FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

EXCLUSIV Tensiune la vârf! Ionuț Lupescu ar fi gata să candideze la FRF, dar amână anunțul » Reacția LPF

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 februarie 2018 09:40

Jurnalistul Decebal Rădulescu susține că Ionuț Lupescu, fostul jucător din Generația de Aur, ar fi decis 100% să candideze la alegerile pentru președinția FRF, din 18 aprilie.

Dorit de foarte multă lume din fotbal ca președinte al FRF, Lupescu, șeful Comisiei Tehnice de la UEFA, s-ar fi hotărât să candideze împotriva lui Răzvan Burleanu, actualul președinte al Federație.

"A avut mai multe discuții cu membri afiliați ai Federației și i-a anunțat pe aceștia că o să candideze la alegerile din aprilie. Are tot sprijinul oamenilor din teritoriu și i-a anunțat ferm că își va depune candidatura", conform sursei citate.

Mai mult, Lupescu ar avea parte și de susținerea lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, în proiectul pentru introducerea a 18 echipe în Liga 1.

Pe de altă parte, contactat direct în urmă cu câteva minute, Ionuț Lupescu a continuat să nege că s-ar fi hotărât să candideze. Oficialul UEFA a explicat că încă se gândește și că abia săptămâna viitoare ar urma să anunțe o decizie fermă. 

6 ania fost Ionuț Lupescu director general FRF, în perioada 2005-2011

Reacția LPF

Într-un comunicat de presă, LPF neagă impliecarea lui Gino Iorgulescu și schimbarea formatului Ligii 1.

"Liga Profesionistă de Fotbal a aflat cu surprindere că s-ar fi implicat în susținerea candidaturii domnului Ionuț Lupescu la funcția de președinte al Federației Române de Fotbal.

În articolul semnat de Decebal Rădulescu pe site-ul gsp.ro și intitulat «Tensiune la vârf! Ionuț Lupescu ar fi gata să candideze la FRF, dar amână anunțul», este prezentă și informația cum că «Lupescu ar avea parte și de susținerea lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, în proiectul pentru introducerea a 18 echipe în Liga 1». 

Ne simțim obligați să dezmințim în totalitate această informație. Niciodată președintele LPF, Gino Iorgulescu, nu s-a implicat și nu și-a manifestat vreo susținere față de niciun candidat la respectiva funcție, indiferent de numele vehiculate de mass-media până în prezent, Marcel Pușcaș, Cristian Balaj, Victoraș Iacob etc. Cu atât mai mult, Gino Iorgulescu nu putea să anunțe susținerea lui Ionuț Lupescu, fostul mare jucător neanunțându-și măcar intenția de a candida.

Cât privește «proiectul pentru introducerea a 18 echipe în Liga 1», putem să spunem fără echivoc că nu a existat și nu există nici măcar o discuție în acest sens. Orice schimbare a componenței Ligii 1 Betano poate fi făcută doar cu acordul Adunării Generale a LPF și al titularilor drepturilor TV, în niciun caz lansată în nume propriu de vreun membru al acesteia, și nici de către președintele Gino Iorgulescu, în mod evident. S

chimbările de acest tip nu se pot face până la expirarea actualului contract cu partenerii media, indiferent de ipotezele lansate în presă. 

Președintele LPF, Gino Iorgulescu, regretă că numele său și al Ligii Profesioniste de Fotbal sunt implicate într-o astfel de manieră care trădează lipsă de respect pentru adevăr în spațiul public. E o clară dovadă de amatorism atunci când se inventează informații și vorbe care n-au fost niciodată spuse. Când va fi cazul, și dacă va fi, președintele Gino Iorgulescu își va prezenta în mod public poziția față de alegerile de la FRF"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
toni_fcsb
toni_fcsb  •  08 Februarie 2018, 22:31

18 echipe in Liga 1? Cine adopta asa ceva trebuie sa fie FOARTE FOARTE ratat! Au scos sistemul de licentiere, dar chiar si asa e o saracie lucie in tot fotbalul, nu doar in cel din prima liga. Echipele promoveaza doar pentru a lua cascavalul dat de televiziuni. 12 echipe ar fi mai mult decat de ajuns in prima liga, si ratatii astia vor sa readuca sistemul cu 18 echipe? Pfff, poporul asta chiar isi merita soarta. PSD-ismul, in sens peiorativ, a acaparat intreaga tara!

ray51
ray51  •  08 Februarie 2018, 08:30

Decebale, de ce derutezi ascultatorii, cititorii? Ce interes ai? *** de treaba si tu te manjesti cu miere din prisaca altora???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

335826580260663
Francisc Bakos  •  08 Februarie 2018, 03:24

ar fi foarte normal pentru fodbalul romanesc sa candideze pentru ca sti cei viata de fotbalist in comparatie ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează