FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA

FOTO Bănia fierbinte » Naționala a revenit după o pauză de 14 ani la Craiova: detalii de atmosferă de pe noul "Oblemenco"

Foto: Raed Krishan +8   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 27 martie 2018 22:13

La doar câteva ore după ce fostul internaţional Nicolae Tilihoi, decedat duminică, a făcut ultimul drum, trecând pentru câteva minute şi pe noul "Ion Oblemenco", Craiova şi-a şters lacrimile şi s-a pregătit să reprimească echipa naţională a României.

După o pauză de 14 ani, dar pe spectaculoasa nouă arenă, pentru o revanşă veche de 24 de ani, acea eliminare la penaltyuri a Generaţiei de Aur din "sferturile" Mondialului din 1994.

Gazonul a rezistat la încălzire

Cele câteva ore de soare de dinainte de meci parcă au mai întremat gazonul. Sunt unele zone care arată suspect de aranjate din spray. Zăpada şi ploaia au lăsat totuşi ceva urme, dar, surprinzător, covorul verde crud nu se rupe la încălzire.

Cordoane de stewarzi la Peluza Sud

Cum e prima dată când galeria echipei de Liga a 4-a, FCU Craiova, intră pe noul " Ion Oblemenco", organizatorii şi-au luat măsuri. Mai ales că prin oraş circulau tot felul de zvonuri războinice. Şiruri de stewarzi împânzesc peluza, care începe să se umple.

"Tricolorii" sunt primiţi cu aplauze de cei 4.000-5.000 de suporteri. "Kiss Cam" mai încălzeşte atmosfera. Şi totuşi, la anunţul numelor jucătorilor, tribuna abia se aude. Doar numele lui Mitriţă e strigat în toată arena. E singurul jucător al echipei din Bănie din Liga 1 în formaţia de start. Orgoliul oltenesc nu se dezminte.

Mai e un sfert de oră. În stadion, cei din Peluza Nord, fanii echipei lui Mangia, dau tonul scandărilor: "România! România!". Cei de la Sud, mai mulţi, nu răspund. În afara stadionului, câteva sute de-ai lor sunt controlaţi la sânge, în timp ce pe gazon cele două echipe sunt aliniate la intonarea imnurilor. "Sudiștii" au fost prinşi cu arme albe, foarfeci şi bâte. Sunt trei filtre care îi verifică.

Aplauze pentru Tilihoi

Se aşterne liniştea. E momentul de reculegere pentru cel care a fost Nicolae Tilihoi. Stadionul aplaudă, echipele la fel, în timp ce pe cele două ecrane uriaşe se succed imagini cu fostul internaţional, din meciuri ale Craiovei Maxima.

Război total între galerii

Nu trec decât câteva minute şi începe duelul celor două galerii. "Sudul" scandează trivial împotriva ungurilor şi a echipei de Liga 1. "Nordul" huiduie şi răspunde la fel: "Marca suntem noi! Clona sunteţi voi!". Din când în când, ambele tabere scandează şi pentru "tricolori". Le unesc ocaziile la poarta suedeză. E fierbinte Bănia, chiar dacă a trecut atât timp de când a găzduit ultima dată naţionala României.

Lobonţ la masa presei

Convocat doar pentru a-l ajuta pe Cosmin Contra, Bogdan Lobonţ a urmărit partida de sus, de la masa presei. Şi-a notat în permanenţă, iar la pauză a coborât la vestiare, pentru a-i da selecţionerului toate informaţiile legate de joc şi de aşezare.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
echilibrat
echilibrat  •  28 Martie 2018, 07:23

Sa vada toata Romania cum Peluza Sud de batausi si *** comunica si controleaza prin teroare : http://***.blogspot.com/?_sm_au_=iZHSNM0gDPsnDnNF

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

echilibrat
echilibrat  •  28 Martie 2018, 03:24
Postat de gabryel28 pe 27 Martie 2018, 23:47

Peluza sud cea mai frumoasa galerie din tara!

Injuraturi si ***, cam asta e Peluza Mititelu. Turma asta nu a fost la inmormintarea lui Nae Tilihoi - unul dintre cei care au facut palmaresul Stiintei. Turma este in slujba lui Mititelu - ce treaba au ei cu istoria Stiintei ? Nu mai spun cum am injurat ei familia lui Tilihoi la meci, la citeva ore de la inmormintare. Ce sa le ceri bestiilor astea ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gabryel28
gabryel28  •  27 Martie 2018, 23:47

Peluza sud cea mai frumoasa galerie din tara!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează