FOTBAL  »  NATIONALA  »  MAI SÎNT 15 ZILE PÎNĂ LA EURO

Eurosarmaua

Articol de - Publicat joi, 22 mai 2008 00:00

“Tricolorii” vor mînca de toate la Mogoşoaia: de la friptură la grătar la sărmăluţe, ghiveci, mazăre sau tocăniţă.

Victor Piţurcă împreună cu medicul lotului, Pompiliu Po­pescu, îi vor introduce treptat pe “ tricolori” în parametrii de competiţie. În primă fază, se­lec­ţi­onerul a stabilit o strategie mai flexibilă pen­tru cantona­men­tul de la Mogo­şoa­ia.Acest lucru în­seam­­nă un program de pregătire mai de­gra­­bă de dezobosire, pre­cum şi un re­gim alimentar liber. Mu­tu şi com­pa­­nia se vor simţi ca la ma­ma acasă.

Astfel, pînă înaintea amicalului cu Muntenegru de sîmbăta viitoare, jucătorilor “naţionalei” li se va ser­vi, la prînz şi la cină, pe lîngă meniul spe­cific şi mîncare gătită. Astfel, în afară de supe, paste sau grătar de vită, pui şi peşte, “tricolorii” se vor putea delecta şi cu sărmăluţe, tocăniţă, ghiveci, mazăre şi alte preparate cu sos.

De obicei, mîncărurile gătite sînt evitate în timpul stagiilor so­li­ci­tante, deoarece sînt greu di­gera­bi­le, “balonează” şi pro­voacă tul­bu­rări de tranzit intestinal.

Berbec australian şi vită argentiniană

“Tricolorii” vor reveni la regimul dietetic strict în cantonamentul din Elveţia, care va începe pe 2 iunie. FRF a şi trimis prin fax către hotelurile Santispark (foto) din St. Gallen şi Schloss Huenigen Parkhotel din Konolfingen lista cu meniurile jucătorilor români pe timpul turneului final. Cum regle­mentările europene nu permit delegaţiilor să vină cu tone de alimente de acasă, elveţienii au anunţat Federaţia noastră să nu-şi facă griji pentru că le vor pu­ne la dispoziţie “tricolorilor” nu­mai produse de calitate. “Jucătorii români vor mînca cea mai bună carne din lume: berbec australian şi vită argenti­niană”, au explicat elveţienii.

Teste hormonale
La turneul final, testul pentru detectarea hormonului de creştere (hGH) se va realiza pe loc, după ce, pînă de curînd, probele de sînge prelevate erau congelate pînă la efectuarea analizei. În acest sens, UEFA a introdus testele antidoping sanguine în premieră la un Campionat European. Pe durata competiţiei vor fi realizate cel puţin 284 de controale, testul hGH fiind introdus pentru prima dată după JO de la Atena, din 2004.

Opt grupe principale
Specialiştii susţin că alimentaţia este unul dintre factorii importanţi care contribuie la realizarea perfor­man­ţelor. Alimentele se împart în două grupe: energetice sau calorice şi protectoare sau de întreţinere. Sînt 8 grupe de alimente principale din care se asigură raţia calorică la sportivi: lapte şi derivate; carne, peşte şi derivate; ouă; legume, fruc­te; cereale, leguminoase uscate; pro­duse zaharoase; grăsimi, unt, frişcă, smîntînă, ulei, slănină; bău­turi. Susţinătoarele de efort com­ple­tează raţia alimentară.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
 •  23 Mai 2008, 12:17

hal de stire :|

 •  23 Mai 2008, 09:09

Dezobosire inseamna cumva ODIHNA ?! IDIOTILOR !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează