FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV UPDATE Dan Petrescu rămâne la CFR Cluj » Varianta venirii la națională a picat în mod oficial: "Toți ne-am opus plecării lui"

FOTO: Ionuț Tabultoc / Gazeta Sporturilor
FOTO: Ionuț Tabultoc / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 14 septembrie 2017 18:59

Vehiculată intens în ultima perioadă, varianta venirii lui Dan Petrescu pe banca naționalei a căzut în mod oficial. 

update 19:38

Iuliu Mureșan, președintele celor de la CFR Cluj, a confirmat la rândul său că Dan Petrescu a refuzat oferta naționalei și își va continua munca la echipa din "Gruia". 

"Exista o soluție să antreneze în paralel și echipa națională și echipa noastră. Ne-am decis că rămâne doar la noi și sper ca echipa națională să găsească antrenorul potrivit.

El a început la noi o muncă foarte bună, suntem lideri, la patru puncte de locul doi, iar pentru noi ar fi fost foarte greu să găsim acum un alt antrenor. Echipa fusese concepută de el, mulți jucători care au venit fuseseră ceruți de el.

Toți ne-am opus plecării lui Petrescu la națională. Am fost pe aceeași idee, rămânerea lui la CFR Cluj.

Naționala, în general, nu se refuză, iar eu îl apreciez pentru că ne-a ales pe noi. Sunt convins că ar fi vrut la națională, dar nu s-au potrivit momentele: au fost momente când nu a fost nevoie de el deși era liber, iar acum a fost căutat și nu s-a putut", a declarat Iuliu Mureșan, la TV Digi Sport.

update 19:24

CFR a emis comunicatul așteptat, în care a confirmat faptul că Dan Petrescu nu va pleca la prima reprezentativă.

"Clubul CFR 1907 Cluj dorește să mulțumească Federației Române de Fotbal pentru interesul manifestat în ceea ce privește numirea antrenorului nostru în funcția de selecționer, însă Dan Petrescu va rămâne în continuare în Gruia pentru a-și continua munca începută în urmă cu trei luni.

Apreciem profesionalismul de care FRF a dat dovadă în purtarea acestor negocieri și pentru faptul că a cerut acordul clubului nostru înainte de a discuta cu Dan Petrescu. Acest interes confirmă încă o dată, dacă mai era cazul, faptul că Dan Petrescu este unul dintre cei mai buni antrenori români.

Deși tehnicianul CFR-ului a anunțat public că ar dori să preia acest post, clubul nostru și antrenorul Dan Petrescu au decis să continue acest proiect început împreună, astfel că SuperDan va rămâne alături de toată suflarea „alb-vișinie” până la finalul contractului și va încerca să readucă CFR-ul acolo unde îi este locul, în elita fotbalului european. Ne bucurăm pentru această decizie și sperăm ca echipa națională a României să găsească un antrenor la fel de bun ca Dan Petrescu.

Dorim să precizăm faptul că Mister a ales să continue în Gruia convins de proiectul început împreună, pentru grupul de jucători construit la CFR, care a demonstrat în primele etape că formează deja o familie, și nu în ultimul rând pentru suporterii “vișinii”. Menționăm că nu s-a discutat în niciun moment al acestor negocieri de partea financiară între clubul CFR și Federația Română de Fotbal, dar nici între Federația Română de Fotbal și Dan Petrescu.

Ne dorim ca în viitorul apropiat atât echipa CFR 1907 Cluj, cât și Naționala României să își îndeplinească obiectivele propuse!

Mulțumim, Dan Petrescu! Mulțumim, FRF!", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al "feroviarilor". 

Sursele Gazetei susțin că CFR urmează să emită un comunicat în care să mulțumească Federației pentru profesionalism, dar în urma negocierilor dintre cele două părți s-a stabilit ca "Bursucul" să rămână în "Gruia".

Favorit pentru preluarea naționalei rămâne acum Cosmin Contra, însă o decizie finală urmează să fie anunțată în următoarea ședință a Comitetului Executiv al FRF, care va avea loc vinerea viitoare.

Citește și: E oficial! Christoph Daum nu mai este selecționerul României » Anunțul de ultimă oră al FRF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
811730288915362
Constantin Luca  •  15 Septembrie 2017, 12:42

RAMAI LA LA CLUJ CU ZAMFIR,CU FINUL LUI MARINESCU,CU MURESAN,CU ARBITRII PRO CLUJ,CA DE RAU DE BINE BENEFICIEZI APROAPE LA FIECARE MECI DE 11M,AVETI ACOLO O GASCA BINE ORGANIZATA.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  14 Septembrie 2017, 21:42
Postat de ando89 pe 14 Septembrie 2017, 20:51

Acum vom vedea cu adevărat dacă federația are vreun cuvânt de spus în stabilirea viitoarei campioane. Doar logic ar fi să se răzbune, nu? Dacă totuși CFR va câștiga titlul, atunci adepții teoriilor conspirației ar trebui să-și închidă singuri conturile:))

Bucuresteanul care e seful sefilor in Cluj si a carui tactica promoveaza anti spectacolul nu va mai avea parte de arbitraje favorabile cum a avut pina acum !

ando89
ando89  •  14 Septembrie 2017, 20:51

Acum vom vedea cu adevărat dacă federația are vreun cuvânt de spus în stabilirea viitoarei campioane. Doar logic ar fi să se răzbune, nu? Dacă totuși CFR va câștiga titlul, atunci adepții teoriilor conspirației ar trebui să-și închidă singuri conturile:))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează