FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 2-0

FOTO Bască, nu bannere! Răzvan Raţ a fost premiat tradiţional de UEFA pentru cele 100 de selecţii în faţa a 30.000 de fani euforici

Raț și premiul special din partea UEFA
Foto: Alex Nicodim +6   FOTO
Raț și premiul special din partea UEFA Foto: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat sambata, 15 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 15 noiembrie 2014 00:21

Fundaşul a fost aplaudat frenetic de cei 30.000 de fani, care n-au avut în arsenal tradiţionalele mesaje, ci doar steaguri tricolore


"God save the Queen", "Ashfield" sau "1st Finaghy" se citeşte din felia verde-alb-roşie a suporterilor oaspeţi. Care risipesc orice urmă de gheaţă cu un "Northern Ireland" cîntat în sincron, minunat de trepidant şi ritmat.

Ai noştri sînt mai paşnici, deşi e aceeaşi combinaţie de culori hulită în urmă cu doar o lună, cînd totul s-a sfîrşit cu lupte şi sînge. Efectul se vede şi acum: o bucată de peluză e pustie, chiar în creştetul britanicilor. Susţinătorii "tricolori" nu au voie nici cu bannere, flutură doar steagurile tricolore.

Dar toată lumea izbucneşte la intrarea echipelor, cînd Răzvan Raţ primeşte un cadou special din partea UEFA. "Basca" celor 100 de selecţii la "naţională", bornă pe care a atins-o în deplasarea din Finlanda. E un trofeu, poate la fel de preţios ca banderola de pe braţ. L-au primit înainte doar patru români. Dorinel, Hagi, Popescu şi Loţi.

Fan special la 72 de ani
Vă mai amintiţi de "Ştefan cel Mare", mascota specială a Politehnicii Iaşi? Bătrînul care interpreta personajul istoric, pe numele său Petrică Ciobanu, 72 ani, a venit aseară la meci. Fără bilet! Bătrînul a fost, pînă la urmă, primit pe Arenă. "Port noroc, vin mai mereu din 1993, cînd ne-am calificat la CM!", a glumit bărbatul.

Clasament Grupa F:
1. România 6-1 10p
2. Irlanda de Nord 6-3 9p
3. Ungaria 4-3 7p
4. Finlanda 4-5 4p
5. Insulele Feroe 2-6 3p
6. Grecia 1-5 1p

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 Noiembrie 2014, 12:09

frumos moment, oricum.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  15 Noiembrie 2014, 14:14

felicitari suporterilor, iata ca dupa interzicerea huliganismului, atmosfera a fost una cu trup si suflet pentru nationala si numai pentru nationala. e adevarat, fara nucleele huliganice ale celor 2 cluburi din bucuresti au fost ceva mai putini spectatori, dar atmosfera a fost una deosebita, lumea s-a putut concentra la meci, nu la huliganismele din peluze ale unor gloate anarhice de derbedei asociali si certati cu morala, bunul simt si legea. desigur, felicitari lui Razvan RAt. dar si batranelului foarte simpatic de la Iasi, pe care il si cunosc, l-am mai vazut la meciurile Nationalei, e tare fanatic..)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează