FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA 3-0

FOTO Jandarmeria explică de ce maghiarii nu au fost conduşi direct în fan-zone: "Am făcut cum au vrut ei!" :O

Vineri după-amiază, străzile din Centrul Istoric au fost umbrite de scaune plutind prin văzduh +3   FOTO
Vineri după-amiază, străzile din Centrul Istoric au fost umbrite de scaune plutind prin văzduh

Articol de - Publicat duminica, 08 septembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 07 septembrie 2013 21:57

Georgian Enache, purtătorul de cuvînt al instituţiei, spune că Jandarmeria dorea să-i ducă pe suporteri direct în zona amenajată de la stadion: aceştia s-au împotrivit şi au preferat terasele din oraş, iar "conform legii, nu puteau fi obligaţi să meargă în altă parte".

Ciocnirea dintre România şi Ungaria a fost mult mai evidentă în stradă. Dacă meciul din teren a fost cîştigat clar de gazde, 3-0, confruntarea din Centrul Vechi s-a lăsat cu urmări de ambele tabere.

Atît suporterii maghiari, cît şi cîţiva oameni de ordine au fost răniţi în confruntări, iar scaunele şi mesele teraselor din mijlocul Capitalei au fost distruse. Jandarmeria a comunicat ieri bilanţul luptelor, însă Gazeta le-a pus cîteva întrebări suplimentare reprezentanţilor instituţiei.

1. De ce în Centrul Vechi?
Purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a răspuns celor trei întrebări. Prima: de ce fanii au fost duşi în Centrul Vechi şi nu în fan-zone-ul amenajat lîngă stadion?

"Ei au avut libertatea de a decide. Dorinţa noastră a fost de a-i duce în fan-zone, însă opinia lor a fost contrară. Le-am comunicat din timp unde vrem să îi conducem pînă la meci, dar s-au împotrivit. Nu doar că era ilegal să forţăm deplasarea lor, însă ar fi creat şi o tensiune suplimentară"

2. De ce alcool?
În timp ce în zona din jurul stadionului comercializarea alcoolului era interzisă, acest lucru a fost permis în perimetrul în care au ajuns fanii maghiari, adică Centrul Istoric. Enache explică:

"Şi aici mergem pe lege. Există doar o anumită zonă în care se poate limita comercializarea băuturilor spirtoase, un perimetru bine delimitat. În Centru erau şi alţi oameni, nu le puteam bloca accesul! Noi ştiam că se vor aduna acolo şi, pur şi simplu, am securizat respectiva zonă".

3. Au fost aceiaşi fani şi la gară, şi în Centru?
A treia şi ultima întrebare: dacă suporterii maghiari au creat prăpăd la Gară, nu era o decizie normală ca aceştia să fie păziţi cu stricteţe într-o zonă bine delimitată şi nu lăsaţi în oraş?

"Nu am analizat acest aspect. Nu ştim dacă fanii de la Gară şi cei din oraş erau aceiaşi. Noi i-am considerat un tot, o unitate, nu i-am despărţit în grupuri"

Un jandarm spitalizat
Jandarmeria a prezentat un bilanţ al confruntării cu suporterii maghiari. Doi oameni de ordine au fost răniţi: unul a suferit o fractură la nivelul maxilarului şi a fost spitalizat! Tot în comunicatul remis de instituţia subordonată MAI, se arată că bătaia din centrul Capitalei ar fi fost declanşată de fanii maghiari deranjaţi de camerele de luat vederi ale posturilor de televiziune.

Premierul îi laudă pe Jandarmi! :D
Victor Ponta, prim-ministrul României, a ţinut să îi felicite pe reprezentanţii Jandarmeriei, deşi opinia publică a fost de părere că forţele de ordine au fost depăşite de evenimente: "Prim-ministrul României, Victor Ponta, adresează un mesaj de felicitare Poliţiei şi Jandarmeriei Române pentru modul în care cele două instituţii au asigurat liniştea şi ordinea publică la meciul de fotbal dintre România şi Ungaria. Forţele de ordine au demonstrat că pot acţiona cu fermitate şi profesionalistm. Au demonstrat ieri că România este cu adevărat un stat european!".

Geantă plină de petarde!
Nu doar fanii au încercat să introducă în Arena Naţională materiale pirotehnice. Conform surselor din cadrul BGS, o jurnalistă a pătruns, prin zona destinată presei, cu o geantă plină de petarde! Aceasta a fost oprită la intrarea în stadion.

"Era foarte uşor să îi ducem pe suporterii maghiari în fan-zone, însă nu era în bază legală. De aceea au fost şi foarte nervoşi cînd i-am îmbarcat în autobuzele RATB" (Georgian Enache, purtător de cuvînt Jandarmeria Bucureşti)

CIFRELE LUPTELOR DIN CAPITALĂ
- 62 de persoane au fost conduse la sediile poliţiei
- 50 este numărul fanilor cărora le-au fost întocmite acte de constatare: printre infracţiuni, deţinere de droguri sau distrugere
- 16 suporteri au fost interzişi, timp de un an, de pe stadioane
- 7 fani au fost prinşi introducînd materiale pirotehnice în Arena Naţională
- 7.300 de lei este totalul sancţiunilor acordate vineri aseară de Jandarmerie

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (26)
dash.berlin
dash.berlin  •  16 Octombrie 2013, 20:30
Postat de vl1717 pe 08 Septembrie 2013, 23:37

astia trebuiau tocati!!!si daca nu vroiau ei sa se murdareasca pe maini(jandarmeria),trebuiau sa inchida ochii si sa ne lase pe noi sa ne facem treaba...sa le aratam ca nu fac ei ce vor la noi in tara!!dar daca nu avem conducatori patrioti sa iubeasca Romania,asta e!daca ati vazut Serbia-Croatia stiti despre ce este vorba!:))

lasa ca i-au tocat destul :)))

ricco
ricco  •  09 Septembrie 2013, 07:53

Pentru POLITIA si JANDARMERIA ROMANA: BESTIILOR INCOMPETENTE ce sunteti, IN CE TARA DIN LUME, o ADUNATURA DE NEMERNICI STRAINI POATE DICTA POLITIEI CE VOR SA FACA ???????????.................. IN ORICE TARA POLITIA ARE UN PLAN STABILIT PE CARE TOATA LUMEA TREBUIE SA-L RESPECTE INDIFERENT CA ESTI STRAIN SAU DIN ACEEASI TARA !!!.... BESTII INCOMPETENTE , ASTA SUNTETI !!!!!!!!....

avocatulreloaded
avocatulreloaded  •  09 Septembrie 2013, 00:21

magarie si de partea suporterilor unguri si a jandarmeriei care a fost varza ca de obicei !

Vezi toate comentariile (26)
Comentează