FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU, DUMINICĂ, 21:45, TVR1, GSP.RO

FOTO Intensitate, viteză, presing » Ce nu se vede la TV: cum a arătat primul antrenament al naționalei sub comanda neamțului Daum

Daum le explică serios cum are de gând să joace // FOTO Alex Nicodim +5   FOTO
Daum le explică serios cum are de gând să joace // FOTO Alex Nicodim

Articol de , - Publicat marti, 30 august 2016 00:00

Cei 300 de fani care au asistat integral, în premieră, la primul antrenament al echipei naționale sub conducerea lui Daum au avut ocazia să vadă ce vrea noul selecționer de la "tricolori".

N-a fost chiar îmbulzeală ieri la Mogoșoaia, la premiera lui Christoph Daum, un antrenament integral deschis fanilor și presei, dar vreo 300 de oameni, mulți copii, au venit să-i vadă pe "tricolori" la început de drum spre Mondialul din 2018. Control drastic la intrare, oamenii n-au avut voie să intre cu țigări, sticle cu apă, nici cu fulare ale echipelor de club cu care simpatizează. Ca la meci.

Toate bune, dacă organizatorii s-ar fi îngrijit să și curețe praful de pe scaunele tribunei de la Mogoșoaia. Au făcut-o fanii, cu propriile haine.

Liniște în tribună. Lumea e curioasă. Să-l vadă pe Daum, cum lucrează, să-i urmărească live pe băieți. Aplauzele țin puțin, apoi liniște. După o repriză de 10 minute în care selecționerul îi lasă pe jucători să se joace cu mingea, să facă jonglerii, îi cheamă la centru. Îl bate ușor pe umăr pe Maxim, de încurajare. Dă mâna cu Bălgrădean, cel mai nou-sosit.

Vorbeste puțin, gesticulează larg, cu zâmbetul pe buze. Badea traduce. Începe treaba. Încălzirea. Serioasă. Picioarele nu se mai ridică de voie, ci la un metru, peste jalon, cu o ușoară izometrie. Apoi urmează exerciții de echilibru, pe semisfere gonflabile, care îi pun la încercare pe fotbaliști, la un test cu ecuații.

Explicații și exerciții noi

"Vreau o echipă care să atace mereu, să fie activă, nu doar reactivă. Să atacăm mingea și când nu o avem", spunea Daum după numire. Nu glumea. După încălzire nu mai e "5 contra 2", ci exerciţii mult mai complexe, echipe de câte 3 sau de câte doi. Intensitate, viteză, presing. "Unul atacă, unul acoperă!", strigă Badea.

"Bravo! Perfect! Bum, bum! Schnel!", strigă și Daum împreună cu secunzii. Intensitatea este mult peste cea de joc. Neamțul explică iar exercițiile, larg, arată ce trebuie făcut, fiindcă unele sunt complet noi pentru cei mai mulți dintre "tricolori".

Merge între "ateliere", observă, se consultă cu colaboratorii săi. Singurii fotbaliști care au lipsit de la acest prim contact cu metodele noului selecționer au fost Stanciu, învoit din motive de Anderlecht și Torje, care va ajunge și el abia azi de la Groznîi.  

Miuță cu două mingi odată

Chiar dacă s-a pregătit separat, Claudiu Keșeru a fost cel mai aclamat de puștii din tribune. Atacantul le-a răspuns amical, făcându-le semn cu mâna.

Pentru ceilalți a urmat apoi un joc la două porți, pe teren redus, deliciul publicului. Goluri, parade, ratări. Lumea începe să freamăte. "Hai, România!", erupe un grup de copii. Alt joc, tot miuță, dar cu două mingi în același timp.

Pare o nebunie, dar e un exercițiu de atenție, de orientare în teren. Fiecare echipă se apără și atacă în același timp, finalizând de două ori. Oamenii savurează momentele. E altceva. Un nou început, "era Daum".

O oră și jumătate cu echipa națională. După care urmează sesiunea de autografe, chiar acolo, pe gazon, cu fotbaliștii pierzându-se cîteva minute printre marea de simpatie și speranțe.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
gerulozaurus
gerulozaurus  •  30 August 2016, 13:09

il rugam frumos nea puiu Father Chicken depasit care este, sa faca un selfie cu acest articol

gintonic
gintonic  •  30 August 2016, 12:57

Fain articol !... simpatice amanunte! Hai Romania! Viel Erfolg, Herr Daum !

469039049950897
Gelu Romanu  •  30 August 2016, 12:40
Postat de jack_the_stripper pe 30 August 2016, 09:52

Steliano si Rotariu au facut antrenament separat, azi noapte. Sa se obisnuiasca cu ora de disputare a meciului, neobisnuita pentru ei.

Bai ***, aici e vorba de echipa nationala, asa ca scuteste-ne cu *** ta de echipa de club!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează