FOTBAL  »  NATIONALA  »  CIPRU

EXCLUSIV Interviu cu unul dintre cei mai promițători fundași români! A fost chemat în premieră la naționala U21! În vară a fost pe lista Astrei: "Ăsta e motivul pentru care am refuzat"

Andrei Radu (stânga cu numărul 16) s-a impus la Aris Limassol, unde este titular incontestabil
Andrei Radu (stânga cu numărul 16) s-a impus la Aris Limassol, unde este titular incontestabil

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2017 22:24

Andrei Radu (20 de ani) a trecut pe la granzii Ligii 1 Steaua și Dinamo, dar și pe la Academica Clinceni și ACS Berceni în Liga a 2-a, însă în vară a ales să plece în Cipru, la Aris Limassol. 

Fundașul de bandă stângă a fost convocat de Daniel Isăilă la naționala U21 pentru turneul de pregătire din Spania din perioada 21-28 martie. Tricolorii vor disputa acolo două jocuri amicale, cu Rusia pe 24 martie și Danemarca trei zile mai târziu.

Andrei Radu se bucură de convocare, chiar dacă recunoaște că nu se aștepta. A oferit un scurt interviu pentru GSP.RO în care povestește cum este în Cipru și de ce a ales să plece din România, deși avea o ofertă de la Astra.

- Felicitări pentru convocare, Andrei! Cum ai primit vestea?
- Mulțumesc! Nu mă așteptam! Adică speram, îmi doream foarte mult, dar nu mă așteptam. Azi am aflat de convocare pentru că la club la noi nu s-a lucrat trei zile. Îți dai seama că sunt foarte bucuros și sper să confirm așteptările domnului Isăilă.

- După un sezon foarte bun la Berceni ai ales să pleci în Cipru, cum este acolo?
- Foarte, foarte bine! Chiar m-am acomodat foarte repede, grupul este foarte OK. Și oamenii din club sunt extraordinari. Colegii m-au primit bine și asta cred că m-a ajutat mult să mă integrez. Formăm un grup frumos, așa cum a fost și la Berceni.

- Înainte de a merge în Cipru aveai o ofertă de la Astra, de ce nu ai mers acolo?
- O să fiu sincer! Astra e o echipă bună, unde de asemenea e un grup frumos. Dar dacă aș fi mers la Giurgiu nu știu ce șanse aș fi avut să joc. Sunt jucători cu experiență și nu cred că aș fi primit prea multe șanse. Eu am nevoie de meciuri acum. OK, m-aș fi pregătit cu o echipă puternică, dar e o diferență uriașă între antrenament și joc oficial. Cred că am ales bine! Deși nici aici nu eram convins că voi juca, însă șansele erau mai mari.

- Ce ai învățat în perioada petrecută în Cipru?
- Am progresat foarte mult! Liga 1 din Cipru e vizibil mai puternică decât a doua ligă românească, unde am jucat la Berceni și Academica. Adversarii sunt puternici, echipele au bani, vin jucători cu experiență din Spania, Serbia și tot așa. Faptul că am jucat aproape toate meciurile m-a ajutat mult. Am crescut enorm în ultimele luni.

2 pase decisive 
are Andrei Radu în cele 19 meciuri oficiale pentru Aris Limassol

- Iei în calcul revenirea în Liga 1?
- Mai am 2 ani de zile contract. N-am să spun niciodată nu unei oferte foarte bune atât pentru club, cât și pentru mine. Acum nu mă gândesc la asta. Sunt fericit aici, m-am acomodat și asta e cel mai important. În vară vom vedea ce va fi. Dacă vine o ofertă bună, o iau în calcul, cum să nu!

44 de meciuri 
a strâns Andrei Radu pentru grupele de juniori ale României de la U14 până la U19, fiind și căpitan de lot 

- Ai jucat în România pentru Steaua și Dinamo, cum a fost?
- E adevărat, însă pentru Steaua am jucat doar la juniori și puțin la echipa a doua. La Dinamo am debutat în Liga a 2-a și în Liga 1. E greu să fac o comparație, pentru că n-am fost la ambele la seniori. La Dinamo a era o atmosferă foarte bună. Și fanii erau minunați, veneau la meciurile de juniori când jucam împotriva Stelei sau a Viitorului. M-am simțit bine peste tot, dar într-adevăr la Dinamo e o atmosferă specială.

- Ce planuri ai pentru viitorul apropiat?
- În primul rând vreau să fiu sănătos, să fiu ferit de accidentări. E cel mai important. Îmi doresc să joc tot mai bine și să rămân mereu în atenția selecționerului. Vreau să pun umărul la calificările României la turneele finale.

150.000 €este cota lui Andrei Radu pe transfermarkt

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (3)
dora
dora  •  15 Martie 2017, 09:15

Asta da mentalitate...s-a dus la un club mai mic de afară ca să joace...nu a procedat precum Hagijr care preferă să facă tușa la Fiorentina, în Italia...într-o perioadă f importantă a carierei în care trebuie să intri pe teren pentru a progresa.

doze
doze  •  15 Martie 2017, 02:57

@vlad Nedelea, il cunosti pe impresarul fotbalistului? intrebare retorica.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  15 Martie 2017, 02:10

...daca pune asta umarul ...e clar ...nu ne calificam ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează