FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA 1-4

EXCLUSIV GSP / Gabriel Tamaş explică de ce ne-a îngenuncheat Olanda: ”Am alergat, dar fără cap”

Tamaş a avut o prestaţie foarte bună cu Turcia şi una mediocră cu Olanda.
Tamaş a avut o prestaţie foarte bună cu Turcia şi una mediocră cu Olanda.

Articol de - Publicat vineri, 19 octombrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 18 octombrie 2012 21:56

Jucătorul lui WBA spune că mai poate juca fundaş dreapta în continuare la "naţională şi crede că ”tricolorii” pot învinge în Ţara Lalelelor.

După evoluţia extraordinară de la Istanbul, pentru Tamaş a venit prestaţia ştearsă cu batavii pe Naţional Arena. Gabi a ajuns acum în Anglia, a reintrat în programul lui WBA pentru meciul cu Manchester City de sîmbătă. Aşteaptă să-i sosească soţia Ioana şi fetiţa Selena Gabriela (7 luni): prima vizită a copilului în Marea Britanie!

- Gabi, cu ce rămînem: bucuria de la Istanbul sau durerea eşecului cu Olanda?
- Cu 3 puncte din Turcia. Înfrîngerea cu Olanda e nedreaptă. Cum, Doamne iartă-mă!, am luat patru goluri...

- S-a vorbit de ghinion, euforie, neatenţie, oboseală. Ce-a fost?
- La 1-4 n-ai cum să vorbeşti de ghinion, te faci de rîs. Euforie? Poate, dar dacă nu te bucuri după un meci ca la Istanbul, cînd?! Şi oboseala, am alergat mult în Turcia. Nu s-ar fi simţit dacă făceam 1-0 din bara lui Torje. Aşa, după golul tîmpit de 0-1, am luat plumb în picioare. Am alergat, dar fără cap! Pedalam în gol, fără şansă.

"Lens a căzut de parcă îl omorîsem!"

- Ce s-a întîmplat la faza penalty-ului făcut de tine?
- Făcut de mine? Hmm, depinde de arbitru, poate să-l dea sau nu. Scoţianul l-a dat, treaba lui, în Anglia nu se dă la aşa ceva! Da, am pus mîna pe Lens, dar i-am dat drumul, el a căzut de parcă îl omorîsem! La Popa de ce nu s-a dat? A fost mult mai clar!

- Lens a marcat o dată, a scos şi penalty, e chiar atît de bun?
- E bun, dar am întîlnit alţii mai buni. A trecut de mine de atîtea ori încît să-l faceţi mare? Van der Vaart a făcut tot jocul olandezilor, el a fost cheia victoriei.

"N-am fiţe, joc oriunde mi se cere"

- Mai joci fundaş dreapta? Cu Turcia ai fost aclamat, cu Olanda ai fost contestat.
- Accept criticile, dar multe mă lasă rece. Nu mi-e teamă să mai joc în dreapta. Ştii ce? Joc oriunde! Dacă antrenorul îmi cere să mă bag în poartă, asta fac. N-am fiţe, chiar dacă dau randament mai bun în zona centrală.

- Piţurcă spunea că n-a mai văzut jucător ca tine, să joace şi cu întindere. Cum te mai simţi?
- Sînt OK. Nu sînt omul care să se vaite: trebuie să joc, joc! Ai nevoie de mine, joc şi cu asta basta! Fără tam-tam.

- Batem la Budapesta în martie, următorul meci al "naţionalei"?
- Păi, de-asta ne ducem! Putem învinge Ungaria, apoi ne luăm revanşa cu olandezii.

"Ne batem cu "otomanii", ungurii şi olandezii. Chiar pentru locul 1! Ce, Olanda chiar o să bată tot? Pe noi nu ne mai bate la ea acasă!" (Gabriel Tamaş, fundaş West Brom)

"Tamaş m-a enervat doar cînd a dat să iasă de pe teren, crezînd că primeşte al doilea galben. Cum să-ţi recunoşti vina aşa?! Zi şi tu că ai atacat mingea! La penalty nu trebuia să pună mîna pe adversar, măcar să-l lase mai devreme" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

60 de prezenţe are Tamaş la echipa naţională, reuşind să marcheze şi 3 goluri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
sergiu47
sergiu47  •  19 Octombrie 2012, 09:22

Dupa ce Tatarusanu i-a adus la 0-2.baietii nu prea mai aveau ce face.Gigi sa-i dea uniforma si chipiu si sa-l tina in poarta la castel, daca tot nu vrea sa-l dea la pereche cu Tanase pe 125000(euro sau macar lei).

dugme
dugme  •  19 Octombrie 2012, 09:06

NU-I NIMIC NOU LA ROMANI .........SI NU NUMAI LA FOTBAL..........ARE DREPTATE TAMAS

englezu
englezu  •  19 Octombrie 2012, 09:01

Stimate Gaby Tamas, esti un jucator valoros, dar nu prea intelegi ce se intampla pe teren: SA NU TE FACI ANTRENOR, dupa ce pui ghetele in cui ! Deci, olandezii au stiinta jocului: desi nu sunt in mare forma, ne-au invins prin stiinta jocului ! Plasament, siguranta, tehnicitate, experienta ! Noi cand obtinem rezultate mari sunt ori intamplatoare, ori adversarul a prins o zi foarte proasta ( cazul Turciei la Istanbul !). In rest, numai de bine si succes la Budapesta ! Hai Romania !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează