt de joc după întinderea suferită la ligamentul colateral medial

“Ar fi o pierdere mare”
Tamaş a vorbit ieri noapte, imediat după meci, şi cu medicul echipei naţionale, Pompiliu Popescu. “Din ce i-a spus doctorului, acciden­ta­rea pare destul de gravă. Ar fi o pierdere mare pentru România dacă Tamaş nu va putea juca la Euro. A scă­pat de retrogradare cu Auxerre, dar, din păcate, poate pierde tur­ne­ul final. Mai avem speranţe şi aş­tep­tăm verdictul controlului amă­nun­ţit pe care îl va face luni în Franţa”, a declarat Ştefan Iovan, secundul lui Victor Piţurcă.

Niculae, două pase decisive
Deşi n-a mai înscris pentru Auxerre de 484 de minute, din 30 martie, de la 2-0 “afară” cu Lille, Daniel Nicu­lae a făcut un meci reuşit sîmbătă. Activ în atacul gazdelor, fostul ra­pi­dist a contribuit decisiv la ambele goluri. La primul, a reuşit un “un-doi” cu Le­jeune, care a deschis scorul, iar în prelungiri l-a servit extraordinar pe cehul Jelen. Ziarul “L’Equipe” l-a re­marcat pe “Nico”, notîndu-l cu 6,5, al doilea calificativ după Chafni (7), şi cu 5 pe Tamaş. Vlad Munteanu a rămas rezervă.

Soluţii de Înlocuire

Cristi Chivu are probleme cu umărul luxat, fiind folosit la Inter fundaş stînga şi mijlocaş

Mirel Rădoi la Steaua e utilizat mai mult ca închizător şi are şi el probleme medicale

Ştefan Radu a dat randament bun la Lazio ca fundaş stînga, dezamăgind ca stoper

Dorin Goian va rata finalul de sezon, din cauza suspendării pentru declaraţiile făcute

Cosmin Moţi afectat de frămîntările de la Dinamo în acest final de campionat

Marius Constantin e în scădere de formă la Rapid şi nu oferă suficientă încredere

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
 •  05 Mai 2008, 12:18

incurajator! goian, suspendat iese din forma, radu-stefan, e sorcova la lazio, dica la furat, chivu nerefacut, altii numai buni de cules la sfecla!

 •  05 Mai 2008, 11:59

Moti e cel mai potrivit

 •  05 Mai 2008, 11:27

Insanatosire grabnica, Gabi! Avem nevoie de tine la Euro!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează