FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONAL ARENA

Firma care întreţine gazonul de pe Naţional Arena nu mai garantează pentru calitatea suprafeţei de joc la finala Europa League din 2012: "Luaţi-vă instalaţie artificială!"

Articol de , - Publicat joi, 10 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 09 noiembrie 2011 21:30

Stadionul va fi închis în martie pentru schimbarea suprafeţei de joc. Specialiştii angajaţi pentru a îngriji iarba avertizează Primăria că, fără aparatul de iluminare artificială a gazonului şi cu un ritm infernal de jocuri, e iminent riscul unui dezastru la finala EL


Gazonul de pe Naţional Arena e suprautilizat, iar temperaturile scăzute şi durata redusă a luminii naturale din perioada următoare vor duce la o rezistenţă şi mai scăzută a lui la jocuri. Sînt precizările firmei care întreţine iarba de pe noul stadion al Capitalei, într-un raport înaintat către Primărie şi publicat ieri pe site-ul FRF.

Plus 500.000 de euro
Iar concluzia, în perspectiva finalei Europa League din mai 2012, e fermă: "Subliniem şi de această dată achiziţionarea urgentă a instalaţiei de iluminat artificial pentru a menţine vegetaţia gazonului în condiţii bune". Un astfel de aparat costă în jur de 500.000 de euro, numai că Primăria nu l-a cumpărat, fiindcă a omis să-l treacă în buget!

Suprafaţa de joc e exact subiectul care a dat bătăi de cap şi reprezentanţilor UEFA, prezenţi la începutul acestei săptămîni la reuniunea Comitetului Local de Organizare a finalei EL, prezidat de Dumitru Mihalache, şeful sectorului de competiţii la FRF. "Au spus că e prima dată cînd discută despre un stadion european solicitat în acest hal, ca la Bucureşti. Şi sînt extrem de îngrijoraţi despre ce se va întîmpla la partida din mai 2012", a mărturisit un oficial aflat la discuţii. De la inaugurarea cu Franţa, de pe 6 septembrie, pe Naţional Arena s-au desfăşurat 16 acţiuni: 9 meciuri, plus 7 antrenamente, adică o medie de aproape două evenimente pe săptămînă.

"Doar meciuri de cupe europene"
Va fi însă închis stadionul, din motive de protecţie, după "amicalul" România - Uruguay, de pe 29 februarie? Asta e acum recomandarea firmei care întreţine suprafaţa verde: din cauza "evoluţiei negative a gazonului", sugerează ca, în primăvară, să se mai joace acolo doar partidele obligatorii de Champions League sau Europa League ale echipelor româneşti, dacă vor ajunge în acea fază a competiţiei! "Oricum, în martie se va schimba gazonul şi nu se va putea programa nici un eveniment acolo", spun reprezentanţi ai Primăriei.


La Dublin s-a jucat cu 18 zile înainte de finală
Stadionul "Aviva" din Dublin a găzduit ultimul eveniment cu 18 zile înainte de finala Europa League găzduită în mai 2011. A fost vorba despre un meci de rugby, Leinster - Toulouse în Heineken Cup, cu 50.000 de oameni în tribune. Iar în cele două luni anterioare ultimului act din EL pe arenă s-au desfăşurat 6 evenimente: partide de fotbal şi rugby.


7 e numărul minim de evenimente care ar trebui să fie găzduite de Naţional Arena de la 1 martie pînă la finala EL: 6 meciuri ale Stelei în L1, plus încă o eventuală partidă în "32"-imile Europa League

"Pe suprafaţa de joc s-a desfăşurat un număr de ore de joc şi de antrenament care a depăşit cu mult durata recomandată, ceea ce a dus la o degradare avansată a gazonului"
pasaj din raportul firmei care întreţine gazonul de pe Naţional Arena

"Săptămîna asta vin aparatele pentru gazon. Am convenit cu Primăria să plătim noi chiria pentru ele, urmînd să ne scadă din chiria de 20.000 de euro pentru stadion. La anul, Primăria le cumpără la preţul rămas"
Gigi Becali, finanţator Steaua

"Acest gazon de pe Naţional Arena se rupe în maximum trei luni la ritmul de utilizare de acolo. Soluţia cea mai bună ar fi să ia un gazon fără strat de pămînt, dar acela are nevoie de circa o lună şi jumătate pentru a prinde rădăcină"
Ştefan Abramovici, patron firmă de montaj gazon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
blu25
blu25  •  10 Noiembrie 2011, 10:31

DECAT SA NE FACEM IAR DE RAS LA FINALA E.L. MAI BINE PUNEM INSTALATIA AIA !!!!!!!!

je__
je__  •  10 Noiembrie 2011, 08:42

Fiind stadion national, ar trebui sa se dispute meciurile nationalei de fotbal, rugby, oina, etc, cel mult si partidele din cupele europene ale echipelor romanesti si evident, finalele acestor competitii. Este absolut aberant sa lasi sa joace partide de campionat intern, unde chiar si echipele cu cei mai multi suporteri, abia aduna 10-15.000 de spectatori. O cheltuiala inutila, tango degeaba!

sica2ro200
sica2ro200  •  10 Noiembrie 2011, 06:08

asa a zis mircika?....ne da oare voie FIFA SI UEFA???...doamna UEFA pot sa ma duc si eu la toaleta???!!!....sunt eu mircica elevul din banca 2 de la geam....NU mircica eu te las dar doamna inspectoare FIFA nu...asa ca fa pe tine si c### si p#### ca s-asa puti

Vezi toate comentariile (5)
Comentează