FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Campion în Liga 1 și convocat în premieră la națională: "El e un exemplu pentru mine. Am vorbit să stăm în cameră la Mogoşoaia"

Articol de - Publicat duminica, 18 martie 2018 09:00

La prima convocare la naţionala mare, Alexandru Cicâldău n-a uitat ce i-a spus Costel, părintele lui, când a plecat de acasă la Viitorul, la 13 ani.

Era în clasa a 7-a când a plecat de acasă, din Satul Nou, o micuţă localitate de lângă Medgidia, să devină fotbalist. "Cic", cum îi spun colegii, juca la Marcon Star. L-a luat Farul pentru faza finală a Cupei Hagi Danone. Tocmai Hagi!, idolul lui, alături de Sânmărtean.

Alexandru Cicâldău (20 de ani) s-a remarcat şi aşa a ajuns la Academia Hagi, direct într-un cantonament la Sovata. Acum este student în anul III la Educaţie Fizică, conduce un Audi A4, iar vineri seară a aflat că e, pentru prima dată, convocat la echipa naţională de seniori a României.

-Cic, cum ai aflat de convocare?
-După meciul cu Craiova, eram pe drum spre casă. M-a sunat managerul nostru, Costin Mega, care mi-a spus că sunt convocat la naţionala mare. A fost o veste wow, care te lasă fără aer o clipă. De când visam la asta! M-au dezmeticit telefoanele de la prieteni, de acasă, de la tata.

"Ai încredere şi munceşte mult!"

-Cum a reacţionat?
-Era fericit, parcă voia să mă îmbrăţişeze aşa, prin telefon. Îmi amintesc, când am plecat de acasă, acum 7 ani, mi-a spus "Copile, ai încredere în tine, munceşte mult, fii serios şi o să reuşeşti!". L-am ascultat pe tata! Vineri, când am vorbit iar, mi-a zis că după ce a închis cu mine, i-au dat lacrimile, a pupat-o pe mama şi şi-a deschis o bere. A jucat şi el fotbal, mijlocaş de bandă, dar la un nivel mai mic. O să îi dăruiesc primul tricou de la echipa naţională, să îi aibă acolo, acasă. E un cadou pentru cât de mult m-a sprijinit.
-Uşor, uşor, parcă mergi pe drumul lui Răzvan Marin.
-Ce frumos ar fi! Mi s-a mai spus, însă mai am mult până acolo. Uitaţi-vă cum a progresat, ce face Răzvan în Belgia! E un exemplu pentru mine. Am vorbit cu el să stăm amândoi în cameră la Mogoşoaia.

"Vreau să conving"

-Emoţii?
-Vor fi, dar vor trece peste ele. Până la urmă, fac ce ştiu şi ce îmi place. Şi vreau să îi dovedesc domnului Contra că merit să fiu acolo. Îmi doresc atât de mult să şi joc!
- Te-ai gândit? Cum crezi că va fi când vei intra pe teren?
- M-am gândit. Aş vrea să fiu dezimvolt, să joc fără trac, cu determinare, cu curaj. E prima convocare şi vreau mai mult, să conving, să rămân, să iasă foarte bine.
- Cu Gică Hagi ai apucat să vorbeşti?
- Nu, pentru că dânsul era încă la conferinţa de presă când am plecat. Dar îmi doresc ca după ce mă întorc de la echipa naţională, să îi dau motive să mă felicite. E idolul meu din copilărie, am crescut alături de dânsul, m-a învăţat atât de multe şi chiar vreau să fie mândru de mine! 

"Cel mai greu, greu, când am plecat de acasă la Constanţa a fost să trec peste lipsa familiei. Dar a meritat sacrificiul"
Alexandru Cicâldău, jucător FC Viitorul

Cicâldău despre...

  • ... propriile calităţi: "Cred că stau destul de bine cu tehnica individuală şi la orientarea în teren"
  • ... propriile defecte: "La capitolul forţă nu stau prea bine, trebuie să mai muncesc. Şi, câteodată, ţin cam mult de minge. Dar, la vârsta mea, am mult de progresat la toate aspectele"
  • ... pofte culinare: "Am avut ceva probleme cu greutatea în trecut, dar le-am depășit. Mai scap la mici şi la ceafă de porc la câte un grătar, dar foarte rar"
  • ... hobbyuri: "Îmi place să joc tenis de câmp, să ascult muzică hip-hop, să mă joc pe PlayStation şi să mă uit la seriale, gen «Wikings»"
  • ... despre viitorul său în fotbal: "Cred că cel mai mult mi s-ar potrivi să ajung să joc, într-o zi, în Italia sau în Spania. Echipa mea favorită e Barcelona, iar jucătorul care îmi place cel mai mult e Iniesta"

700 de mii de €e cota de piaţă a lui Cicâldău, conform transfermarkt.de, dublă faţă de septembrie 2017

Lotul României pentru meciurile cu Israel (24 martie) şi cu Suedia (27 martie)

Portari: Tătărușanu (Nantes), S. Lung jr. (Kayserispor), Fl. Niță (Sparta Praga), Lobonț (AS Roma)
Fundași: R. Benzar (FCSB), Cr. Manea (CFR), Moți (Ludogoreț), Săpunaru (Kayserispor), Dr. Grigore (Al Sailiya), Toșca (Benevento), Nedelcearu (UFA), Bancu (U Craiova)
Mijlocași: Pintilii (FCSB), R. Marin (St. Liege), Cicâldău (FC Viitorul), N. Stanciu (Sparta Praga), Chipciu (Anderlecht), D. Rotariu (Mouscron), P. Anton (Anji), Grozav (Bursaspor), Man (FCSB), C. Deac (CFR), Mitriță (U Craiova), Budescu (FCSB)
Atacanți: Keșeru (Ludogoreț), Fl. Andone (Deportivo), Țucudean (CFR)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
onduku
onduku  •  18 Martie 2018, 12:35
Postat de calinescu_ pe 18 Martie 2018, 11:32

CE ASTEPTARI SA AI DE LA CONTRA ???????? ABSOLUT ZERO , PENTRU CA A DEMONSTRAT CA NU-I CAPABIL SA CONSTRUIASCA O ECHIPA ....!!! EL FACE CE-I SPUNE NASHA SI PRIETENII LUI ....!!!! SURPRINDE NECONVOCAREA LUI IANIS SI A LUI GARDOS ....>!!!!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Esti prost, sa-l aduca pe Hanca! :))

calinescu_
calinescu_  •  18 Martie 2018, 11:32

CE ASTEPTARI SA AI DE LA CONTRA ???????? ABSOLUT ZERO , PENTRU CA A DEMONSTRAT CA NU-I CAPABIL SA CONSTRUIASCA O ECHIPA ....!!! EL FACE CE-I SPUNE NASHA SI PRIETENII LUI ....!!!! SURPRINDE NECONVOCAREA LUI IANIS SI A LUI GARDOS ....>!!!!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  18 Martie 2018, 11:15

...da... o sa ingroase randurile celor care mor speranta ...daca l a invatat Hagi...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează