FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Foștii internaționali au analizat prestațiile lui Florin Andone și au dat verdictul: "Îi lipsește încrederea"

foto: Cristi Preda, GSP
foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2017 09:00

Florin Răducioiu, Ionel Ganea și Ciprian Marica încearcă să găsească explicațiile pentru campania dezastruoasă a lui Florin Andone, cel mai folosit atacant în drumul ratat spre CM 2018: zero goluri în 500 de minute.

La Copenhaga, România a încheiat una dintre cele mai slabe campanii postrevoluționare, cu un dezastru ofensiv pe CV. "Tricolorii" au izbutit doar 12 goluri, jumătate înscrise în poarta Armeniei!, iar Florin Andone, alături de capriciosul Stanciu, a devenit marele semn de întrebare al preliminariilor abia terminate. A strâns fix 500 de minute în 8 partide, de 6 ori a fost titular, dar n-a marcat niciodată. Per total, are un singur gol la lot în 19 selecții!

7 meciuria adunat Florin Andone în tricoul lui Deportivo în actualul sezon din Spania: a marcat 2 goluri în 445 de minute jucate în La Liga

Ce se întâmplă cu Andone? Cu ce ia ochii și de ce nu marchează? Trei dintre atacanții importanți din istoria naționalei încearcă să găsească răspunsurile.

Florin Răducioiu: "Are nevoie de spații, primește mingea cu spatele la poartă"

"În primul rând, mi se pare că nu e poziția lui corectă de vârf împins. L-am văzut de multe ori recepționând mingea cu spatele la poartă, în marcaj, nu are capacitatea tehnică de a intra în combinații pe zone mici. E mai degrabă om de contraatac. El trebuie să primească balonul cu fața la poartă, între stoper și fundașul lateral. În plus, mi se pare necopt psihologic. Descurajat! Așteptările devin tot mai mari și probabil că-l apasă inclusiv faptul că nu izbutește nici măcar să-și creeze ocazii. Sunt atent și respectuos în analizele jucătorilor naționalei, dar, din păcate, Andone n-a izbutit până acum să-și pună cu adevărat în valoare calitățile pe care le are, dar nu din vina lui".

Ciprian Marica: "Nu stă în gura porții"

"E tipul de jucător căruia un antrenor nu prea are ce să-i reproșeze. Aleargă, muncește, își dă viața pe teren, are caracter și spirit de sacrificiu. Din păcate însă, o face fără realizări pentru echipa națională. Îi lipsește golul! Nu stă în gura porții, își irosește energia în dueluri și demarcări laterale. Te fură jocul! Dacă, în timp, va fi integrat într-un sistem clar, cu niște trasee de joc, lucrurile s-ar putea schimba. Sunt convins că noul selecționer va umbla la aceste chestiuni, dar, deocamdată, în două meciuri a putut doar să schimbe un pic la capitolul atitudine și agresivitate. Nu traversează nici o perioadă foarte bună ca formă sportivă, nu prea e ajutat nici de colegi, așa încât era greu să găsească golul".

Ionel Ganea: "Îi lipsește încrederea în forțele proprii"

"Mi se pare că e depășit de presiunea foarte mare de la națională. Nu izbutește să treacă peste această barieră psihologică și, probabil, îi lipsește deja și încrederea în forțele proprii atunci când vine la lot. Contra l-ar putea debloca oferindu-i, de exemplu, șansa de a marca dintr-un penalty. Are nevoie de un gol, de o descătușare, pentru a se elibera de perioada asta critică". 

Dumitrescu: "Singurul care ar putea face diferența"

După remiza de la Copenhaga, Ilie Dumitrescu a vorbit și el la DigiSport despre situația confuză a lui Florin Andone: "Cred că e o problemă să fii desemnat jucătorul lunii în Spania, într-un campionat cu Messi, Ronaldo sau Griezmann, iar la națională să nu faci diferența. Mă așteptam să fie un jucător decisiv, cum se întâmplă la Deportivo. E cam singurul care ar putea-o face. Budescu a câștigat meciurile cu Faroe și Kazahstan, dar Andone...e nevoie să devină decisiv la alt nivel".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
mosvasile
mosvasile  •  10 Octombrie 2017, 14:36

Ca nu primeste pase de la mijlocasi la nationala este clar (de unde nu-i,nici Dumnezeu nu cere...).Dar se poate observa ca nici la echipa de club nu primeste pase de la coechipierii spanioli.Cat juca turcul Emre Ciolak,primea pase si dadea multe goluri.Acum,Ciolac a fost trecut pe banca de antrenorul Pepe Mel, iar Andone se resimte!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  10 Octombrie 2017, 13:07

are nevoie sa-i dea cineva niste pase bune...de asta are nevoie Andone.

haideusicfr
haideusicfr  •  10 Octombrie 2017, 11:14

Poate n-a avut lansatorii de meserie ,gen Deac sau Hoban. Sau poate nu are valoarea unuia ca Urko Vera sau Balde. Primul vine din liga a 2-a spaniola ,echipa sa retrogradand in a treia. Se demarca ,sare la cap ,are si statura ,e percutant. Al doilea a jucat la Athletico ,apoi in liga 1 franceza a marcat in poarta lui Real. Cum spun un joc simplu ,se demarca drept spre poarta ,primesc pasa de la cei amintiti si marcheaza. Poate Tucudean sa fie mai nimerit la Nationala.Anul trecut ,Bud juca excelent .Miriuta l-a sos din forma. Jucam de atat timp cu cei trei atacanti si nimica.Nu cred ca Stanciu , Chipciu ,obisnuiti cu stilul egoist de la Steaua sa -i poata ajuta. Sau fundasi laterali ofensivi gen Camora ,tehnici ,cu centrari impecabile... unde a fost Ganea asta .Sau de unde a aparut ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează