FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU, DUMINICĂ, 21:45, TVR1 ȘI GSP.RO

Filip sus, Bicfalvi jos » Gazeta a aflat ce jucători dau cel mai bun randament la antrenamente și care sunt cei mai slabi

Găman (stânga) a înregistrat parametri fizici superiori codașilor Bicflavi și Dr. Grigore +3   FOTO
Găman (stânga) a înregistrat parametri fizici superiori codașilor Bicflavi și Dr. Grigore

Articol de , - Publicat miercuri, 31 august 2016 00:00

Naționala e înconjurată de tehnologie menită să-l ajute pe selecționer. La parametrii fizici captați după primul sfert de oră al antrenamentului, Steliano, Răzvan Marin și Găman erau cei mai puternici.

În primele zile de mandat ale lui Christoph Daum, prima reprezentativă e înconjurată de tehnologie. Pe marginea terenului, oameni din staff-ul neamțului lucrează pentru a obține și a capta date care să-l ajute pe selecționer în evaluarea jucătorilor și în stabilirea formației pentru debutul cu Muntenegru.

Macara pentru tactică

Videoanaliștii Marcel Daum și Marius Francisc se învârt în timpul ședințelor de pregătire în jurul unei macarale în vârful căreia, la circa 30 de metri înălțime, se află o cameră video menită să surprindă întreg spațiul de antrenament.

Pe selecționer îl interesează, printre altele, să observe comportamentul tactic integrat al jucătorilor la exercițiile specifice, astfel încât să-i poată corecta pe jucători în funcție de erorile surprinse pe imagini.

Andone, Grigore și Bicfalvi în coada listei

De asemenea, doi operatori de la firma "Polar" monitorizează printr-o aplicație parametrii fizici ai jucătorilor de-a lungul întregului antrenament. Sunt cifre legate de ritmul cardiac, de distanța parcursă, viteză, numărul de sprinturi, zonele de teren acoperite cu predilecție, caloriile consumate, toate oferindu-i selecționerului un tablou complet asupra profilului fotbalistului.

De fapt, este vorba despre o aplicație care combină un modul GPS și o tehnologie de monitorizare emoțională și cardiacă, prin care se oferă în timp real coordonatele de pe durata antrenamentului.

Bunăoară, fotoreporterul Gazetei, Raed Krishan, a surprins la ședința de pregătire de ieri cadrul cu datele jucătorilor în minutul 15 al antrenamentului, după încălzire și primele secvențe de lucru cu mingea.

La momentul respectiv, cei mai buni parametri de implicare îi aveau Filip (57%), Răzvan Marin (57%) și Găman (54%), în timp ce la polul opus se aflau Andone (43%), Dr. Grigore (41%) și Bicfalvi (40%) . "Raportul s-a păstrat și la finalul antrenamentului", au explicat surse de la lot.

"S-au comportat neprofesionist"

Comentând plecarea lui Nicuşor Stanciu din cantonamentul echipei naţionale, pentru parafarea transferului la Anderlecht, Christoph Daum a izbucnit: "Am făcut acest lucru pentru Stanciu, nu pentru altcineva. Sunt fericit pentru fotbalist, însă sunt supărat pe Anderlecht. S-au comportat total neprofesionist! Steaua s-a comportat corect. Dar când e la echipa naţională, e jucătorul meu şi cei de la Anderlecht ar fi trebuit să înţeleagă".

INBOX

  • Accidentat, Alin Toșca a părăsit cantonamentul naționalei, în locul său fiind convocat craioveanul Bogdan Vătăjelu.
  • Ieri, Claudiu Keşeru şi Florin Andone au ieşit mai devreme din antrenamentul de dimineaţă. Cei doi acuză probleme, primul la genunchi, celălalt la coapsă. "Nu am vrut să-i forţăm, dar nu se pune problema să nu mai facă parte din lot", a spus Daum. Aseară, ei s-au pregătit separat.
  • Daum: "Nu e aşa important cum va fi gazonul la Cluj, ci cât de implicaţi vom fi, cum vom lupta noi. Degeaba ai cel mai bun gazon dacă echipa nu funcţionează".
  • Partida cu Muntenegru va fi arbitrată de o brigadă din Anglia. La centru a fost desemnat Anthony Taylor, 37 de ani, purtător al ecusonului FIFA din anul 2013, care va fi ajutat tuşe de Stuart Burt și Stephen Child. Al patrulea oficial va fi Andre Marriner.
  • Florin Andone: "Domnul Daum mi-a lăsat o impresie foarte plăcută. E interesat de noi, vrea să ne ajute cu absolut totul. Este foarte serios, ambițios și are o mentalitate de învingător pe care sunt convins că o să ne-o transmită și nouă".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
onduku
onduku  •  31 August 2016, 15:24

Asta-i bagata din burta ca aia joaca in Golf iar Bicfalvi a jucat in China. Pai Grigore a fost cel mai bun la Euro, m-a impresionat. Si o zic ca stelist. Altfel, Bicfalvi poate fi cu pregatirea la pamant avand ceva probleme si la Dinamo cum probabil are si in Rusia. Dar Bicfalvi cand a fost pregatit bine fizic, a fost foarte bun. Deci lasati-ma cu aia, ca nu cred asa ceva.

submarina
submarina  •  31 August 2016, 13:14

Pe neamt nu-l pacalesti chiar atat de usor, la viata lui el a vazut fotbalisti de tot felul, de cei care impreioneaza la antrenamente, dar nu dau randament in meciurile oficiale si invers. Sunt absolut convins (cel putin asa cred ca va fi) ca sub comanda lui Daum, pe teren la ora meciului, in functie de adversar, vor iesi cu adevarat cei mai bine pregatiti fotbalisti, fizic, tactic si psihologic.

polistul68
polistul68  •  31 August 2016, 12:15
Postat de ralffy_mr pe 31 August 2016, 10:59

Degeaba ne prezentati domnule jurnalist niste procente daca nu le puteti explica sau analiza. 50% poate fi foarte bun sau foarte rau. La fel 40% poate fi decent sau peste medie. LA FEL aceste procente pot avea semnificatie diferita in functie de pozitia de pe teren... va rog fiti jurnalisti, adica obiectivi si nu va mai dati cu parerea cine e bun si cine nu! CapisCI???

DAR TU, CHIAR CA CREZI CA ACEL JURNALIST, STIE CE INSEMNA ? A PRIMIT SI EL O INFORMATIE DE LA VRE-UN OM DE PAZA....

Vezi toate comentariile (8)
Comentează