FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

EXCLUSIV Alte probleme grave la alegerile FRF! Un nou candidat dezvăluie: "Îi fac plângere penală lui Lupescu!"

Foto: Republikanews
Foto: Republikanews

Articol de GSP - Publicat luni, 19 martie 2018 10:07

Ultimul înscris în cursa pentru șefia FRF, Adrian Teodorescu, îi amenință cu judecata pe Mircea Sandu și pe Ionuț, care l-au declarat persona non grata în 2008. Sancționat pentru un blat, a fost reabilitat după doi ani, dar se teme că pedeapsa din ”istoric” îi poate afecta candidatura.

Încă un candidat apare în cursa pentru președinția federației, doar că acesta nu știe încă dacă va putea participa la alegerile programate pe 18 aprilie. Adrian Teodorescu, 50 de ani, a jucat fotbal la FC Brașov, la Inter Sibiu.

Și a fost în conducerea câtorva cluburi: Dunărea Galați, Flacăra Moreni, Poiana Câmpina, CSM Ploiești, Corona Brașov. De ce nu-i e clar dacă va putea să candideze?

Pentru că în CV-ul lui Teodorescu apare și o pedeapsă rară în fotbalul românesc: a fost declarat persona non grata în 2008, pentru un presupus aranjament. Sancțiunea i-a fost anulată în 2010, doar că lui nu-i e clar dacă acest "cazier" cu pedeapsa pentru un blat îi va împiedica intrarea în cursă.

"Dacă FRF îmi respinge candidatura la președinție din cauza sancțiunii din 2008, le fac plângere penală lui Sandu și lui Lupescu, că ei m-au pedepsit! Iar dacă federația acceptă candidatura mea, asta demonstrează că Sandu și Lupescu m-au declarat persona non grata abuziv și mi-au îngrădit astfel dreptul la muncă timp de aproape doi ani!" e planul pe care și-l face Teodorescu.

În prezent e patron-președinte al clubului Oțelul Larissa, din liga județeană Prahova. El susține că tot o amenințare cu judecata i-a determinat pe șefii FRF să-i anuleze pedeapsa în 2010, că i-ar fi speriat cu tribunalul, iar ei, conștienți că n-ar fi respectat procedura în cazul lui, au hotărât să-l scoată de pe lista neagră.

O listă neagră care-l includea doar pe el, fiindcă a fost prima persoană din fotbal declarată non grata, adică neagreată în structurile fotbalului românesc.

- Domnule Teodorescu, de ce v-ați trezit abia acum să contestați în justiție sancțiunea din 2008? De ce nu ați făcut nimic atunci?
- Pentru că acum vreau să particip la alegeri. Să vedem ce va spune federația când va vedea dosarul meu de candidatură, în care va apărea sancțiunea care mi-a fost aplicată în urmă cu 10 ani: persona non grata în fotbalul românesc. Cum mi se respinge candidatura, cum merg să fac plângere penală împotriva lui Sandu și a lui Lupescu!

- Plângere penală pentru că v-au pedepsit pentru un aranjament?
- Ei m-au sancționat în mai 2008. Motivul a fost o presupunere de fapt: că eu l-aș fi sunat pe un jucător de la Dunărea Galați și i-aș fi transmis să nu joace corect într-un meci cu Progresul București. M-au declarat persona non grata în Comitetul Executiv, la propunerea lui Constantin Anghelache, apoi Adunarea Generală a ratificat sancțiunea. Asta a fost o greșeală penală, un abuz din partea celor doi care conduceau federația, Sandu și Lupescu.

- Care a fost abuzul?
- Nu au ținut cont de nicio regulă, m-au executat fiindcă se supăraseră pe mine. În primul rând, ca să fii declarat persona non grata în fotbalul românesc trebuie să fii oficial al unui club. Eu nu eram salariat al niciunui club, eu nu reprezentam Progresul în acel moment, așa cum a susținut conducerea federației! Nu existam în fotbal. E ca și cum ai lua un om de pe stradă să-l declari persona non grata în fotbal. Pe urmă, n-a existat un dosar soluționat de vreo instanță sau măcar de Comisia de Disciplină a federației, adică să fi existat dovezi: mărturii, flagrant ca să se fi demonstrat că am încălcat grav Statutul FRF, condiția pentru a fi sancționat astfel.

"Și Lupescu e responsabil!"

- Nu s-a demonstrat în niciun fel că ați participat la acel aranjament?
- În niciun fel! Până și criminalii de război condamnați la Nurnberg au avut parte de procese, au avut dreptul la apărare. Pe mine m-au executat direct la ordinul lui Sandu, mi-au anulat toate drepturile. Se enervase Sandu fiindcă la o întâlnire la Câmpina i-am zis că e un dictator bețiv. Ceea ce era adevărat! Pe urmă a dat ordin: "Trebuie să scap de Teodorescu ăsta, că mă enervează!".

- Și Lupescu ce vină are?
- Lupescu era directorul general al federației, conducea instituția! Cum să spună acum că nu avea putere? Adică el era un băgător de seamă pe acolo, era numai de decor și doar executa ordinele lui Sandu? Asta a făcut Lupescu la FRF?

- Să zicem că vă depuneți dosarul de candidatură și vi se acceptă. În condițiile astea, ce mai sperați să obțineți?
- Să vadă alegătorii că Sandu și Lupescu au comis un abuz în serviciu, s-au folosit de pozițiile pe care le aveau ca să se răzbune pe mine! Măcar acum, după zece ani, vreau să se facă o anchetă și să se afle adevărul. Dacă se demonstrează că eu am discutat cu acel jucător de la Galați pentru blat, mă duc singur la pușcărie, mă închid singur! Deși nu eram oficial al niciunui club și nu puteam fi declarat persona non grata, v-am zis!

- Dacă nu erați oficial al unui club, cu ce v-a mai afectat sancțiunea? Ce efect concret a avut pedeapsa din moment ce nu erați în fotbal?
- Suspendarea ilegală mi-a îngrădit dreptul la muncă, m-a împiedicat să-mi întrețin familia, mi-a stricat imaginea. Și Lupescu era supărat pe mine și avea interesul să mă sancționeze, nu doar Sandu. Lui Ionuț îi spusesem despre modul cum erau delegați arbitrii, că se știau delegările de luni pentru etapa din weekend. Era adevărul, dar dictatura de la FRF avea interesul să provoace teamă, să nu comenteze nimeni despre nimic! 

"Mi-au ridicat sancțiunea în ianuarie 2010, la propunerea lui Marius Stan, la aproape doi ani de la dictarea pedepsei. Acum, după zece ani, mă duc la muncă silnică, mă arunc de pe sediul FRF în cap dacă se dovedește că am fost vinovat! Dacă nu, să plătească Sandu și Lupescu pentru abuz!" Adrian Teodorescu

"Ionuț n-a avut nicio treabă!"

Mircea Sandu susține că sancționarea lui Teodorescu s-a făcut regulamentar și-l scoate pe Lupescu din discuție: "Ionuț nu a avut nicio treabă cu cazul lui Teodorescu. El a fost declarat persona non grata în Adunarea Generală și tot acolo i s-a ridicat sancțiunea, la propunerea lui Marius Stan.

Fusese declarat persona non grata fiindcă făcea lucruri care contravin fair-play-ului, eticii din fotbal. Anghelache știe exact despre ce e vorba, el poate să povestească mai multe". 

Articolul 28 din statutul FRF

Persona non grata
"La propunerea Comitetului Executiv, Adunarea Generală a FRF poate hotărî, cu efect imediat, declararea unui oficial persona non grata, persoană neagreată în structurile fotbalului, în situația în care acesta încalcă grav statutul și regulamentele FRF sau, prin comportamentul său ofensator, faptele și acțiunile întreprinse aduc atingere imaginii și prestigiului Federației Române de Fotbal, fotbalului românesc în general"

"Se va face de râs!"

Teodorescu e convins că Burleanu va câștiga detașat alegerile de pe 18 aprilie și va continua să conducă Federația și în următorii patru ani: "Lupescu va fi umilit de rezultatul alegerilor, n-are nici o șansă!".

Ionuț pare principalul concurent al lui Răzvan. Opoziția din fotbal, reprezentată de foști fotbaliști din generația 94, în special, l-a convins pe Ionuț să renunțe la postul de la UEFA, unde conducea Comisia Tehnică, și să vină să lupte cu Burleanu. 

A urmat Iancu în 2012

Adrian Teodorescu a fost primul declarat persona non grata. De la nivelul cel mai înalt, a plătit Marian Iancu, patronul Timișoarei. Șeful lui Poli a fost implicat într-un conflict cu Mircea Sandu, pe care-l acuza că o împiedică pe Poli să câștige campionatul.

"Nașul" a susținut că Iancu propusese o șpagă pentru a deveni campion și fusese refuzat. "O să-l regulez pe Mircea Sandu!" a fost una dintre afirmațiile jignitoare ale conducătorului de la Timișoara. După sancționarea lui Iancu, Poli nu a mai luat licența pentru prima ligă, a fost retrogradată și a dispărut până la urmă din competiții. 

Băsescu: "Nu-l știu pe Burleanu, nu l-am văzut!"

Povestea jurnalistului Dan Andronic, care a dezvăluit că SRI s-ar fi implicat în alegerile pentru președinția FRF din 2014 și că Maior, șeful Serviciului în acel moment, ar fi știut dinainte că Răzvan Burleanu urma să devină președinte, a fost comentată și de Traian Băsescu. "Am văzut ce a spus Andronic.

Paradoxul e că acest Burleanu lucra la Cotroceni. Era angajat în departamentul lui Fota. Eu nu l-am întâlnit niciodată la Cotroceni, nu l-am văzut vreodată", a spus fostul președinte la B1 TV. Răzvan a lucrat în departamentul pentru minorități, unde a fost consilier, între 2009 și 2011, timp de doi ani și două luni.

Conform "Jurnalului național", în decembrie 2009 a fost decorat de președintele Băsescu cu Ordinul Național Serviciul Credincios, în Grad de Cavaler. Burleanu avea 25 de ani când a ajuns consilier la Cotroceni. În staff-ul lui din Federație mai există un fost consilier al președinției, pe secretarul general Radu Vișan, numărul 2 din FRF. 

12 13

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
marian0904
marian0904  •  19 Martie 2018, 22:42

A fost dat ordinul de zi pe unitatea FRF: plangeri la greu contra lui Lupescu. Iar palmasii ies, doar-doar s-or alege cu un oscior. Nu-i decat joc de glezne, pentru ca nimeni nu-si bate cuie-n talpa pentru Burleanu. I-a trecut vremea.

kijaki
kijaki  •  19 Martie 2018, 15:55

Cumetre,eu cred ca Burleanu te-a activat acum. Altfel,cu asa”mare nedreptate” savarsita contra persoanei tale,cum dreacu ai stat pana acum?

itrobert
itrobert  •  19 Martie 2018, 14:36

Care ar fi plus valoarea pe care ar aduce-o acest individ in fotbalul romanesc?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează