FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - DANEMARCA, DE LA ORA 20:30, ÎN DIRECT PE PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO.

Faţa nevăzută a unui meci cu Danemarca: "Steaua şi Dinamo s-ar fi desfiinţat dacă nu cîştigam"

Articol de GSP - Publicat marti, 18 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 18 noiembrie 2014 20:24

Fostul mare antrenor Emeric Ienei a declarat că în perioada comunistă, mai exact în 1989, a primit ameninţări din partea lui Nicolae Ceauşescu. Fostul lider comunist i-a spus că urmează să desfiinţeze echipele Steaua şi Dinamo dacă România nu învingea Danemarca în preliminariile pentru Cupa Mondială din 1990.

"În minutul 6, gol pentru ei (n.r. - Danemarca), 1-0, vă daţi seama ce stare psihică am avut eu pe bancă în acele momente. Mi-a căzut cerul în cap. Mai târziu aveam să aflu că Ceauşescu, deranjat foarte tare de înfrîngerea de la Copenhaga, dăduse ordin ca dacă nu cîştigam meciul acela să se desfiinţeze cluburile care au dat jucători la echipa naţională.

Majoritatea erau de la Steaua şi de la Dinamo. Vă închipuiţi ce-ar fi însemnat asta! Lucrurile aveau să se aşeze apoi. Balint a înscris de două ori, Sabău - o dată şi România se califica astfel, de pe primul loc în grupă, după 20 de ani, la un Campionat Mondial.

A fost bucurie mare în tabăra noastră, seara am sărbătorit la clubul Melody la invitaţia lui Valentin Ceauşescu. Nu mai reţin exact, parcă ne-au dublat primele de joc, iar clubul Steaua a premiat jucătorii cu câte un aparat video. Eu am fost nevoit să citesc în faţa camerelor de luat vederi un text prin care dedicam victoria Congresului al XIV-lea al PCR, aşa erau ordinele. Nu mi-a făcut plăcere, dar nu am avut încotro", a spus Ienei pentru Ring.

Partida amicală dintre România şi Danemarca va avea loc astăzi, de la ora 20:30, în direct pe Pro tv şi liveTEXT pe GSP.RO.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
bamse1901
bamse1901  •  19 Noiembrie 2014, 16:41
Postat de valiza.epo pe 18 Noiembrie 2014, 20:32

A fost cel mai cumparat arbitru din istoria Nationalei!! Asa ceva - un asemenea arbitraj pro-gazde - nu s-a vazut nici in Bangladesh!!! Danezii au fost macelariti de arbitru mai ceva ca turcii la Podul Inalt!!!

imi aduc AMINYE DESI ERAM DESTUL DE MIC. DAR IMPRESIA MI-A FOST CA DUPA MECIUL DE LA cOPENHAGA UNDE NU AM MISCAT SI 1-0 PT DANEZI IN MIN. 5 SAU 6 NU CREDEAM SA AVEM NICIO SANSA, DAR GOLURILE NOASTRE AU FOST CHIAR CHINUITE IN URMA A2-3-4 SUTURI SCOASE DE PETER

bamse1901
bamse1901  •  19 Noiembrie 2014, 16:37

cred ca facea un lucru bun

xhthu
xhthu  •  18 Noiembrie 2014, 22:20

n-ar fi exclus la ce batai ieseau intre suporteri in anii aia, cu tot cu bataia luata de fotbalistii dinamovisti de la suporterii stelisti prin 80 si ceva :D . dar uite ca nu le-a desfiintat si asa unii s-au ales cu performante ,altii cu bare frumoase .sau ghete de aur

Vezi toate comentariile (19)
Comentează