FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2020

EXCLUSIV FOTO Cel mai avansat stadion pentru EURO 2020! Arena va avea minihotel și clinică de recuperare

Articol de - Publicat marti, 27 iunie 2017 09:00

Arena gestionată de FR Rugby e cea mai avansată din punctul de vedere al documentaţiei pentru proiectul Europeanului la care vom găzdui 4 meciuri.

Chiar dacă situaţia stadionului Dinamo rămâne incertă în perspectiva proiectului Euro 2020, pentru celelalte trei arene, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, lucrurile avansează. Din păcate, criza politică provocată de căderea Guvernului Grindeanu a amânat cu cel puţin o lună întrunirea Consiliului Interministerial al proiectului respectiv, a cărui primă şedinţă fusese programată pentru ieri.

"Acum trebuie să aşteptăm, să vedem ce se întâmplă. Sperăm să nu se schimbe ministrul TS, pentru că cei de acolo vor conduce acel Consiliu Interministerial", au spus surse de la FRF.

Stadion, minihotel şi clinică de recuperare

Cea mai avansată, din punctul de vedere al avizelor preliminare, ar fi cea de la Arcul de Triumf. Gazeta Sporturilor a reuşit să obţină primele schiţe ale noii arene care va fi folosită şi de federaţia de rugby.

"Ştiu că şi cei de la Rapid au anunţat că stau bine, dar ei mai au ceva paşi de făcut. Noi mai avem de trecut doar studiul de fezabilitate prin Comisia Tehnică de la Ministerul Dezvoltării. Aşteptăm formarea acelei Comisii", a precizat un oficial al FR Rugby.
Pe lângă lucrarea în sine, care va cuprinde tribune, peluze, total acoperite, parcări şi suprafaţa de joc, proiectul va include şi alte două obiective majore: un minihotel pentru sportivi şi o clinică de recuperare.

Hotelul va fi plasat la stradă, chiar în spatele tribunei I, şi va avea 80 de locuri, el urmând să fie folosit în special de loturile naţionale de rugby. Clinica de recuperare va face parte din peluza dinspre COSR, cea care nu va fi închisă în totalitate.

"Acea peluză nu va fi complet închisă pentru a se asigura fluxul curenţilor de aer", au adăugat oficiali ai Companiei Naţionale de Investiţii. 

Construcţiile încep abia în 2018

Chiar dacă, potrivit surselor Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), proiectul Euro 2020 este încă în parametri, demolarea şi construcţia efectivă a noilor arene este programată pentru începutul lui 2018. "Despre Dinamo nu mai ştim nimic. Speram să obţinem clarificări la MAI la întrunirea Consiliului Interministerial, dar aceasta a fost amânată. După finalizarea studiilor de fezabilitate, trebuie obţinute alte avize, apoi să se organizeze licitaţiile. Toate aceste etape vor dura aproximativ 5 luni", susţin surse CNI. 

BNR şi Sportul, variante de rezervă

În cazul în care, din cauza problemelor administrative, stadionul Dinamo nu va prinde proiectul Euro 2020, alte două arene se află în aşteptare. Este vorba de stadionul Cotroceni şi de cel din Regie. "La primul sunt probleme fiindcă nu s-a făcut transferul bazei dinspre Banca Naţională, şi Primăria sectorului 5. La «Sportul», lucrurile sunt mai clare, plus că ei au depus un studiu de prefezabilitate mai vechi, de vreo trei ani, la CNI", a dezvăluit un oficial FRF. 

10.000  de locuri ar urma să aibă noul stadion Arcul de Triumf, cu 2.000 mai multe decât fusese prevăzut iniţial

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (12)
141102562954591
Alex Trufin  •  27 Iunie 2017, 13:28

deci se demoleaza ghencea de 30000 si se construieste arcul de triumf de 10000 ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????CE NU E IN REGULA AICI DOMNILOR CARE GANDITI ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

306193919824557
Pipo Pipo  •  27 Iunie 2017, 12:59
Postat de Pipo Pipo pe 27 Iunie 2017, 12:44

sa faca mai bine un stadion mai mare acolo din cele 2 de atletism care are o tribuna de cateva mii de mocuri facuta ....si stadionul sa fie ca la Vitesse adica sa iasa terenul pe sub o peluza ....costa cam mult dar se poate folosi apoi ca sala de concerte acoperit de ploaie si ramane cimentul ....

In Bucuresti maxima 2 echipe de prima liga pot sa fie bune.....deci 2 stadioane de 5 stele......1 exista NA ....ar mai trebui unul.....eu zic ca trebuie intr-o zona neutra ......pacat ca nu se face in zona nerva traian acolo sunt multi proprietari pe fundatia salii de concerte ce a fost inceputa inainte de 89.....normal acolo e un loc bun....mai este unul in curtea casei radio care a fost vanduta la turci dar ei nu au contruit nimic in ultimii 10 ani chiar au demolat-o o treime....nici nu stiu daca mai rezista pentru ca dintr-un patrat cu curte interoara au facut doua litere C despartite ....alte terenuri bune in Bucuresti nu prea mai sunt ....Arcul de Ttriumf .....cu tot cu stadionul de atletism si cele 2 mai sus enumerate.....eu zic ca cel mai bine sa se faca un stadion care sa se poata scoate suprafata gazonului sa ramana pentru concerte ......este nasol in piata constitutiei....nu se vede nimic ....mai bine pe stadion .....ca la Arnhem unde se fac concerte pentru toata Olanda

306193919824557
Pipo Pipo  •  27 Iunie 2017, 12:51

Un stadion ca al lui Vitesse costa ca. € 75.000.000 asa este evaluat al lor.....stiu ca asta inseamna mai mult de jumatate din bugetele tuturor celor 4 stadioane.....dar nu trebuie sa faca 4 stadioane ci 4 terenuri.....sa faca la Arcu de Triumf un stadion multifunctional ca GelreDome , Arnhem, Olanda .....inconjurat de fast food-uri si magazine ....si care sa se acopere 100% in cand ploua sau este lapovita .....nu cand ninge ca probabil nu ar rezista sa se depuna strat gros ,,,,,in fine faci un stadion de 5 stele ca la Vitesse Arnhem sau Schalke 04 Gelsenkirchen care sa deserveasca si ruby dar si fotbal .......si pe urma mai faci 3 terenuri ieftine de antrenament .....care ulterior sa le foloseasca echipe de liga 2.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează