FOTBAL  »  NATIONALA  »  MAI MULTĂ MODESTIE

Florin Răducioiu: "Prea sînt toţi Zidane!"

Articol de - Publicat sambata, 09 februarie 2008 00:00

Florin Răducioiu crede că jucătorii "naţionalei" ar trebui să abandoneze pe teren aerele de supervedete şi să devină slujitorii sclipitorului Mutu. Florin Răducioiu a vorbit tăios despre eşecul României de la Tel Aviv. Nu i-a cruţat deloc pe "tricolori", dar a punctat că e de fiecare dată mai critic tocmai pentru că nu poate rămîne impasibil la traseul reprezentativei.


- Florine, "naţionala" a început cu stîngul anul 2008. Crezi că sînt motive de alarmă pentru Euro?

- Nu chiar de alarmă, pentru că mai sînt destule luni pînă la turneul final, dar nu e plăcut deloc să ştii că te-a bătut Israelul. Nu e o echipă de top, şi faptul că ai pierdut la Tel Aviv te îngrijorează un pic. Bine, Piţi va şti să culeagă ce trebuie din eşecul ăsta, însă o asemenea înfrîngere nu cade bine nimănui. Pe vremuri, ne distram cu Israelul şi acum ieşim de pe teren cu capul în pămînt.

"Linişte şi muncă"

- Timpul începe să confirme constatarea ta că, în afara lui Mutu, Chivu şi Lobonţ, pe care i-ai numit oameni de clasă mondială, restul se includ la capitolul "şi alţii"!
- Lumea a sărit pe mine cînd am zis treaba asta, dar n-am făcut-o cu suflet rău. A fost o concluzie de bun-simţ, pe care probabil că nu toţi se încumetă s-o spună deschis. N-am declarat-o cu gîndul de a critica, ci am expus o realitate. Vezi, la noi fiecare jucător vrea să fie Zidane sau Hagi! Nu se poate! Ieşim la liman numai dacă înţelegem că echipa trebuie să se pună în slujba lui Mutu, să-l ajute pas cu pas. Şi mă mai întorc şi la declaraţiile alea pompoase că tragem la titlul european! S-o lase mai moale! Nu zic că nu e bine să visezi la asta, dar ţine-o pentru tine! La Mondialele din '94 am fost la un pas de semifinale, dar nu-mi amintesc să fi făcut tam-tam în presă. Cuvîntul de ordine să fie "linişte şi osul la muncă!".

"Petre, calmează-te!"

- E de condamnat gestul lui Ovidiu Petre de la Tel Aviv?
- Dacă faci asta la un turneu final, i-ai curăţat pe toţi şi nimeni nu te va ierta! Îi transmit doar atît: calmează-te, băiatule! Nu se poate să ai o asemenea ieşire, care devine fatală pentru echipă. Fiecare detaliu contează la un European, iar cînd ai în faţă Italia, Franţa sau Olanda, e sinucidere să rămîi în inferioritate cu un asemenea adversar.

«Naţionala» a dezamăgit în meciul cu Israel. Toată lumea aştepta o evoluţie ca în preliminarii. Dar băieţii au timp să-şi revină. Sînt capabili de un fotbal mai bun"
Miodrag Belodedici

40 este numărul selecţiilor lui Florin Răducioiu în echipa naţională, pentru care a înscris 21 de goluri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (98)
 •  20 Februarie 2008, 12:08

are dreptate ce spune raducioiu, putin respect pt cel care a facut multe pt ROMANIA. chiar daca a avut o perioada scurta ca jucator a fost unul dintre cei mai buni atacanti ai ROMANIEI.

 •  10 Februarie 2008, 02:11

Echipa ideala la Euro: ----Mitea-Marica-Costea ------A.Mutu-Cristea ----------Radoi(c) --Rat-Chivu-Tamas-Ogararu ----------Lobont SUPERECHIPA!! batem tot.

 •  10 Februarie 2008, 00:10

=))=))STELISTI PROSTI=))=))ATI JUCAT SI VATI FACUT DE RAS=))=))VATI DAT AUTOGOLURI=))=))RA-DU-DIO-IU

Vezi toate comentariile (98)
Comentează
Close