FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA, 15 NOIEMBRIE, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Fatai, arma-şoc! » Surpriza lui Piţi: l-ar chema pentru baraj pe nigerian, actele pentru naturalizare sînt depuse

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 octombrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 22 octombrie 2013 22:51

Digi Sport a anunţat ieri că FRF a demarat demersurile spre a obţine dreptul de joc pentru "naţională" al lui Fatai, jucător împrumutat de Astra la FC Bruges. Dosarul atacantului născut în Nigeria se poate rezolva şi în 48 de ore, dacă există un aviz special favorabil din partea ministrului justiţiei!


Cu mai bine de trei săptămîni înaintea turului cu Grecia, "naţionala" lui Piţurcă e deja în fierbere. Şi ar putea lua o decizie în premieră: primul jucător naturalizat sub "tricolor"! Este vorba de Kehinde Fatai, atacant născut în Nigeria şi împrumutat de Astra în Belgia. Africanul a sosit în România de şase ani, însă n-are nevoie de 8 ani pentru a îndeplini condiţiile de bază. E căsătorit cu o româncă, fiica unui fost arbitru ploieştean!

"Niculae a vorbit cu Sandu"
Conform DigiSport, FRF a trimis deja cererea de naturalizare în regim de urgenţă către Ministerul Justiţiei. Totul pentru ca atacantul să poată reprezenta România la meciul cu Nigeria! În mod normal, procedura poate dura 2-3 săptămîni, dar cu un aviz special favorabil din partea ministrului de resort, situaţia poate fi reglată şi în 48 de ore!

"Sînt gata să joc la orice oră pentru România. E ţara în care m-am stabilit, vreau să joc pentru «naţională». Ştiu că domnul Ioan Niculae, patronul Astrei, a vorbit cu Mircea Sandu", a afirmat vîrful pentru Digi.

"Rival" pentru Marica ori Stancu
Fatai ar putea fi convocat în vederea barajului pentru a cimenta un atac românesc cu puţine soluţii. Dacă va fi folosit drept vîrf împins, Kehinde ar fi varianta de rezervă pentru Marica şi o alternativă la Keşeru. Cel poreclit "Kenny" poate juca şi în spatele vîrfului, unde i-ar putea lua faţa lui Bogdan Stancu.

3 meciuri şi un gol are Fatai la "naţionala" U20 a Nigeriei

121 de partide a jucat Fatai în L1, pentru Farul şi Astra: a marcat 34 de goluri

Bornele lui Fatai
- 2007: Adus în România de către Ion Marin şi Mugurel Cornăţeanu alături de alţi trei nigerieni (Uche, Mansur, Henry), joacă la Farul
- 2010: Se transferă la Astra Giurgiu, unde explodează şi debutează în cupele europene
- 2013: E împrumutat la FC Bruges: marchează la debut, 4-0 cu Anderlecht

Ce alţi fotbalişti am mai vrut să naturalizăm
Fotbalist Ţară natală
Emmanuel Culio Argentina
Eric de Oliveira Brazilia
Ricardo Cadu Portugalia
Carlos Cesinha Brazilia
Jose Semedo Portugalia
Cleidimar Didi Brazilia


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
sharky_04
sharky_04  •  23 Octombrie 2013, 19:36
Postat de radu.de.la.faru pe 23 Octombrie 2013, 11:03

...si e "constantean", la FARUL a debutat FATAI cu alti doi conationali de al lui !!!

Henri Chinoso Dumnezeu sa-l ierte Abdul Mansur Kehinde Fatai

soextragpe
soextragpe  •  23 Octombrie 2013, 17:30

Eric si Fatai merita nationala Ro. Daca vor, normal.

adrimic
adrimic  •  23 Octombrie 2013, 15:25
Postat de masim pe 23 Octombrie 2013, 10:53

dupa cum vad judecam cu dorsalul ce sa faca Fatai in nationala ? daca ar fi fost un super jucator intelegeam, dar e unul mediu avem destui de felul lui Fatai dar nu sunt in vederile lui Pisurca el are numai favoriti (de tip Stancu) sau poate o sa fie bagat si asta la favoriti prostia cea mai mare e ca Fatai nu o sa mai poata juca pt tara lui natala daca apuca sa joace la noi si la noi nu cred ca are viitor

Fatai este peste Stancu la toate capitolele.. ca piturca, Mesia fotbalului romanesc nu l-ar baga in teren, este cu totul altceva! La fel cum cineva mai jos sugera acelasi lucru si pentru Eric, care totusi este un mislocas tehnic ofensiv cu un joc de pasa foarte bun, lucru care lipseste cu desavarsire la nationala.. nici o sansa in fata lui piti.. Selectia la nationala nu se face pe forma sau calitatea jucatorului..

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close