FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

EXCLUSIV // VIDEO Scandal de proporții la FRF » Răzvan Burleanu, chemat de urgență la Secția 9! Reacția președintelui FRF

FOTO: Alin Grigore / GSP.ro +3   FOTO
FOTO: Alin Grigore / GSP.ro

Articol de , , - Publicat vineri, 09 februarie 2018 15:17

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a fost chemat astăzi la Secția 9 de poliție din Capitală ca urmare a unei plângeri penale intentate de patru foști angajați ai FRF, Dumitru Mihalache, fostul director de competiții al FRF, Marin Bucurescu, Alexandru Stici și Marcel Paraschiv. Toți reclamă că au fost destituți abuziv din funcții și nu le-au mai fost plătite restanțele salariale!

Mihalache a fost concediat de Burleanu în iunie 2014 și a intentat o acțiune în  instanță, pierdută ulterior la Tribunal, dar câștigată în cele din urmă la Curtea de Apel în 24 noiembrie 2016. A câștigat dreptul de a primi 22 de salarii din partea FRF, dar a obținut și decizia de a fi repus în aceeași funcție de către Federație. 

Federația trebuia să pună în vigoare în 15 zile hotărârea instanței, dar nu a făcut asta, iar în ianuarie 2017 Mihalache a făcut plângere penală împotriva lui Burleanu pentru infracțiunea de a nu fi făcut acest lucru.

Burleanu a fost chemat abia acum să dea declarații, dar între timp Federația i-a plătit câteva salarii restante  lui Mihalache. În septembrie 2017, Federația a fost executată silit pentru plata tuturor restanțelor salariale către foștii angajați. 

În plus, executorul judecătoresc verifică în prezent actele contabile ale FRF, pentru că Federația ar mai avea de plătit niște diferențe salariale. Acum se stabilesc și dobânzile pe care Federația urmează să le plătească pentru întârzierea plăților respective.

"Am făcut de mult plângerea penală, încă din ianuarie 2017, dar probabil că nu s-a prezentat și abia acum s-a dus. Una este problema cu nerespectarea punerii în vigoare a unei hotărâri judecătorești definitive și alta este acțiunea de acum, în care contabilii și executorii judecătorești calculează dobânzile aferente acelor întârzieri.

Eu vreau prima de calificare pentru EURO 2016, el și-a dat 92.000 de euro primă. Dacă pe mine mă reîncadrau, meritam și eu o primă. În locul meu, au angajat alți patru-cinci oameni care au luat primă. Vreau și eu primă. Nu am cerut o sumă fixă, dar să vedem ce stabilesc executorii judecătorești și experții contabili", a declarat Dumitru Mihalache, fostul director de competiții al FRF.

CE A DECLARAT BURLEANU

"Sunt doi foști angajați care au depus o plângere la adresa FRF pe motiv că n-au primit salariile cerute în instanță. E fals, ei au fost și în concediu. Între timp ei s-au reintegrat, și-au primit toate drepturile. Sunt doar câteva elemente pentru a mi se pune bețe în roate. Am stat două ore aici. În urma acestei întâlniri de astăzi, vom pune la dispoziție informațiile care ni se vor cere", a spus Burleanu la ieșirea de la audieri.

Burleanu, la ieșirea de la audieri

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (16)
itrobert
itrobert  •  09 Februarie 2018, 23:28

Ei... O sa treaca mai des prin sectii de politie si de parchet, stati linistiti, e la incalzire...

zarqa
zarqa  •  09 Februarie 2018, 20:47

Aaahahahaa, ăăhăăhăă !!!! A început hărțuirea ”***” a presedintelui. Peste aproximativ o lună sunt alegerile. Pleacă Burleanu, nu ? Da”cine vine ? Vine Fl. Prunea, ăla cu gura spartă, șla de mereu este frustrat, mereu are oboală pe cineva. El crede că lumea fotbalului, de pe la noi, a uitat că el a fost ***. Și culmea, a fost exact în perioada când el făcea parte din structurile FRF și UEFA. Și a fost mafiotul șef cu știința (cunoștința) Nașului Sandu. C.Penescu și V-le Avram, ce făceau parte din acest grup, au făcut pușcărie. Prunea nu. L-a ”scos” Nașu. Acum este imaculat ???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

merace
merace  •  09 Februarie 2018, 20:26

Cum e aia prima de 92.000 euro pentru munca din teren a altora?! Nu au bani sa finanteze cluburile pentru copii si juniori, dar au bani sa traiasca in mare lux cativa sefi de la FRF?!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează